Ontdek het charmante dorp Exo Hora op Zakynthos

19 juli 2023
Ontdek het charmante dorp Exo Hora op Zakynthos

Als je op zoek bent naar een rustige en schilderachtige plek op het Griekse eiland Zakynthos, dan is het dorp Exo Hora zeker een bezoek waard. Dit charmante dorp ligt in het noordoosten van het eiland en biedt een prachtige kerk en een adembenemend uitzicht op de omgeving. Hieronder lees je meer over wat dit dorp te bieden heeft en waarom het een must-see is tijdens je reis naar Zakynthos.

De kerk van Exo Hora

Een van de hoogtepunten van Exo Hora is de kerk van Agios Nikolaos. Deze kerk is gebouwd in de 16e eeuw en heeft een prachtig interieur met prachtig beschilderde muren en een iconostase. Het is een van de oudste kerken op Zakynthos en heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het eiland. De kerk is open voor bezoekers en biedt een unieke kans om de rijke geschiedenis en cultuur van Zakynthos te ervaren.

Het uitzicht vanaf Exo Hora

Naast de kerk biedt Exo Hora ook een adembenemend uitzicht op de omgeving. Het dorp ligt hoog op een heuvel en kijkt uit over de omliggende bergen en valleien. Op een heldere dag kun je zelfs de zee zien in de verte. Het uitzicht is vooral indrukwekkend tijdens zonsopgang of zonsondergang, wanneer de lucht kleurt in prachtige tinten oranje en roze. Het is een geweldige plek om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Zakynthos en te ontspannen in de rustige omgeving.

Wandelen in de omgeving van Exo Hora

Als je graag wandelt of houdt van de natuur, dan is Exo Hora een geweldige plek om te verkennen. Er zijn verschillende wandelpaden in de omgeving die je meenemen door de bergen en valleien. Je kunt genieten van de frisse lucht en de prachtige natuurlijke omgeving. Een van de populairste wandelingen is de route van Exo Hora naar het nabijgelegen dorp Anafonitria. Deze wandeling biedt een prachtig uitzicht op de kustlijn en de zee.

Proef de lokale gerechten

Exo Hora heeft ook een aantal geweldige restaurants waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten. Veel van de restaurants serveren traditionele Griekse gerechten, zoals moussaka, souvlaki en tzatziki. Er zijn ook een aantal restaurants die gespecialiseerd zijn in visgerechten, die vers zijn gevangen in de nabijgelegen zee. Probeer zeker ook de lokale specialiteit, kleftiko, een stoofpot van lamsvlees en groenten die langzaam is gekookt in een kleipot. Het is een heerlijk gerecht dat je niet mag missen tijdens je bezoek aan Zakynthos.

Tips voor je bezoek aan Exo Hora

Als je van plan bent om Exo Hora te bezoeken, zijn hier een paar tips om je bezoek zo aangenaam mogelijk te maken:

Exo Hora is een prachtig dorp op Zakynthos dat de moeite waard is om te bezoeken. Het biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving, een prachtige kerk en heerlijke lokale gerechten. Of je nu van plan bent om te wandelen, te ontspannen of te genieten van de cultuur en geschiedenis van Zakynthos, Exo Hora heeft voor elk wat wils. Voeg dit charmante dorp toe aan je reisroute en ontdek de schoonheid van Zakynthos op zijn best.