Zakynthos: Een Romantische Bestemming

6 maart 2023
Zakynthos: Een Romantische Bestemming

Zakynthos, ook wel bekend als Zante of Zacinto, is een idyllisch Grieks eiland gelegen in de Ionische Zee. Met zijn prachtige stranden, kristalhelder water, adembenemende landschappen en charmante dorpjes, is het de perfecte bestemming voor een romantisch uitje. In dit artikel nemen we je mee op een ontdekkingstocht door Zakynthos en delen we enkele van de meest romantische plekken en activiteiten die je niet mag missen tijdens je verblijf op dit betoverende eiland.

De Magie van Navagio Beach

Eén van de meest iconische plekken op Zakynthos, en misschien wel in heel Griekenland, is Navagio Beach, ook wel bekend als Shipwreck Beach. Dit afgelegen strand is alleen bereikbaar per boot en wordt omringd door torenhoge kliffen. Het strand dankt zijn naam aan een scheepswrak dat in 1980 op het strand is aangespoeld. Het wrak is inmiddels bedekt met zand en vormt een uniek en fascinerend schouwspel.

Stel je voor: jij en je geliefde zitten samen op het witte zand, omringd door de turquoise wateren en genietend van de rust en stilte die dit afgelegen strand biedt. Er zijn weinig plekken op aarde die zo'n serene en romantische sfeer bieden als Navagio Beach.

Een Zonsondergang om Nooit te Vergeten

Zakynthos staat bekend om zijn spectaculaire zonsondergangen en er zijn tal van plekken op het eiland waar je samen met je partner van dit magische moment kunt genieten. Een van de meest romantische plekken om de zonsondergang te bekijken is Keri Lighthouse, gelegen op het meest zuidwestelijke punt van het eiland.

Bij Keri Lighthouse vind je een platform dat uitkijkt over de Ionische Zee en een panoramisch uitzicht biedt op de omliggende eilanden. Neem een fles wijn en wat hapjes mee en geniet samen van de warme kleuren die de hemel vullen terwijl de zon langzaam in de zee zakt. Het is een moment dat je voor altijd zult koesteren.

Charmante Dorpjes en Traditionele Tavernes

Zakynthos is bezaaid met pittoreske dorpjes en charmante stadjes waar je samen met je partner kunt genieten van de authentieke Griekse cultuur en gastvrijheid. Enkele van de meest romantische dorpjes zijn Bochali, Keri en Agios Leon.

Bochali, gelegen op een heuvel net boven Zakynthos-stad, biedt een prachtig uitzicht op de stad en de omliggende zee. Wandel door de smalle straatjes met traditionele huizen en bewonder de Venetiaanse architectuur, of geniet van een drankje in een van de lokale bars.

Keri is een traditioneel dorp in het zuidwesten van het eiland en biedt een rustige en ontspannen sfeer. Het dorp staat bekend om zijn prachtige zonsondergangen en charmante haven. Neem de tijd om door de smalle straatjes te slenteren en geniet van een heerlijke maaltijd in een van de gezellige tavernes.

Agios Leon is een klein bergdorp in het westen van Zakynthos, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de Ionische Zee. Bezoek de oude kerk van Agios Leon en geniet van een kopje koffie in het lokale kafenion, terwijl je geniet van de rust en het panoramische uitzicht.

Romantische Boottochten

Een boottocht rond het eiland is een must tijdens je romantische vakantie op Zakynthos. Er zijn verschillende boottochten beschikbaar, variërend van kleine, intieme excursies tot grotere cruises met meerdere stops. Enkele hoogtepunten die je tijdens een boottocht kunt verwachten, zijn de Blauwe Grotten, Marathonisi (ook wel bekend als Schildpaddeneiland) en natuurlijk Navagio Beach.

De Blauwe Grotten zijn een reeks zeegrotten waar je kunt genieten van het heldere, blauwe water en de prachtige rotsformaties. Tijdens een bezoek aan Marathonisi kun je samen met je geliefde zwemmen in de turquoise wateren en misschien zelfs de bedreigde onechte karetschildpad spotten.

Ontspannen in Luxe Resorts en Spa's

Na een dag vol avontuur en verkenning, is er niets romantischer dan ontspannen in een luxe resort of spa. Zakynthos biedt een breed scala aan accommodaties, van intieme boetiekhotels tot vijfsterrenresorts, allemaal ontworpen om je een onvergetelijk verblijf te bezorgen.

Trakteer jezelf en je partner op een ontspannende massage, neem een duik in het infinity pool met uitzicht op zee, of geniet van een diner bij kaarslicht in een van de uitstekende restaurants op het eiland.

Met zijn schitterende stranden, betoverende landschappen en charmante dorpjes, is Zakynthos de perfecte bestemming voor een romantisch uitje. Of je nu kiest voor een ontspannen vakantie in een luxe resort of een avontuurlijke reis vol boottochten en verkenning, dit Griekse eiland biedt talloze mogelijkheden om onvergetelijke herinneringen te creëren met je geliefde.