Ontspannen op Zakynthos: De beste stranden om te bezoeken

1 november 2023
Ontspannen op Zakynthos: De beste stranden om te bezoeken

Zakynthos is een van de meest populaire bestemmingen in Griekenland vanwege de prachtige stranden en het kristalheldere water van de Ionische Zee. Als je op zoek bent naar een plek om te ontspannen en te genieten van de zon, dan is Zakynthos de juiste bestemming voor jou. In deze blogpost hebben we de beste stranden van Zakynthos opgesomd waar je kunt genieten van de zon, het zand en de zee.

Navagio Beach

Navagio Beach is misschien wel het beroemdste strand van Zakynthos. Het strand is alleen per boot bereikbaar en het is omringd door hoge kliffen en rotsformaties. Het water is kristalhelder en heeft een prachtige blauwe kleur. De meeste mensen kennen dit strand vanwege het scheepswrak dat er ligt. Het is een populaire plek om te zonnebaden en te zwemmen.

Gerakas Beach

Gerakas Beach is een van de mooiste stranden van Zakynthos. Het is een lang zandstrand met helder water en een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Dit strand staat bekend als een belangrijke broedplaats voor de zeeschildpad. Het is een beschermd gebied, dus je moet ervoor zorgen dat je geen afval achterlaat en de broedende schildpadden niet stoort.

Banana Beach

Banana Beach is een populaire bestemming voor watersportliefhebbers. Het strand is omringd door kliffen en het water is helder en ondiep, waardoor het perfect is om te zwemmen en snorkelen. Er zijn veel watersportactiviteiten beschikbaar, zoals jetskiën, parasailen en kitesurfen. Het is ook een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de zon.

Porto Zoro Beach

Porto Zoro Beach is een afgelegen strand in het zuidoosten van Zakynthos. Het is een rustig strand met een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels en het kristalheldere water. Het is een geweldige plek om te snorkelen en te zwemmen. Er zijn niet veel voorzieningen op het strand, dus zorg ervoor dat je je eigen eten en drinken meeneemt.

Kalamaki Beach

Kalamaki Beach is een lang zandstrand in het zuiden van Zakynthos. Het is een populaire bestemming voor gezinnen vanwege de ondiepe wateren en het zachte zand. Het is ook een belangrijke broedplaats voor de zeeschildpad, dus je moet voorzichtig zijn bij het zwemmen in de zee. Er zijn veel bars, restaurants en hotels in de buurt van het strand.

Alykes Beach

Alykes Beach is een lang zandstrand aan de oostkust van Zakynthos. Het is een rustige plek met helder water en een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Er zijn veel tavernes en bars in de buurt van het strand waar je kunt genieten van de lokale keuken en een verfrissend drankje. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de zon.

Agios Nikolaos Beach

Agios Nikolaos Beach is een klein strand in het noordoosten van Zakynthos. Het is een afgelegen plek met kristalhelder water en een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Er zijn niet veel voorzieningen op het strand, dus zorg ervoor dat je je eigen eten en drinken meeneemt. Het is een geweldige plek om te snorkelen en te zwemmen.

Tsilivi Beach

Tsilivi Beach is een populair strand in het noordoosten van Zakynthos. Het is een lang zandstrand met kristalhelder water en een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels. Er zijn veel bars, restaurants en hotels in de buurt van het strand. Het is een geweldige plek om te zonnebaden, te zwemmen en te genieten van de lokale keuken.

Laganas Beach

Laganas Beach is een lang zandstrand in het zuiden van Zakynthos. Het is een populaire bestemming voor jongeren vanwege de vele bars en clubs in de buurt van het strand. Het is ook een belangrijke broedplaats voor de zeeschildpad, dus je moet voorzichtig zijn bij het zwemmen in de zee. Er zijn veel watersportactiviteiten beschikbaar, zoals jetskiën en parasailen.

Dafni Beach

Dafni Beach is een afgelegen strand in het zuiden van Zakynthos. Het is een rustige plek met helder water en een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Dit strand staat bekend als een belangrijke broedplaats voor de zeeschildpad. Het is een beschermd gebied, dus je moet ervoor zorgen dat je geen afval achterlaat en de broedende schildpadden niet stoort.

Zakynthos heeft veel mooie stranden om te ontdekken. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen of een plek om te feesten, er is voor elk wat wils. Vergeet niet om je zonnebrandcrème, hoed en zonnebril mee te nemen en geniet van de zon, het zand en de zee op een van deze prachtige stranden.