Ontdek het ongerepte zuiden van Zakynthos: natuur en adembenemende landschappen

9 juni 2023
Ontdek het ongerepte zuiden van Zakynthos: natuur en adembenemende landschappen

Het Griekse eiland Zakynthos, ook wel bekend als Zante of Zacinto, staat bekend om zijn prachtige stranden, helderblauwe water en levendige toeristische centra. Maar wist je dat het zuiden van het eiland een verborgen parel is met minder ontwikkeling, ongerepte natuur en adembenemende landschappen? In dit blogartikel nemen we je mee op een ontdekkingsreis door het zuiden van Zakynthos, waar je kunt genieten van de rust en de schoonheid van dit unieke deel van het eiland.

Het rustige zuiden: een andere kant van Zakynthos

Terwijl het noorden en oosten van Zakynthos bekend staan om hun bruisende badplaatsen en toeristische trekpleisters, is het zuiden van het eiland een oase van rust en natuurlijke schoonheid. Met zijn glooiende heuvels, uitgestrekte olijfboomgaarden en traditionele dorpjes, biedt het zuiden van Zakynthos een ontsnapping aan de drukte van het dagelijkse leven en een kans om het authentieke Griekse eilandleven te ervaren.

De natuurlijke wonderen van het zuiden van Zakynthos

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van het zuiden van Zakynthos is het ongerepte landschap, waar je kunt genieten van een scala aan natuurlijke wonderen en adembenemende uitzichten. Enkele hoogtepunten van dit deel van het eiland zijn:

Keri Caves

De Keri Caves zijn een reeks natuurlijke grotten en bogen die zich uitstrekken langs de zuidwestelijke kust van Zakynthos. Je kunt deze indrukwekkende formaties het beste verkennen met een boottocht vanuit het nabijgelegen dorpje Keri, waarbij je de kans krijgt om te zwemmen in het kristalheldere water en de verborgen stranden te ontdekken die alleen per boot bereikbaar zijn.

Laganas Bay

Laganas Bay is een beschermd zeegebied in het zuiden van Zakynthos, dat bekend staat om zijn ongerepte stranden en het feit dat het een belangrijke broedplaats is voor de bedreigde onechte karetschildpad. Hoewel het gebied populair is bij toeristen vanwege de prachtige stranden, zijn er ook tal van rustige plekjes te vinden waar je kunt genieten van de natuur en het prachtige landschap. Zorg er wel voor dat je de regels en richtlijnen voor het beschermen van de onechte karetschildpad opvolgt tijdens je bezoek aan Laganas Bay.

Marathias Beach

Marathias Beach is een van de meest afgelegen en ongerepte stranden in het zuiden van Zakynthos. Omgeven door steile kliffen en dichte vegetatie, biedt dit strand een ideale plek om te ontspannen, zwemmen en genieten van het prachtige uitzicht op de Ionische Zee. Marathias Beach is alleen te voet bereikbaar via een pad dat vanaf het nabijgelegen dorpje Marathias naar beneden slingert, maar de wandeling is de moeite waard voor de rust en het adembenemende landschap dat je er vindt.

Porto Limnionas

Porto Limnionas is een verborgen juweeltje aan de zuidwestkust van Zakynthos, dat vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen. Deze schilderachtige baai, omringd door steile rotsen en helderblauw water, biedt een ideale plek om te zwemmen, snorkelen en genieten van het prachtige landschap. Hoewel er geen zandstrand is bij Porto Limnionas, zijn er terrassen en ligstoelen beschikbaar voor bezoekers om te ontspannen en te zonnebaden met uitzicht op de baai.

Traditionele dorpen en lokale cultuur

Het zuiden van Zakynthos is ook de thuisbasis van een aantal traditionele dorpen, waar je de lokale cultuur en het authentieke Griekse eilandleven kunt ervaren. Enkele van de meest pittoreske dorpen in dit deel van het eiland zijn:

Keri

Het dorp Keri is een schilderachtig plaatsje gelegen op een heuvel met uitzicht op de Ionische Zee. Met zijn smalle straatjes, traditionele stenen huizen en een charmante dorpskerk, is Keri een ideale plek om te wandelen, de lokale cultuur te ontdekken en te genieten van het adembenemende uitzicht op de kust.

Lithakia

Lithakia is een traditioneel dorp in het zuidwesten van Zakynthos, dat bekend staat om zijn olijfboomgaarden en landelijke charme. Dit dorp is een ideale plek om te ontspannen, een kopje koffie te drinken in een van de lokale taverna's en de rustige sfeer van het Griekse eilandleven te ervaren.

Agalas

Agalas is een ander pittoresk dorp in het zuiden van Zakynthos, dat bekend staat om zijn prachtige uitzichten en de nabijheid van enkele van de meest indrukwekkende natuurlijke bezienswaardigheden van het eiland. In de omgeving van Agalas vind je onder andere de beroemde Damianos Grot en het adembenemende uitzichtpunt van Kampi.

Het zuiden van Zakynthos biedt een unieke kans om het authentieke Griekse eilandleven te ervaren, weg van de drukte van de toeristische centra. Met zijn ongerepte natuur, adembenemende landschappen en traditionele dorpjes, is dit deel van het eiland ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar rust, ontspanning en een kans om zich onder te dompelen in de lokale cultuur.