Ontsnap aan de drukte van Zakynthos en ontdek Agios Sostis: het rustige dorp met traditionele tavernes en prachtige stranden

3 augustus 2023
Ontsnap aan de drukte van Zakynthos en ontdek Agios Sostis: het rustige dorp met traditionele tavernes en prachtige stranden

Zakynthos is een populaire vakantiebestemming in Griekenland en staat bekend om zijn bruisende nachtleven en drukke stranden. Maar als je op zoek bent naar een meer ontspannen en authentieke ervaring, dan is het dorp Agios Sostis de perfecte plek om te bezoeken. Gelegen aan de zuidoostkust van het eiland, biedt Agios Sostis rustige stranden, traditionele tavernes en een charmante sfeer die je nergens anders in Zakynthos zult vinden.

Ontspan op de rustige stranden van Agios Sostis

Een van de grootste voordelen van een bezoek aan Agios Sostis is de rustige stranden. In tegenstelling tot sommige van de meer populaire stranden op het eiland, zijn de stranden van Agios Sostis relatief rustig en vredig. Dit maakt het de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de kristalheldere wateren van de Ionische Zee.

Een van de mooiste stranden in Agios Sostis is het Agios Sostis-strand zelf. Dit strand is omgeven door rotsen en biedt een prachtig uitzicht op het nabijgelegen eiland Marathonisi. Het strand is ook uitgerust met parasols en ligstoelen, zodat je optimaal kunt genieten van je dag aan het strand.

Een ander strand dat het bezoeken waard is, is het Kaminia-strand. Dit strand is bekend om zijn zachte zand en kalme wateren. Het is ook minder druk dan sommige van de andere stranden op het eiland, waardoor het de perfecte plek is om te ontspannen en te genieten van de zon.

Ervaar de traditionele tavernes van Agios Sostis

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Agios Sostis zijn de traditionele tavernes. Deze tavernes bieden een authentieke Griekse eetervaring en zijn de perfecte plek om de lokale keuken te proeven. Veel van de tavernes in Agios Sostis serveren verse vis en zeevruchten, die rechtstreeks uit de nabijgelegen wateren worden gevangen.

Een van de meest populaire tavernes in Agios Sostis is Iguana Beach Bar en Restaurant. Dit restaurant biedt een prachtig uitzicht op de zee en is de perfecte plek om te genieten van een Griekse salade of een verse vismaaltijd. Andere populaire tavernes in Agios Sostis zijn To Kima en Taverna Psarou.

Verken de charmante sfeer van Agios Sostis

Wat Agios Sostis zo'n unieke plek maakt, is de charmante sfeer. Het dorp is klein en rustig, en biedt een authentieke Griekse ervaring die je nergens anders op het eiland zult vinden. Hier vind je geen luidruchtige clubs of toeristische attracties - in plaats daarvan kun je genieten van de rustige straten en traditionele huizen.

Een van de hoogtepunten van Agios Sostis is de kleine haven. Hier kun je kijken naar de lokale vissers die terugkeren van hun dagelijkse vangst en de boten die naar Marathonisi varen. Het is ook een geweldige plek om te genieten van een drankje terwijl je de zonsondergang over de Ionische Zee bekijkt.

Hoe kom je in Agios Sostis

Agios Sostis is gemakkelijk te bereiken vanaf de luchthaven van Zakynthos. Eenmaal op de luchthaven kun je een taxi nemen naar Agios Sostis, wat ongeveer 20 minuten duurt. Als alternatief kun je ook een auto huren en zelf rijden.

Als je op zoek bent naar een ontspannen en authentieke ervaring op Zakynthos, dan is Agios Sostis de perfecte plek om te bezoeken. Met zijn rustige stranden, traditionele tavernes en charmante sfeer, biedt dit dorp een unieke en onvergetelijke ervaring. Dus waar wacht je nog op? Boek vandaag nog je reis naar Agios Sostis en ontdek alles wat deze prachtige plek te bieden heeft.