Ontdek het pittoreske Lithakia op Zakynthos - Een verborgen juweeltje

13 augustus 2023
Ontdek het pittoreske Lithakia op Zakynthos - Een verborgen juweeltje

Als je op zoek bent naar een authentieke ervaring op Zakynthos, dan moet je zeker het dorp Lithakia bezoeken. Dit pittoreske dorp biedt een prachtig uitzicht op de omgeving en de zee, evenals traditionele tavernes waar je kunt genieten van de lokale keuken. In deze blogpost willen we je graag meer vertellen over Lithakia en waarom het de moeite waard is om te bezoeken.

Ligging en geschiedenis

Lithakia is gelegen aan de westkant van het eiland Zakynthos, ongeveer 20 kilometer van de hoofdstad Zakynthos-stad. Het dorp is gelegen op een heuvel en biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving en de zee. Het is een van de oudste dorpen van het eiland, en de geschiedenis gaat terug tot de oudheid. Tijdens de Middeleeuwen was het dorp een belangrijk handelscentrum voor olijfolie en wijn.

Bezienswaardigheden

Het dorp Lithakia heeft een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de kerk van Agios Ioannis, een prachtig voorbeeld van traditionele architectuur. Ook de kerk van Agios Nikolaos is een bezoek waard, met zijn prachtige fresco's en schilderijen.

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van het dorp, dan is een bezoek aan het Folklore Museum zeker de moeite waard. Hier kun je meer leren over de tradities en gebruiken van het dorp en de regio.

Traditionele tavernes

Een van de beste dingen aan Lithakia zijn de traditionele tavernes. Hier kun je genieten van de lokale keuken, bereid met verse ingrediënten uit de regio. Probeer zeker eens de moussaka, een traditioneel Grieks gerecht met aubergine, gehakt en bechamelsaus. Ook de gyros, souvlaki en tzatziki zijn hier heerlijk.

Een van de meest populaire tavernes in Lithakia is Taverna Dennis. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht op de zee, terwijl je geniet van heerlijke gerechten. Ook Taverna Xigia is een aanrader, met zijn traditionele interieur en heerlijke gerechten.

Activiteiten

Als je op zoek bent naar meer actie, dan zijn er ook verschillende activiteiten te doen in de omgeving van Lithakia. Zo kun je bijvoorbeeld een boottocht maken naar het beroemde strand van Navagio, dat bekend staat om zijn witte zand en helderblauwe water. Ook een bezoek aan het Keri-meer is de moeite waard, waar je kunt kajakken of paddleboarden.

Lithakia is een verborgen juweeltje op Zakynthos dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Met zijn prachtige uitzicht, traditionele tavernes en rijke geschiedenis is er genoeg te zien en te doen. Of je nu op zoek bent naar ontspanning of avontuur, Lithakia heeft voor ieder wat wils. Vergeet niet om een camera mee te nemen, want je zult zeker willen terugkijken op de prachtige herinneringen die je hier zult maken.