Ontdek Xigia Beach: Een Uniek Natuurlijk Wonder

4 maart 2023
Ontdek Xigia Beach: Een Uniek Natuurlijk Wonder

Zakynthos, ook wel bekend als Zante of Zacinto, is een prachtig Grieks eiland in de Ionische Zee. Het staat bekend om zijn adembenemende stranden, kristalhelder water en fascinerende cultuur. Een van de meest unieke en onvergetelijke stranden op het eiland is Xigia Beach. In dit blogbericht zullen we alles bespreken wat je moet weten over dit verbazingwekkende natuurlijke wonder, zodat je het meeste uit je bezoek aan dit magische eiland kunt halen.

Waarom is Xigia Beach zo bijzonder?

Xigia Beach is niet zomaar een ander strand op Zakynthos. Het staat bekend om zijn adembenemende schoonheid, maar wat het echt uniek maakt, zijn de natuurlijke ondergrondse zwavelbronnen die het gebied rijk is. Deze bronnen geven het zeewater een kenmerkende, minerale geur en zorgen voor een unieke badervaring die nergens anders op het eiland te vinden is.

De zwavelbronnen in Xigia zijn rijk aan collageen, wat bekend staat om zijn helende en verjongende eigenschappen. Veel bezoekers komen naar Xigia Beach om te genieten van een natuurlijk spabad en om te profiteren van de therapeutische voordelen van het mineraalrijke water. Het wordt zelfs gezegd dat het water helpt bij het verlichten van spier- en gewrichtspijn, het verbeteren van de huid en het versterken van het haar en de nagels.

Hoe kom je bij Xigia Beach?

Xigia Beach ligt aan de oostkust van Zakynthos, ongeveer 20 kilometer ten noorden van de hoofdstad van het eiland, Zakynthos-stad. Het strand is gemakkelijk te bereiken met de auto, motor of scooter, die allemaal te huur zijn op het eiland. Er zijn ook verschillende georganiseerde excursies die een bezoek aan Xigia Beach aanbieden als onderdeel van hun reisroute.

Als je met de auto gaat, is er een kleine parkeerplaats bovenaan de klif met uitzicht op het strand. Vanaf daar is het slechts een korte wandeling van ongeveer 100 meter naar beneden via een steil pad om bij het strand zelf te komen. Houd er rekening mee dat het pad behoorlijk steil is en mogelijk niet geschikt voor mensen met mobiliteitsproblemen.

Wat kun je verwachten op Xigia Beach?

Xigia Beach is een klein, afgelegen kiezelstrand omgeven door hoge kliffen en weelderige vegetatie. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de rust en stilte, weg van de drukte van de meer toeristische delen van Zakynthos. Het strand zelf is vrij smal, dus het kan druk worden tijdens het hoogseizoen, maar er zijn meestal voldoende plekken om je handdoek neer te leggen en te genieten van de zon.

Het water bij Xigia Beach is helderblauw en ongelooflijk uitnodigend. Vanwege de zwavelbronnen heeft het water een melkachtige, witte kleur die alleen maar bijdraagt aan de unieke ervaring van zwemmen in deze mineraalrijke omgeving. Houd er rekening mee dat de geur van zwavel vrij sterk kan zijn, vooral dichter bij de bronnen, maar de meeste bezoekers wennen snel aan de geur en merken na een tijdje niet eens meer op.

Er zijn geen ligbedden of parasols op Xigia Beach, dus zorg ervoor dat je je eigen strandlaken en zonbescherming meeneemt. Er is een kleine kiosk bovenaan de klif waar je wat snacks en drankjes kunt kopen, maar het is een goed idee om je eigen water en eten mee te nemen, vooral als je van plan bent om een tijdje op het strand te blijven.

Tips voor een bezoek aan Xigia Beach
  1. Ga vroeg op de dag: Xigia Beach is een populaire bestemming op Zakynthos, dus het kan behoorlijk druk worden, vooral tijdens het hoogseizoen. Ga vroeg in de ochtend om een goede plek op het strand te bemachtigen en om te genieten van de rust voordat de drukte arriveert.

  2. Draag waterschoenen: Het kiezelstrand en de rotsachtige zeebodem kunnen ongemakkelijk zijn om op te lopen, dus het dragen van waterschoenen kan een groot verschil maken voor je comfort.

  3. Neem een snorkelset mee: Het kristalheldere water bij Xigia Beach is perfect om te snorkelen, dus zorg ervoor dat je een snorkelset meeneemt om de fascinerende onderwaterwereld te verkennen.

  4. Respecteer de natuur: Xigia Beach is een uniek en kwetsbaar ecosysteem, dus zorg ervoor dat je de natuur respecteert en geen afval achterlaat op het strand of in het water.

In de conclusie, Xigia Beach is een must-see bestemming voor iedereen die een bezoek brengt aan het prachtige eiland Zakynthos. Met zijn unieke zwavelbronnen, adembenemende schoonheid en helende mineraalrijke wateren biedt het strand een ervaring die je niet snel zult vergeten. Zorg ervoor dat je deze verborgen parel van het eiland op je reisroute zet en bereid je voor op een onvergetelijke dag in de Griekse zon.