Zakynthos: een rustig paradijs

16 april 2023
Zakynthos: een rustig paradijs

Zakynthos, ook wel bekend als Zante of Zacinto, is een idyllisch Grieks eiland gelegen in het heldere turquoise water van de Ionische Zee. Dit prachtige eiland, gezegend met weelderige groene heuvels, gouden zandstranden en een rijke culturele geschiedenis, is de perfecte plek voor een rustige en ontspannen vakantie.

De natuurlijke schoonheid van Zakynthos

Het eiland Zakynthos is gezegend met een overvloed aan natuurlijke schoonheid. Van de uitgestrekte olijfboomgaarden en wijngaarden tot de indrukwekkende kalkstenen kliffen en grotten, er is altijd iets nieuws en adembenemends om te ontdekken. De kristalheldere wateren van de Ionische Zee nodigen u uit om te zwemmen, snorkelen of duiken in de zee en de vele verborgen baaien en stranden te verkennen.

Navagio Beach – het beroemdste strand van Zakynthos

Een van de meest iconische plekken op Zakynthos is Navagio Beach, ook wel bekend als Shipwreck Beach of Smugglers Cove. Dit afgelegen strand is alleen per boot bereikbaar en is de thuisbasis van een verroest scheepswrak dat in 1980 op het strand strandde. Het contrast van het heldere blauwe water, het witte kiezelstrand en het roestige scheepswrak zorgt voor een onvergetelijk beeld en een unieke ervaring.

De Blauwe Grotten van Zakynthos

Een andere must-see op Zakynthos zijn de Blauwe Grotten, gelegen aan de noordkant van het eiland. Deze indrukwekkende grotten, ontdekt in 1897, zijn vernoemd naar de opvallende blauwe kleur van het water dat wordt veroorzaakt door de weerkaatsing van het zonlicht op de grotwanden. Een boottocht door de grotten is een magische ervaring die u niet mag missen tijdens uw bezoek aan Zakynthos.

De charmante dorpen van Zakynthos

Zakynthos biedt een verscheidenheid aan charmante dorpen om te verkennen, elk met zijn eigen unieke karakter en bezienswaardigheden.

Zakynthos-stad

De hoofdstad van het eiland, Zakynthos-stad, is een bruisende havenstad die een mix van traditionele en moderne Griekse cultuur biedt. Het centrale plein, Solomos Square, is omgeven door cafés, restaurants en winkels en is de perfecte plek om te ontspannen met een kopje Griekse koffie of een verfrissend glas lokale wijn. Bezoek de prachtige kerk van St. Dionysios, de beschermheilige van het eiland, en bewonder de indrukwekkende iconen en fresco's in het interieur.

Bochali

Een bezoek aan het pittoreske dorpje Bochali, gelegen op een heuvel met uitzicht op Zakynthos-stad, is een must. Wandel door de smalle geplaveide straatjes en geniet van het panoramische uitzicht over de stad en de haven beneden. Bezoek het Venetiaanse kasteel, een historisch fort dat dateert uit de 15e eeuw, en leer meer over de rijke geschiedenis van het eiland.

Keri en Marathias

In het zuidwesten van het eiland vindt u de traditionele dorpen Keri en Marathias. Deze dorpen bieden een glimp van het authentieke Griekse leven, met witgekalkte huizen, smalle straatjes en vriendelijke lokale bevolking. In Keri kunt u de vuurtoren bezoeken die een adembenemend uitzicht biedt op de zonsondergang over de Ionische Zee. Marathias staat bekend om zijn prachtige stranden en kristalhelder water, ideaal voor een ontspannende dag aan zee.

Activiteiten op Zakynthos

Zakynthos biedt een scala aan activiteiten om u te helpen het meeste uit uw verblijf op het eiland te halen. Hier zijn enkele suggesties:

Wandelen en fietsen

Met zijn glooiende heuvels en weelderige groene landschap is Zakynthos de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers. Er zijn tal van wandel- en fietsroutes die u door de prachtige natuur en pittoreske dorpjes van het eiland leiden.

Watersporten

Het heldere water van de Ionische Zee biedt de perfecte omgeving voor watersporten zoals zeilen, kajakken, windsurfen en duiken. Er zijn verschillende duikcentra op het eiland waar u zowel beginnerscursussen als meer gevorderde duiktrips kunt boeken.

Boottochten

Een boottocht is een geweldige manier om de prachtige kustlijn van Zakynthos te verkennen en enkele van de verborgen pareltjes van het eiland te ontdekken, zoals Navagio Beach en de Blauwe Grotten. Er zijn tal van boottocht opties beschikbaar, variërend van kleine privé-excursies tot grotere georganiseerde tours.

De lokale keuken van Zakynthos

De Griekse keuken staat bekend om zijn eenvoudige, verse ingrediënten en heerlijke smaken. Tijdens uw bezoek aan Zakynthos kunt u genieten van lokale specialiteiten zoals verse zeevruchten, sappige gegrilde lamsvlees, en een verscheidenheid aan mezze gerechten zoals tzatziki, dolmades en moussaka. Vergeet niet om een glas lokale wijn te proberen, gemaakt van druiven die op het eiland worden verbouwd en geperst.

Zakynthos is een rustig paradijs dat u een onvergetelijke vakantie-ervaring biedt. Van de adembenemende natuurlijke schoonheid en charmante dorpjes tot de heerlijke lokale keuken en gastvrije bevolking, er is voor elk wat wils op dit prachtige Griekse eiland. Kom tot rust op de gouden zandstranden, verken de Blauwe Grotten en Navagio Beach, en dompel uzelf onder in de rijke cultuur en geschiedenis van Zakynthos.