Zakynthos: een eiland voor fotografen

28 april 2023
Zakynthos: een eiland voor fotografen

Zakynthos, ook wel bekend als Zante of Zacinto, is een betoverend Grieks eiland in de Ionische Zee. Het is een paradijs voor fotografen dankzij zijn spectaculaire landschappen, kristalheldere wateren en adembenemende uitzichten. In dit artikel zullen we de vele fotografische mogelijkheden op Zakynthos verkennen, zodat je de perfecte foto's kunt maken tijdens je bezoek aan dit prachtige eiland.

1. Het beroemde scheepswrakstrand (Navagio Beach)

Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Zakynthos is Navagio Beach, beter bekend als het scheepswrakstrand. Dit strand dankt zijn naam aan het aangespoelde scheepswrak dat hier in 1980 strandde. Tegenwoordig vormt het wrak een indrukwekkend contrast met het helderblauwe water en het witte zand van het strand.

Voor de perfecte foto van het scheepswrakstrand kun je naar het uitkijkpunt boven op de kliffen gaan. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht over het strand en het scheepswrak. Probeer vroeg in de ochtend of laat in de middag te gaan om het mooiste licht en minder toeristen op je foto's te hebben.

2. De blauwe grotten

De blauwe grotten van Zakynthos zijn een andere populaire trekpleister voor fotografen en bezoekers. Deze natuurlijke wonderen zijn te vinden aan de noordkust van het eiland en zijn alleen per boot bereikbaar. Het licht dat door het heldere water schijnt, creëert een betoverend blauw licht in de grotten, wat zorgt voor unieke en sfeervolle foto's.

Om de blauwe grotten te fotograferen, kun je een boottocht boeken vanuit de nabijgelegen haven van Agios Nikolaos. Zorg ervoor dat je een waterdichte camera of behuizing meeneemt, zodat je zowel boven als onder water foto's kunt maken.

3. Keri Lighthouse

Het Keri Lighthouse, gelegen op het zuidwestelijke puntje van Zakynthos, biedt een panoramisch uitzicht op de omliggende zee en de kustlijn van het eiland. Het is een ideale locatie voor landschapsfotografie, vooral tijdens zonsondergang, wanneer de lucht in prachtige kleuren verandert en het landschap baadt in een gouden licht.

Naast het fotograferen van het vuurtorengebouw zelf, kun je ook de nabijgelegen kliffen en rotsformaties verkennen, die een interessant element toevoegen aan je foto's. Vergeet niet om een statief mee te nemen voor stabiele en scherpe opnames bij weinig licht.

4. Bochali Viewpoint

Bochali is een charmant dorpje gelegen op een heuvel boven Zakynthos-stad. Het biedt een adembenemend uitzicht op de stad, de haven en de omliggende kustlijn. Het uitzicht is vooral spectaculair tijdens zonsondergang en 's nachts, wanneer de lichten van de stad beginnen te schijnen en het landschap een magische sfeer krijgt.

Je kunt een wandeling maken door de geplaveide straatjes van Bochali en de traditionele architectuur van het dorp bewonderen en fotograferen. Bezoek ook de kerk van Panagia Chrysopigi, die een prachtig uitzicht biedt op de stad, en het Venetiaanse kasteel, dat een historisch element toevoegt aan je foto's.

5. Zakynthos-stad

Zakynthos-stad, de hoofdstad van het eiland, biedt tal van fotografische mogelijkheden. Je kunt de charmante geplaveide straten, kleurrijke gebouwen en levendige markten fotograferen, evenals de vele kerken, monumenten en historische bezienswaardigheden in de stad.

Neem de tijd om door de stad te slenteren en ontdek verborgen hoekjes en interessante details die je foto's een uniek en authentiek gevoel geven. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de haven en het Solomos-plein, waar je enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad kunt fotograferen.

6. De olijfboomgaarden

Zakynthos staat bekend om zijn olijfbomen, die een belangrijke rol spelen in de lokale cultuur en economie. De olijfboomgaarden van het eiland vormen een schilderachtige achtergrond voor je foto's en bieden een uniek inzicht in het dagelijkse leven op Zakynthos.

Je kunt een wandeling maken door de olijfboomgaarden en de eeuwenoude bomen fotograferen, evenals de lokale bevolking die aan het werk is op het land. Probeer je bezoek te plannen tijdens de oogstperiode, wanneer de activiteit in de boomgaarden het hoogst is en je de kans krijgt om het traditionele oogstproces vast te leggen.

7. Agios Nikolaos Beach

Agios Nikolaos Beach, gelegen aan de noordoostelijke kust van Zakynthos, is een van de mooiste stranden van het eiland. Het heldere water en het fijne zand vormen een perfecte achtergrond voor je strandfoto's, terwijl de nabijgelegen rotsen en kliffen een interessant contrast toevoegen.

Probeer je bezoek aan Agios Nikolaos Beach te plannen tijdens zonsopgang of zonsondergang, wanneer het licht het mooist is en je prachtige silhouetten en schaduwen kunt vastleggen. Vergeet niet om je polarisatiefilter mee te nemen om de reflecties op het water te verminderen en de kleuren van de zee en de lucht te versterken.

In conclusie, Zakynthos is een paradijs voor fotografen, met zijn adembenemende landschappen, kristalheldere wateren en spectaculaire uitzichten. Of je nu een ervaren fotograaf bent of gewoon op zoek bent naar prachtige foto's voor je vakantiealbum, je zult zeker geïnspireerd worden door de schoonheid van dit Griekse eiland.