Ontdek Zakynthos per kajak: de mooiste plekken om te verkennen

22 september 2023
Ontdek Zakynthos per kajak: de mooiste plekken om te verkennen

Als je op zoek bent naar een unieke manier om het prachtige eiland Zakynthos te verkennen, is kajakken een geweldige optie. Met kristalhelder water en adembenemende landschappen is er geen betere manier om de verborgen pareltjes van het eiland te ontdekken. In deze blogpost delen we de beste plekken om te kajakken op Zakynthos.

Navagio Beach

Navagio Beach, ook wel bekend als het Shipwreck Beach, is een van de meest gefotografeerde stranden van Zakynthos. Het is een afgelegen baai met kristalhelder water en een wit zandstrand. Het strand is alleen bereikbaar per boot, maar als je een ervaren kajakker bent, kun je het strand ook per kajak bereiken. Het is een prachtige route langs de hoge kliffen en de turquoise zee. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want het uitzicht is werkelijk adembenemend.

Marathonisi Island

Marathonisi Island, ook wel bekend als Turtle Island, is een klein eiland in de buurt van Zakynthos. Het eiland is de thuisbasis van de Caretta-Caretta schildpadden die hun eieren leggen op het strand van het eiland. Kajakken naar Marathonisi Island is een geweldige manier om deze prachtige dieren van dichtbij te zien. Het eiland heeft ook prachtige grotten en baaien die je kunt verkennen per kajak. Het is de perfecte plek voor een ontspannen dagje uit op het water.

Blue Caves

De Blue Caves op Zakynthos zijn een van de meest populaire attracties van het eiland. De grotten hebben hun naam te danken aan het heldere blauwe water dat het hele jaar door aanwezig is. De beste manier om de Blue Caves te verkennen is per kajak. Je kunt door de grotten peddelen en genieten van het kristalheldere water. Vergeet niet om een snorkelset mee te nemen, omdat je veel vissoorten en andere zeedieren kunt zien.

Vassilikos Peninsula

Het Vassilikos-schiereiland is een van de mooiste plekken op Zakynthos. Het is een rustige en afgelegen plek met prachtige stranden en kristalhelder water. Kajakken langs de kust van het Vassilikos-schiereiland is een geweldige manier om te genieten van de rust en stilte van het eiland. Je kunt stoppen bij de afgelegen stranden en genieten van het uitzicht op de bergen en de zee.

Keri Caves

De Keri Caves zijn een reeks grotten en tunnels langs de kust van Zakynthos. Het is een prachtige plek om te kajakken en de grotten te verkennen. Je kunt door de smalle doorgangen peddelen en genieten van het uitzicht op het kristalheldere water en de prachtige rotsformaties. Vergeet niet om een zaklamp mee te nemen, want sommige delen van de grotten zijn donker.

Porto Limnionas

Porto Limnionas is een prachtige baai met helderblauw water en een prachtig uitzicht op de zee. Het is een geweldige plek om te kajakken, omdat je langs de rotsachtige kust kunt peddelen en kunt genieten van het uitzicht op de zee. Er zijn veel kleine grotten en inhammen die je kunt verkennen per kajak. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van Zakynthos.

Tips voor kajakken op Zakynthos

Kajakken op Zakynthos is een geweldige manier om het eiland te verkennen en de verborgen pareltjes te ontdekken. Of je nu een ervaren kajakker bent of nog nooit hebt gekajakt, er zijn veel prachtige plekken om te verkennen op het eiland. Vergeet niet om veiligheidsmaatregelen te nemen en te genieten van de schoonheid van Zakynthos.