Zakynthos: een eiland vol geheimen

14 mei 2023
Zakynthos: een eiland vol geheimen

Zakynthos, ook wel bekend als Zante of Zacinto, is een prachtig Grieks eiland gelegen in de Ionische Zee. Het staat bekend om zijn adembenemende stranden, azuurblauwe wateren, en verborgen schatten die wachten om ontdekt te worden. In dit blogbericht zullen we enkele van de geheimen van Zakynthos onthullen om je te helpen je volgende vakantie naar dit paradijselijke eiland te plannen.

Verborgen stranden en baaien

Zakynthos staat bekend om zijn spectaculaire stranden, maar er zijn ook een aantal verborgen baaien en stranden die wachten om ontdekt te worden. Enkele van deze verborgen parels zijn Porto Roxa, Porto Limnionas en Xigia Beach.

Porto Roxa

Porto Roxa is een kleine, afgelegen baai aan de westkust van het eiland. Het strand bestaat voornamelijk uit rotsen en kiezels, maar het water is kristalhelder en perfect om te snorkelen. Er is een klein café in de buurt waar je iets kunt eten en drinken, maar verder is Porto Roxa een rustig en ongerept strand.

Porto Limnionas

Porto Limnionas, gelegen aan de westkust van het eiland, is een andere verborgen parel op Zakynthos. Deze baai heeft geen zandstrand, maar is omgeven door indrukwekkende rotsformaties en helderblauw water. Het is een perfecte plek om te zwemmen, snorkelen en zonnebaden op de rotsen.

Xigia Beach

Xigia Beach, gelegen aan de oostkust van Zakynthos, is een uniek strand met helende zwavelbronnen. Het water is hier rijk aan mineralen en wordt verondersteld een therapeutische werking te hebben op de huid en gewrichten. Naast het genieten van de geneeskrachtige wateren, is Xigia Beach een prachtige plek om te zwemmen en te ontspannen.

Authentieke dorpen en lokale cultuur

Zakynthos staat bekend om zijn toeristische hotspots, maar er zijn ook tal van authentieke dorpen waar je de lokale cultuur kunt ervaren en de vriendelijke bevolking kunt ontmoeten. Enkele van deze dorpen zijn Keri, Agios Leon en Exo Hora.

Keri

Keri is een schilderachtig dorp aan de zuidwestkust van Zakynthos. Het dorp heeft een traditionele Griekse sfeer met witgekalkte huizen, smalle straatjes en een prachtig uitzicht op de Ionische Zee. In Keri kun je heerlijk wandelen, lokale gerechten proeven en genieten van de zonsondergang vanaf het Keri Lighthouse.

Agios Leon

Agios Leon is een klein dorp gelegen in het bergachtige gebied van Zakynthos. Het dorp wordt omringd door olijfbomen en biedt een rustige en ontspannen sfeer. Agios Leon is een ideale plek om te wandelen en te genieten van het panoramische uitzicht op het eiland.

Exo Hora

Exo Hora is een ander charmant dorp op Zakynthos, gelegen in het noordwesten van het eiland. Het dorp staat bekend om zijn oude olijfbomen en traditionele architectuur. Een bezoek aan Exo Hora is een kans om de lokale cultuur te ervaren en te genieten van de rustige sfeer.

Historische bezienswaardigheden en natuurlijke wonderen

Zakynthos heeft een rijke geschiedenis en biedt een aantal interessante historische bezienswaardigheden en natuurlijke wonderen.

Het klooster van Anafonitria

Het klooster van Anafonitria, gelegen in het noordwesten van Zakynthos, werd gesticht in de 15e eeuw en speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van het eiland. Het klooster is open voor bezoekers en je kunt er de prachtige fresco's en iconen bewonderen. Het klooster van Anafonitria is ook een belangrijk bedevaartsoord, aangezien de beschermheilige van het eiland, Sint Dionysios, hier enige tijd als monnik leefde.

De Blauwe Grotten

De Blauwe Grotten, gelegen aan de noordkust van Zakynthos, zijn een indrukwekkend natuurwonder. Deze grotten zijn alleen per boot bereikbaar en staan bekend om hun helderblauwe water en fascinerende rotsformaties. Het water in de grotten krijgt een magische blauwe gloed als de zon op het wateroppervlak schijnt, waardoor een bezoek aan de Blauwe Grotten een onvergetelijke ervaring is.

De Navagio (Scheepswrak) Baai

De Navagio Baai, ook wel bekend als de Scheepswrak Baai, is een van de meest beroemde bezienswaardigheden van Zakynthos. De baai dankt zijn naam aan het scheepswrak dat hier in 1980 strandde. De Navagio Baai is alleen per boot bereikbaar, maar het uitzicht vanaf het uitkijkpunt boven de baai is ook adembenemend.

Zakynthos is een eiland vol geheimen en verborgen schatten die wachten om ontdekt te worden. Van afgelegen stranden en baaien tot authentieke dorpen en indrukwekkende historische bezienswaardigheden, er is voor elk wat wils op dit prachtige Griekse eiland. Dus waar wacht je nog op? Plan je volgende vakantie naar Zakynthos en ontdek zelf de vele geheimen die dit eiland te bieden heeft!