Ontdek het pittoreske Agios Nikolaos op Zakynthos

18 augustus 2023
Ontdek het pittoreske Agios Nikolaos op Zakynthos

Als je Zakynthos bezoekt, mag je het charmante dorp Agios Nikolaos niet missen. Het ligt aan de noordoostkust van het eiland en biedt een prachtig uitzicht op de haven en de zee, evenals traditionele tavernes. In deze blogpost zullen we meer vertellen over dit pittoreske dorp en wat je er kunt doen.

Geschiedenis van Agios Nikolaos

Agios Nikolaos werd gesticht in de 16e eeuw door de Venetianen en heeft zijn historische karakter behouden. Het was een belangrijke haven voor de export van olijfolie en wijn. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het dorp verwoest, maar het werd herbouwd en is vandaag de dag een populaire toeristische bestemming.

Wat te doen in Agios Nikolaos

Bezoek de haven

Agios Nikolaos heeft een prachtige haven waar vissersboten en jachten aanmeren. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van het uitzicht op de zee en de kust. Er zijn ook veel tavernes waar je kunt genieten van heerlijke verse vis en andere lokale specialiteiten.

Breng een bezoek aan de kerk van Agios Nikolaos

De kerk van Agios Nikolaos is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het dorp. Het werd gebouwd in de 17e eeuw en heeft een prachtige klokkentoren. Binnenin vind je indrukwekkende fresco's en iconen.

Maak een boottocht naar het Blauwe Grot

Een van de meest populaire excursies vanuit Agios Nikolaos is een boottocht naar het Blauwe Grot. Deze grot is bekend om zijn kristalheldere water en de prachtige blauwe kleur die wordt gereflecteerd door de zon. Je kunt er zwemmen en snorkelen en genieten van het adembenemende uitzicht.

Verken de omgeving

Agios Nikolaos ligt dicht bij enkele van de mooiste stranden van Zakynthos, waaronder Makris Gialos en Xigia. Je kunt er gemakkelijk naartoe rijden en genieten van het kristalheldere water en het mooie zandstrand.

Traditionele tavernes

Als je honger hebt na al het verkennen van Agios Nikolaos en de omgeving, zijn er tal van traditionele tavernes waar je kunt genieten van heerlijke gerechten. Probeer zeker de lokale specialiteiten, zoals moussaka, tzatziki en saganaki (gefrituurde kaas).

Agios Nikolaos is een prachtig dorp op Zakynthos dat zeker een bezoek waard is. Het biedt een schitterend uitzicht op de zee en de kust, evenals een rijke geschiedenis en cultuur. Bovendien zijn er tal van activiteiten en excursies die je kunt doen, en zijn er veel traditionele tavernes waar je kunt genieten van heerlijke gerechten. Mis deze pittoreske bestemming niet tijdens je reis naar Zakynthos!