Ontdek de verborgen schatten van Zakynthos

27 oktober 2023
Ontdek de verborgen schatten van Zakynthos

Als je op zoek bent naar een ongerept stukje paradijs, dan is Zakynthos de perfecte bestemming voor jou. Dit prachtige eiland in de Ionische Zee is een van de mooiste en meest mysterieuze plekken in Griekenland. Met zijn kristalheldere wateren, witte zandstranden en adembenemende landschappen biedt Zakynthos voor elk wat wils.

Maar het eiland is meer dan alleen een toeristische bestemming. Het heeft ook een rijke geschiedenis en cultuur, die teruggaat tot de Oudheid. Er zijn tal van verborgen schatten die wachten om ontdekt te worden, van oude ruïnes tot afgelegen baaien en schilderachtige dorpjes.

Als je op zoek bent naar een unieke ervaring, dan moet je zeker Zakynthos bezoeken. Hier zijn enkele van de hoogtepunten die je niet mag missen tijdens je reis naar dit prachtige eiland.

Navagio Beach: De legendarische ‘Schipbreukbaai’

Gelegen aan de noordwestkust van Zakynthos, is Navagio Beach een van de meest iconische stranden ter wereld. Het staat bekend als de ‘Schipbreukbaai’, vanwege het gezonken wrak van een smokkelschip dat op het strand ligt. Dit is een van de meest gefotografeerde plekken op het eiland, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Het turquoise water, het witte zand en de hoge kliffen maken het tot een adembenemend uitzicht.

Als je hierheen wilt, kun je het beste een boottocht maken. Er zijn veel touroperators die dagtochten naar Navagio Beach aanbieden. Je kunt ook een auto huren en naar het uitzichtpunt op de top van de kliffen rijden voor een panoramisch uitzicht over de baai.

Blue Caves: Een onderwaterwereld

Een andere must-see attractie op Zakynthos zijn de Blue Caves. Deze grotten bevinden zich aan de oostkust van het eiland, en zijn alleen bereikbaar per boot. De grotten zijn vernoemd naar het blauwe water dat oplicht door de zonnestralen die door de rotsen heen schijnen. Het is een adembenemend uitzicht dat je niet snel zult vergeten.

Je kunt een boottocht maken naar de Blue Caves vanuit de haven van Agios Nikolaos. Er zijn veel touroperators die deze excursie aanbieden, en het is een geweldige manier om de kustlijn van Zakynthos te verkennen.

Keri Caves: Onderwateravontuur

Als je op zoek bent naar een meer avontuurlijke ervaring, dan zijn de Keri Caves een geweldige optie. Deze grotten bevinden zich aan de zuidkust van Zakynthos, en zijn alleen bereikbaar per boot. Hier kun je snorkelen en zwemmen in het kristalheldere water en de prachtige onderwaterwereld verkennen.

Er zijn veel touroperators die boottochten naar de Keri Caves aanbieden vanuit de haven van Keri. Het is een geweldige manier om te genieten van de zon en het water, en om te zien wat de onderwaterwereld van Zakynthos te bieden heeft.

Oude ruïnes: Herinneringen aan de Griekse geschiedenis

Een van de meest fascinerende aspecten van Zakynthos is de rijke geschiedenis en cultuur van het eiland. Er zijn veel oude ruïnes die getuigen van de lange en rijke geschiedenis van de regio. Het oude kasteel van Zakynthos, gelegen op de top van een heuvel in de stad Zakynthos, is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden op het eiland. Het kasteel werd gebouwd in de middeleeuwen, en biedt een prachtig uitzicht over de stad en de zee.

Een andere opmerkelijke site is de ruïnes van de oude stad van Keri, gelegen aan de zuidkust van het eiland. Hier kun je de overblijfselen van een oude nederzetting verkennen, die teruggaat tot de 3e eeuw voor Christus. Het is een fascinerende plek om te bezoeken, vooral als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Griekenland.

Verlaten dorpjes: Een kijkje in het lokale leven

Een van de beste manieren om de lokale cultuur van Zakynthos te verkennen, is door een bezoek te brengen aan de vele verlaten dorpjes op het eiland. Deze afgelegen gehuchten bieden een kijkje in het lokale leven, weg van de drukte van de toeristische hotspots.

Een van de meest pittoreske dorpen is het dorp Volimes, gelegen in het noorden van het eiland. Hier kun je de traditionele architectuur en het lokale leven van dichtbij ervaren. Er zijn ook veel ambachtelijke winkels waar je lokale producten kunt kopen, zoals olijfolie en honing.

Zakynthos is een eiland vol mysteries en verborgen schatten. Het biedt een unieke mix van natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en lokale cultuur. Of je nu op zoek bent naar een ontspannende strandvakantie of een avontuurlijke reis, Zakynthos heeft voor elk wat wils. Je zult zeker betoverd worden door de prachtige landschappen, en de gastvrijheid van de lokale bevolking zal je hart veroveren. Dus waar wacht je nog op? Boek nu je reis naar Zakynthos en ontdek deze magische plek zelf.