Ontdek het verborgen juweel van Zakynthos: Strofades Island

29 juli 2023
Ontdek het verborgen juweel van Zakynthos: Strofades Island

Strofades Island, een onbewoond eiland voor de kust van Zakynthos, is een verborgen juweel dat nog niet door veel toeristen is ontdekt. Het eiland biedt een prachtig uitzicht op de zee en is de perfecte plek om te genieten van de rust en de natuur. In deze blogpost nemen we je mee op een reis naar Strofades Island en delen we alles wat je moet weten over dit bijzondere plekje op Zakynthos.

Hoe kom je op Strofades Island?

Strofades Island is alleen per boot bereikbaar. Er zijn verschillende excursies die vanuit Zakynthos naar het eiland vertrekken. Deze excursies duren meestal een hele dag en zijn inclusief snorkelen, zwemmen en een bezoek aan het eiland. De boten vertrekken meestal vanuit de haven van Zakynthos-stad en je kunt een excursie boeken bij een van de vele reisbureaus op het eiland.

Wat kun je doen op Strofades Island?

Strofades Island is een onbewoond eiland en er is geen infrastructuur zoals restaurants of hotels. Maar dat betekent niet dat er niets te doen is op het eiland. De meeste excursies die naar het eiland gaan, organiseren een picknick op het strand en bieden parasols en ligbedden aan. Je kunt zwemmen in het kristalheldere water of snorkelen om de kleurrijke onderwaterwereld te ontdekken. Het eiland heeft ook een vuurtoren die je kunt bezoeken en vanaf waar je een adembenemend uitzicht hebt over de zee.

De geschiedenis en legendes van Strofades Island

Strofades Island heeft een rijke geschiedenis en is een belangrijke plek in de Griekse mythologie. Volgens de legende werden de goden Apollo en Artemis op het eiland geboren en brachten ze er hun kindertijd door. Het eiland was ook een belangrijk religieus centrum en er waren verschillende tempels en heiligdommen op het eiland. Later werd het eiland gebruikt als ballingsoord en gevangenis. In de middeleeuwen werd het eiland veroverd door de Venetianen en later door de Turken. In de 19e eeuw werd het eiland een onderdeel van Griekenland.

De flora en fauna van Strofades Island

Strofades Island heeft een unieke flora en fauna. Het eiland is bedekt met struikgewas en er groeien verschillende soorten wilde bloemen. De zee rondom het eiland is rijk aan zeeleven en je kunt er verschillende soorten vissen en koraal vinden. Het eiland is ook een belangrijke broedplaats voor zeeschildpadden en er zijn verschillende soorten vogels te vinden, waaronder de zeldzame Eleonora's valk.

Tips voor een bezoek aan Strofades Island

Strofades Island is een verborgen juweel voor de kust van Zakynthos en biedt een prachtig uitzicht op de zee. Het eiland heeft een rijke geschiedenis en unieke flora en fauna. Als je op zoek bent naar een rustige en ontspannende dag op het eiland, is een excursie naar Strofades Island zeker de moeite waard. Vergeet niet om voldoende water, eten en zonnebrandcrème mee te nemen en respecteer de natuur tijdens je bezoek aan dit bijzondere plekje op Zakynthos.