De Verborgen Stranden van Zakynthos: Ontdek Dafni Beach en Gerakas Beach

20 mei 2023
De Verborgen Stranden van Zakynthos: Ontdek Dafni Beach en Gerakas Beach

Zakynthos, ook wel bekend als Zante of Zacinto, is een prachtig Grieks eiland dat bekend staat om zijn adembenemende stranden en kristalheldere wateren. Als je op zoek bent naar een rustige en ontspannende vakantie, weg van de drukte van het dagelijkse leven, zijn de verborgen stranden van Zakynthos de perfecte bestemming voor jou. In dit blogbericht nemen we je mee op ontdekkingsreis naar twee van deze verborgen parels: Dafni Beach en Gerakas Beach.

Dafni Beach: Een Rustig Toevluchtsoord

Dafni Beach is een van de minder bekende stranden op het eiland Zakynthos en is de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van de meer populaire toeristische gebieden. Dit prachtige strand is gelegen aan de zuidoostkust van het eiland en wordt omgeven door weelderige groene heuvels, waardoor het een ideale locatie is voor natuurliefhebbers.

Hoe kom je er?

Om Dafni Beach te bereiken, moet je een beetje avontuurlijk zijn, aangezien de toegang tot het strand enigszins beperkt is. Er is geen geasfalteerde weg die naar het strand leidt; in plaats daarvan moet je een onverharde weg volgen die door olijfgaarden en heuvels slingert. Het wordt aanbevolen om een 4x4-auto te huren om deze reis te maken, aangezien de weg vrij hobbelig kan zijn. Houd er rekening mee dat tijdens het broedseizoen van de Caretta-caretta schildpadden (van mei tot oktober), de toegang tot het strand beperkt kan zijn om de schildpadden te beschermen. Het is het beste om vooraf bij de lokale autoriteiten te informeren over de toegangsbeperkingen.

Wat is er te doen?

Dafni Beach is een beschermd gebied, wat betekent dat er geen grote toeristische voorzieningen zijn. Het is de perfecte plek om te ontspannen op het strand, te zwemmen in het kristalheldere water of te snorkelen in de ongerepte onderwaterwereld. De zeebodem bij Dafni Beach is bedekt met zeegras, wat een ideale habitat is voor het zeeleven, waaronder schildpadden en verschillende soorten vissen.

Dafni Beach is ook een belangrijke broedplaats voor de bedreigde Caretta-caretta zeeschildpadden. Tijdens het broedseizoen komen deze prachtige wezens aan land om hun eieren te leggen, en het strand is onderdeel van het Nationaal Marine Park van Zakynthos, dat is opgericht om de schildpadden te beschermen. Het is belangrijk om tijdens je bezoek aan Dafni Beach respect te tonen voor de natuur en de regels van het Marine Park te volgen.

Gerakas Beach: Een Paradijs voor Zeeschildpadden

Gerakas Beach is een ander verborgen juweeltje op het eiland Zakynthos, gelegen aan de zuidoostkust van het eiland. Dit prachtige strand wordt vaak omschreven als een van de mooiste stranden van het eiland en is een beschermd gebied vanwege de broedplaats voor de Caretta-caretta zeeschildpadden.

Hoe kom je er?

Gerakas Beach is gemakkelijker te bereiken dan Dafni Beach en is bereikbaar via een geasfalteerde weg. Je kunt een auto of scooter huren om het strand te bereiken, of je kunt deelnemen aan een georganiseerde excursie die door verschillende reisbureaus op het eiland wordt aangeboden. Er is een parkeerplaats bij de ingang van het strand, waar je je voertuig kunt achterlaten voordat je te voet verdergaat naar het strand.

Wat is er te doen?

Gerakas Beach is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zon, het zand en de zee. Het strand wordt omgeven door indrukwekkende kliffen en heeft fijn, goudkleurig zand en helderblauw water, waardoor het een ideale locatie is om te zwemmen en te snorkelen. Net als bij Dafni Beach, is de zeebodem bij Gerakas Beach bedekt met zeegras, wat een uitstekende habitat biedt voor het zeeleven.

Omdat Gerakas Beach een beschermd gebied is, zijn er geen ligbedden of parasols te huur. Het wordt aanbevolen om je eigen stranduitrusting mee te nemen, zoals een strandlaken, zonnehoed en zonnebrandcrème. Houd er rekening mee dat het strand tijdens het broedseizoen van de Caretta-caretta schildpadden (van mei tot oktober) na zonsondergang gesloten is om de schildpadden te beschermen.

Als je op zoek bent naar een rustige en ontspannende vakantie op het prachtige Griekse eiland Zakynthos, zijn de verborgen stranden van Dafni Beach en Gerakas Beach perfecte bestemmingen. Beide stranden bieden een ongerepte natuurlijke schoonheid en de mogelijkheid om het fascinerende zeeleven te ontdekken, waaronder de bedreigde Caretta-caretta zeeschildpadden. Vergeet niet om tijdens je bezoek aan deze stranden respect te tonen voor de natuur en de regels van het Nationaal Marine Park van Zakynthos te volgen.