Zakynthos: Ontdek het prachtige eiland van de Griekse Ionische Zee

7 september 2023
Zakynthos: Ontdek het prachtige eiland van de Griekse Ionische Zee

Zakynthos, ook wel bekend als Zante, is een van de meest pittoreske eilanden in de Griekse Ionische Zee. Het eiland is beroemd om zijn prachtige stranden, kristalheldere wateren en adembenemende landschap. Zakynthos is een perfecte bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar rust, ontspanning en prachtige natuur. In deze blog post nemen we je mee op een virtuele reis door Zakynthos, waar je de ongerepte schoonheid van dit eiland kunt ontdekken.

Waar ligt Zakynthos?

Zakynthos ligt in het westen van Griekenland en is het derde grootste eiland van de Ionische Zee. Het eiland is gemakkelijk bereikbaar per vliegtuig vanuit Athene of andere Europese steden en is ook per veerboot bereikbaar vanuit het vasteland van Griekenland.

Adembenemende stranden

Een van de belangrijkste attracties van Zakynthos zijn de stranden. Het eiland heeft een aantal van de mooiste stranden ter wereld, die zich uitstrekken over de hele kustlijn. Enkele van de meest populaire stranden zijn Navagio, Gerakas, Kalamaki en Laganas.

Navagio, ook wel bekend als het Shipwreck-strand, is zonder twijfel het meest iconische strand van Zakynthos. Het strand is beroemd om zijn kristalheldere blauwe wateren en spectaculaire kalkstenen kliffen. Het strand is alleen bereikbaar per boot en is een populaire bestemming voor toeristen.

Gerakas en Kalamaki zijn twee stranden die bekend staan om hun rustige sfeer en ongerepte schoonheid. Het zijn perfecte plekken om te ontspannen en te genieten van de zon. Laganas is daarentegen een drukker strand waar je kunt genieten van watersporten en andere activiteiten.

Ontdek de natuurlijke schoonheid van Zakynthos

Zakynthos heeft veel meer te bieden dan alleen prachtige stranden. Het eiland heeft een rijke flora en fauna, waarvan sommige endemisch zijn voor het eiland. Het Nationaal Marine Park van Zakynthos is een belangrijke attractie op het eiland en biedt bescherming aan bedreigde diersoorten zoals de Caretta-Caretta schildpad.

Een van de meest spectaculaire natuurgebieden van Zakynthos is de Blue Caves. Deze grotten zijn beroemd om hun kristalheldere wateren en de spectaculaire blauwe kleuren die ontstaan door de reflectie van het zonlicht. Je kunt hier per boot naartoe en genieten van de adembenemende schoonheid van dit natuurlijke wonder.

Proef de lokale keuken

Een bezoek aan Zakynthos is niet compleet zonder de lokale keuken te proeven. Het eiland heeft een rijke culinaire traditie en biedt een verscheidenheid aan heerlijke gerechten die zijn bereid met verse lokale ingrediƫnten.

Een van de meest populaire gerechten op het eiland is de "Sartsa", een stoofpot gemaakt van vlees, aardappelen, uien en tomatensaus. Andere populaire gerechten zijn de "Bourdeto", een stoofpot van vis en de "Tsigareli", een groenteschotel met bonen en aardappelen.

Waar te verblijven op Zakynthos

Er zijn tal van accommodaties op Zakynthos, van luxe resorts tot budgetvriendelijke hotels en appartementen. Een van de beste plekken om te verblijven is de stad Zakynthos, die bekend staat om zijn pittoreske straatjes, traditionele architectuur en gezellige sfeer.

Voor reizigers die op zoek zijn naar een rustiger verblijf, zijn er tal van villa's en vakantiehuizen beschikbaar in de afgelegen gebieden van het eiland. Deze accommodaties bieden privacy en rust en zijn perfect voor reizigers die willen genieten van de natuurlijke schoonheid van Zakynthos.

Zakynthos is een perfecte bestemming voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Het eiland biedt een prachtig landschap, spectaculaire stranden, adembenemende natuurgebieden en een rijke culinaire traditie. Of je nu wilt ontspannen op het strand, genieten van watersporten of de lokale cultuur wilt ontdekken, Zakynthos heeft voor elk wat wils. Boek vandaag nog je reis naar dit prachtige eiland en ontdek de ongerepte schoonheid van Zakynthos!