Ontdek het schilderachtige dorp Vasilikos op Zakynthos

8 augustus 2023
Ontdek het schilderachtige dorp Vasilikos op Zakynthos

Als je op zoek bent naar een rustige en schilderachtige plek om te bezoeken op Zakynthos, dan is het dorp Vasilikos een must-see. Het dorp ligt aan de oostkust van het eiland en biedt een prachtig uitzicht op de bergen en de zee. Het is ook een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland.

Wandelen in Vasilikos

Vasilikos is een populaire bestemming voor wandelaars vanwege de vele wandelpaden die door het dorp en de omliggende gebieden lopen. Een van de meest populaire routes is de wandeling naar het strand van Gerakas. Deze wandeling biedt een prachtig uitzicht op de kustlijn en de bergen en duurt ongeveer 45 minuten.

Een andere populaire wandeling is de route die begint bij het strand van Porto Roma en eindigt bij het strand van Banana. Deze wandeling is iets langer, maar biedt ook een spectaculair uitzicht op de kustlijn en de bergen.

Als je van wandelen houdt, zijn er nog veel meer routes om te ontdekken in Vasilikos en de omliggende gebieden. Het is een geweldige manier om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Zakynthos en tegelijkertijd wat lichaamsbeweging te krijgen.

Bezoek de stranden van Vasilikos

Naast wandelen, is Vasilikos ook de thuisbasis van enkele van de mooiste stranden van Zakynthos. Een van de meest populaire stranden is Gerakas Beach. Dit strand staat bekend om zijn kristalheldere water en zachte zand, en is ook een belangrijk broedgebied voor de beschermde Caretta Caretta schildpadden.

Een ander strand dat een bezoek waard is, is Porto Zoro Beach. Dit strand is iets minder druk dan Gerakas Beach, maar biedt nog steeds een prachtig uitzicht op de kustlijn en de bergen. Het strand heeft ook een aantal leuke restaurants en bars waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

Bezoek de traditionele tavernes van Vasilikos

Als je op zoek bent naar authentiek Grieks eten, dan ben je in Vasilikos aan het juiste adres. Het dorp heeft een aantal traditionele tavernes waar je kunt genieten van heerlijke gerechten zoals moussaka, souvlaki en tzatziki.

Een van de meest populaire tavernes in Vasilikos is Taverna Stathis. Dit restaurant staat bekend om zijn heerlijke visgerechten en heeft ook een prachtig uitzicht op de zee.

Een andere populaire taverne is Porto Roma. Dit restaurant ligt aan het strand en biedt een prachtig uitzicht op de kustlijn en de bergen. Het heeft ook een uitgebreid menu met zowel Griekse als internationale gerechten.

Verblijf in een van de traditionele accommodaties

Als je echt wilt genieten van de traditionele sfeer van Vasilikos, dan kun je het beste verblijven in een van de traditionele accommodaties in het dorp. Er zijn veel kleine familie-hotels en appartementen te vinden die een authentieke Griekse ervaring bieden.

Een van de meest populaire accommodaties in Vasilikos is het hotel Villa Mare. Dit hotel ligt aan het strand en biedt een prachtig uitzicht op de zee. Het heeft ook een eigen restaurant en bar waar je kunt genieten van heerlijke gerechten en drankjes.

Een andere populaire accommodatie is het hotel Vasilikos Beach. Dit hotel ligt ook aan het strand en biedt een prachtig uitzicht op de kustlijn en de bergen. Het heeft ook een zwembad en een bar waar je kunt ontspannen en genieten van de zon.

Ontdek de natuurlijke schoonheid van Zakynthos in Vasilikos

Vasilikos is een geweldige plek om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Zakynthos. Of je nu wilt wandelen, zwemmen, of gewoon wilt ontspannen en genieten van het mooie weer, Vasilikos biedt voor elk wat wils.

Dus als je op zoek bent naar een rustige en schilderachtige plek om te bezoeken op Zakynthos, dan is Vasilikos zeker een bezoek waard. Het dorp biedt een authentieke Griekse ervaring en een prachtig uitzicht op de bergen en de zee.