Ontdek de wonderen van Zakynthos: Snorkelen met schildpadden

6 maart 2024
Ontdek de wonderen van Zakynthos: Snorkelen met schildpadden

Ben je op zoek naar een onvergetelijk avontuur tijdens je vakantie op Zakynthos? Dan is snorkelen met schildpadden een absolute must-do activiteit! Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden, heldere wateren en unieke onderwaterwereld. In dit artikel delen we de beste plekken op Zakynthos waar je kunt genieten van het snorkelen met deze majestueuze zeedieren.

1. Gerakas Beach

Gerakas Beach, gelegen aan de zuidkust van Zakynthos, is een van de meest populaire plekken om te snorkelen met schildpadden. Dit strand staat bekend om zijn ongerepte schoonheid en is tevens een belangrijk broedgebied voor de bedreigde Caretta Caretta schildpadden. Het kristalheldere water biedt uitstekende snorkelmogelijkheden en de kans om deze prachtige dieren in hun natuurlijke habitat te zien.

2. Marathonisi Island

Marathonisi Island, ook wel bekend als Turtle Island, is een klein, onbewoond eiland voor de kust van Zakynthos. Dit idyllische eiland is omgeven door turquoise wateren en ongerepte stranden. Hier kun je snorkelen in de beschermde baaien en genieten van het prachtige koraalrif, terwijl je op zoek gaat naar schildpadden die graag in dit gebied rondzwemmen.

3. Keri Caves

De Keri Caves, gelegen aan de westkust van Zakynthos, bieden een spectaculaire ervaring voor snorkelliefhebbers. Deze indrukwekkende grotten zijn bereikbaar per boot en bieden adembenemende uitzichten op de zee en de kliffen. Terwijl je door het kristalheldere water snorkelt, kun je verschillende soorten zeeleven tegenkomen, waaronder schildpadden die hier regelmatig worden gespot.

4. Laganas Bay

Laganas Bay, aan de zuidoostkust van Zakynthos, staat bekend om zijn bruisende nachtleven, maar het biedt ook geweldige snorkelmogelijkheden. Hoewel het belangrijk is om het natuurlijke ecosysteem te respecteren en de schildpadden niet te storen, kun je hier genieten van het snorkelen in de heldere wateren en de kans krijgen om deze prachtige wezens van dichtbij te zien.

Tips voor een geweldige snorkelervaring

Om optimaal te genieten van het snorkelen met schildpadden op Zakynthos, zijn hier enkele tips die je kunt volgen:

Zakynthos is een paradijs voor snorkelliefhebbers en biedt talloze mogelijkheden om te snorkelen met schildpadden. Of je nu kiest voor Gerakas Beach, Marathonisi Island, de Keri Caves of Laganas Bay, je zult gegarandeerd versteld staan van de schoonheid van de onderwaterwereld en de ontmoetingen met deze prachtige zeedieren. Vergeet niet om de natuurlijke omgeving te respecteren en te genieten van dit unieke avontuur tijdens je verblijf op Zakynthos.