Zakynthos voor avonturiers

22 januari 2023
Zakynthos voor avonturiers

Zakynthos, ook wel bekend als Zante of Zacinto, is een prachtig eiland in de Ionische Zee. Het is de perfecte bestemming voor avonturiers en natuurliefhebbers vanwege de adembenemende landschappen, kristalheldere wateren en tal van buitenactiviteiten. In deze blogpost nemen we je mee op een spannend avontuur en ontdekken we de beste activiteiten en bezienswaardigheden die dit Griekse paradijs te bieden heeft.

Navagio Beach (Shipwreck Beach)

Een avontuur op Zakynthos is niet compleet zonder een bezoek aan het beroemde Navagio Beach, beter bekend als Shipwreck Beach. Dit afgelegen strand is alleen per boot bereikbaar en dankt zijn naam aan het scheepswrak dat er in 1980 aanspoelde. Omringd door torenhoge kliffen en helderblauw water, is dit verborgen juweeltje een must-see voor elke avonturier. Er zijn verschillende boottochten beschikbaar die je vanuit de belangrijkste havens van het eiland naar Navagio Beach brengen, waar je kunt zwemmen, snorkelen en genieten van de spectaculaire omgeving.

Blue Caves

De Blue Caves zijn een andere topattractie op Zakynthos en een geweldige bestemming voor avonturiers die op zoek zijn naar een unieke ervaring. Deze natuurlijke wonderen zijn te vinden langs de kust van het noordwestelijke deel van het eiland. Ze zijn alleen per boot bereikbaar en bieden bezoekers een betoverend schouwspel van licht en kleur, waarbij het zonlicht reflecteert op het turquoise water en de grotten in een blauwe gloed hult. Je kunt een georganiseerde boottocht boeken of zelf een boot huren om de Blue Caves te verkennen. Vergeet niet je snorkeluitrusting mee te nemen om optimaal van dit natuurwonder te genieten.

Wandelen en fietsen

Zakynthos is een uitstekende bestemming voor wandel- en fietsliefhebbers. Het eiland heeft een uitgebreid netwerk van paden die je door prachtige landschappen, traditionele dorpjes en langs de indrukwekkende kustlijn leiden. Een van de populairste wandelroutes is de loop van Anafonitria naar Navagio Beach, die je een spectaculair uitzicht biedt op het beroemde scheepswrak van bovenaf. Voor fietsers zijn er tal van fietspaden die je langs olijfgaarden, wijngaarden en pittoreske dorpjes voeren. Het huren van een fiets is eenvoudig en betaalbaar, en het is een geweldige manier om het eiland op eigen tempo te verkennen.

Watersporten

Als je op zoek bent naar een adrenalinekick, biedt Zakynthos tal van watersportmogelijkheden. Van windsurfen en kitesurfen tot jetskiën en flyboarden, er is voor elk wat wils. De beste plekken voor watersporten zijn de stranden van Tsilivi, Laganas en Vasilikos, waar je ook verschillende watersportcentra zult vinden die lessen en verhuur aanbieden.

Duiken en snorkelen

De heldere wateren en het rijke onderwaterleven van Zakynthos maken het eiland tot een populaire duikbestemming. Er zijn verschillende duikscholen op het eiland waar je zowel als beginner als gevorderde duiker terecht kunt. Enkele van de beste duikplekken zijn de Keri Caves, waar je een verscheidenheid aan zeedieren zoals zeesterren, murenen en octopussen kunt spotten, en het eiland Marathonisi, dat bekend staat om de beschermde nestplaatsen voor de bedreigde Caretta-caretta zeeschildpadden. Snorkelen is ook een geweldige manier om de onderwaterwereld van Zakynthos te verkennen, vooral op locaties zoals Dafni Beach en Gerakas Beach.

Olijfolieproeverij

Zakynthos staat bekend om zijn uitstekende olijfolie, en een bezoek aan een lokale olijfboerderij is een geweldige manier om meer te weten te komen over de productie en de smaak van dit belangrijke product. In het dorp Lithakia vind je de beroemde Aristeon Ecological Olive Press, waar je kunt zien hoe olijfolie op traditionele wijze wordt geproduceerd en genieten van een proeverij van verschillende soorten olie.

Ontdek de traditionele dorpjes

Zakynthos herbergt een aantal charmante traditionele dorpjes die een bezoek waard zijn. Keri, een klein dorpje in het zuidwesten van het eiland, biedt een prachtig uitzicht op zee en een schilderachtige vuurtoren. Een ander pittoresk dorpje is Bohali, gelegen op de top van een heuvel met uitzicht op Zakynthos-stad. Hier vind je een Venetiaans kasteel en een prachtig panoramisch uitzicht op het eiland.

Zakynthos is een paradijs voor avonturiers en biedt een breed scala aan activiteiten en bezienswaardigheden die zowel spannend als adembenemend zijn. Of je nu wilt wandelen, fietsen, duiken of gewoon wilt genieten van de spectaculaire natuurlijke schoonheid van het eiland, Zakynthos zal je niet teleurstellen. Dus pak je koffers en bereid je voor op een onvergetelijk avontuur op dit betoverende Griekse eiland.