Ontdek het iconische Navagio-strand op Zakynthos

4 juli 2023
Ontdek het iconische Navagio-strand op Zakynthos

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming met prachtige stranden en adembenemende uitzichten, dan is Zakynthos de perfecte plek voor jou. En een van de meest iconische bezienswaardigheden op dit prachtige eiland is het Navagio-strand, ook wel bekend als het Shipwreck-strand. Dit beroemde strand is een must-see voor iedereen die Zakynthos bezoekt en biedt een onvergetelijke ervaring die je nog lang zal bijblijven.

Geschiedenis van het Navagio-strand

Het Navagio-strand is gelegen in een afgelegen baai aan de westkust van Zakynthos. Het strand is alleen te bereiken per boot en biedt een spectaculair uitzicht op een oud scheepswrak dat op het strand ligt. Het wrak is van een smokkelschip genaamd de Panagiotis, dat in 1980 strandde tijdens een storm. Het schip werd al snel verlaten en is sindsdien een iconisch beeld geworden op het Navagio-strand.

Het strand zelf is omgeven door hoge rotsen en kristalhelder water, waardoor het een unieke en onvergetelijke ervaring biedt voor bezoekers. Het Navagio-strand is een van de meest gefotografeerde stranden ter wereld en trekt jaarlijks duizenden toeristen uit alle hoeken van de wereld aan.

Hoe bereik je het Navagio-strand?

Zoals eerder vermeld, is het Navagio-strand alleen te bereiken per boot. Er zijn verschillende boottochten beschikbaar die je naar het strand kunnen brengen, waaronder dagtochten en privécharteropties. De meeste boottochten vertrekken vanuit de haven van Zakynthos-stad en bieden een schilderachtige reis langs de westkust van het eiland.

Als alternatief kun je ook een excursie boeken die een combinatie van een boottocht en een bezoek aan het strand omvat. Deze excursies bieden vaak de mogelijkheid om het scheepswrak van dichtbij te bekijken en om te zwemmen in het kristalheldere water van de baai.

Waarom het Navagio-strand bezoeken?

Het Navagio-strand is niet alleen een van de meest iconische bezienswaardigheden op Zakynthos, maar biedt ook een unieke en onvergetelijke ervaring voor bezoekers. Hier zijn een paar redenen waarom je dit strand niet mag missen tijdens je bezoek aan Zakynthos:

  1. Adembenemend uitzicht: Het uitzicht vanaf het Navagio-strand is absoluut adembenemend. Je wordt omringd door kristalhelder water en hoge rotsen terwijl je uitkijkt over het strand en de baai.

  2. Uniek scheepswrak: Het scheepswrak van de Panagiotis is een uniek beeld dat je nergens anders zult vinden. Het is een fascinerende herinnering aan een tijdperk van smokkel op Zakynthos en biedt een interessant stukje geschiedenis.

  3. Geweldige fotomomenten: Het Navagio-strand is een van de meest gefotografeerde stranden ter wereld en biedt talloze geweldige fotomomenten. Of je nu een amateurfotograaf of een professional bent, je zult zeker genieten van het vastleggen van dit prachtige strand op camera.

  4. Zwemmen in het kristalheldere water: Het water van de baai is kristalhelder en biedt een geweldige zwemervaring. Of je nu wilt zonnebaden op het strand of wilt zwemmen in het water, het Navagio-strand heeft voor elk wat wils.

Tips voor het bezoeken van het Navagio-strand

Als je van plan bent om het Navagio-strand te bezoeken, zijn hier een paar tips om je bezoek zo aangenaam mogelijk te maken:

  1. Boek van tevoren: Boottochten naar het Navagio-strand zijn erg populair en kunnen snel uitverkocht zijn. Zorg er daarom voor dat je van tevoren boekt om teleurstelling te voorkomen.

  2. Neem voldoende water en snacks mee: Er zijn geen faciliteiten op het Navagio-strand, dus zorg ervoor dat je voldoende water en snacks meeneemt om de dag door te komen.

  3. Draag comfortabele schoenen: Het pad naar het strand kan rotsachtig en steil zijn, dus het is raadzaam om comfortabele schoenen te dragen.

  4. Neem een camera mee: Het Navagio-strand biedt talloze geweldige fotomomenten, dus zorg ervoor dat je een camera meeneemt om deze vast te leggen.

Het Navagio-strand is een van de meest iconische bezienswaardigheden op Zakynthos en biedt een unieke en onvergetelijke ervaring voor bezoekers. Of je nu van geschiedenis, natuur of fotografie houdt, het Navagio-strand heeft voor elk wat wils. Als je van plan bent om Zakynthos te bezoeken, zorg er dan voor dat je dit prachtige strand niet mist en geniet van alles wat het te bieden heeft.