Zakynthos: ontdek het avontuur op dit prachtige Griekse eiland

7 oktober 2023
Zakynthos: ontdek het avontuur op dit prachtige Griekse eiland

Zakynthos is een prachtig Grieks eiland gelegen in de Ionische Zee. De natuur is er indrukwekkend, met kristalhelder water, witte zandstranden en groene heuvels. Het eiland is een populaire toeristische bestemming, vooral vanwege de mooie stranden en het bruisende nachtleven. Maar Zakynthos biedt veel meer dan dat. Het is ook een paradijs voor avonturiers. In deze blogpost delen we enkele tips voor een avontuurlijke vakantie op Zakynthos.

Verken de grotten van Keri

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden op Zakynthos zijn de grotten van Keri. Deze grotten zijn toegankelijk vanaf de zee en bieden een unieke ervaring. Je kunt een boottocht maken langs de kust en de grotten verkennen. De grotten zijn gevormd door de zee en hebben adembenemende kleuren en vormen. Het is ook mogelijk om te zwemmen in het kristalheldere water bij de grotten. Het is een absolute must-see voor iedereen die Zakynthos bezoekt.

Ga snorkelen bij Marathonisi

Marathonisi is een klein eilandje voor de kust van Zakynthos. Het eilandje heeft een prachtig strand en biedt geweldige snorkelmogelijkheden. Het water rondom het eiland is kristalhelder en heeft een rijke onderwaterwereld. Je kunt er vele soorten vis, koraal en zelfs schildpadden spotten. Het is ook mogelijk om een boottocht te maken rondom Marathonisi en andere nabijgelegen eilanden.

Ga duiken bij de Blue Caves

De Blue Caves zijn een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden op Zakynthos. Deze grotten zijn gevormd door de zee en hebben prachtige blauwe kleuren. Het is mogelijk om te duiken in de Blue Caves en de onderwaterwereld te verkennen. Je kunt er vele soorten vis, koraal en andere zeedieren spotten. Het is een geweldige ervaring om te duiken in deze unieke omgeving.

Ga wandelen in de bergen

Zakynthos heeft ook een prachtige natuurlijke omgeving landinwaarts. Het eiland heeft enkele mooie bergen en heuvels waar je geweldige wandelingen kunt maken. Er zijn verschillende wandelroutes die je kunt volgen, variƫrend van gemakkelijk tot uitdagend. Het is een geweldige manier om de prachtige flora en fauna van Zakynthos te ontdekken. Vergeet niet om voldoende water en snacks mee te nemen en om je wandelschoenen aan te trekken.

Ga kajakken langs de kust

Een andere geweldige manier om de kustlijn van Zakynthos te verkennen is per kajak. Er zijn verschillende bedrijven die kajaktochten aanbieden langs de kust. Dit is een geweldige manier om de prachtige natuurlijke omgeving van Zakynthos te ontdekken en om te genieten van het kristalheldere water. Het is ook mogelijk om te kajakken naar afgelegen stranden en baaien die alleen per boot bereikbaar zijn.

Ontdek de lokale keuken

Zakynthos heeft een rijke culinaire traditie. Het eiland heeft veel lokale specialiteiten die je geproefd moet hebben. Probeer bijvoorbeeld de gevulde courgettebloemen, de verse visgerechten en de traditionele moussaka. Er zijn ook veel restaurants die vegetarische en veganistische opties aanbieden. Vergeet niet om een glaasje ouzo te drinken, de lokale alcoholische drank die vaak wordt geserveerd bij de maaltijd.

Sluit de dag af met een zonsondergang

Zakynthos heeft enkele van de mooiste zonsondergangen ter wereld. Er zijn verschillende plekken op het eiland waar je kunt genieten van de spectaculaire kleuren van de zonsondergang. Een van de beste plekken is bij de vuurtoren van Keri. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht over de zee en de omliggende eilanden terwijl de zon langzaam ondergaat.

Zakynthos is een geweldige bestemming voor avonturiers. Het eiland biedt veel meer dan alleen stranden en nachtleven. Het heeft een prachtige natuurlijke omgeving en biedt geweldige mogelijkheden om te duiken, snorkelen, wandelen, kajakken en meer. Vergeet niet om ook de lokale keuken te ontdekken en om de dag af te sluiten met een prachtige zonsondergang.