Ontdek de verborgen paradijzen: De beste stranden om te zwemmen op Zakynthos

30 maart 2024
Ontdek de verborgen paradijzen: De beste stranden om te zwemmen op Zakynthos

Als je op zoek bent naar een idyllische strandvakantie, is Zakynthos, een prachtig eiland in Griekenland, de perfecte bestemming. Met zijn kristalheldere wateren en adembenemende landschappen, heeft Zakynthos enkele van de mooiste stranden ter wereld. Of je nu wilt ontspannen op het zachte zand, avontuurlijke watersporten wilt proberen of gewoon wilt genieten van een verfrissende duik, Zakynthos biedt voor elk wat wils. In deze blogpost zullen we enkele van de beste stranden op Zakynthos ontdekken waar je kunt genieten van een onvergetelijke zwemervaring.

Navagio Beach (Shipwreck Beach)

Als je aan Zakynthos denkt, is de kans groot dat het beroemde Shipwreck Beach (ook bekend als Navagio Beach) het eerste is dat in je opkomt. Dit iconische strand wordt vaak afgebeeld op ansichtkaarten en reisbrochures vanwege zijn adembenemende schoonheid. Het strand is genesteld in een afgelegen baai en wordt omringd door hoge kliffen en kristalhelder turquoise water. Het hoogtepunt van Navagio Beach is het wrak van een scheepswrak dat hier in 1980 aanspoelde. Dit zorgt voor een uniek en pittoresk decor. Het strand is alleen bereikbaar per boot, wat bijdraagt aan de exclusiviteit ervan. Een bezoek aan Navagio Beach is een must tijdens je verblijf op Zakynthos.

Gerakas Beach

Als je op zoek bent naar een rustig en ongerept strand, dan is Gerakas Beach de perfecte keuze. Dit strand ligt aan de zuidoostkust van Zakynthos en staat bekend om zijn prachtige zandduinen en kristalhelder water. Gerakas Beach is ook een belangrijke broedplaats voor de Caretta Caretta-schildpadden, een bedreigde diersoort. Het strand is daarom beschermd en er zijn beperkingen voor bezoekers om de schildpadden en hun nesten te behouden. Dit maakt Gerakas Beach een geweldige plek om te zwemmen en tegelijkertijd de natuur te respecteren.

Porto Limnionas

Porto Limnionas is een klein, afgelegen strand dat wordt omringd door indrukwekkende kliffen en turquoise wateren. Dit strand is perfect voor avontuurlijke zwemmers vanwege zijn klifduikplekken. Als je durft, kun je van de kliffen springen en in het verfrissende water duiken. Naast zwemmen kun je ook genieten van snorkelen en de kleurrijke onderwaterwereld ontdekken. Porto Limnionas is een verborgen juweeltje dat je niet mag missen tijdens je bezoek aan Zakynthos.

Banana Beach

Banana Beach is een van de populairste stranden op Zakynthos en trekt bezoekers van over de hele wereld. Dit strand staat bekend om zijn gouden zand, helderblauwe water en levendige sfeer. Banana Beach is ideaal voor zowel ontspanning als activiteiten. Je kunt zonnebaden op het strand, genieten van een verfrissende duik in de zee of deelnemen aan watersportactiviteiten zoals parasailen en jetskiƫn. Er zijn ook verschillende strandbars en restaurants waar je kunt genieten van heerlijke Griekse gerechten en verfrissende cocktails.

Kalamaki Beach

Kalamaki Beach is een prachtig zandstrand dat zich uitstrekt over 5 kilometer langs de zuidkust van Zakynthos. Het strand is perfect voor gezinnen en kinderen vanwege zijn ondiepe wateren en zachte zand. Kalamaki Beach is ook een belangrijk broedgebied voor de Caretta Caretta-schildpadden, dus het is belangrijk om de aangewezen nestgebieden te respecteren en te vermijden. Het strand heeft ook verschillende strandbars en restaurants waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd met uitzicht op de zee.

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos is een pittoresk vissersdorpje in het noordoosten van Zakynthos en heeft een prachtig strand met kristalhelder water. Het strand is omgeven door kleurrijke vissersbootjes en traditionele tavernes waar je kunt genieten van verse visgerechten. Agios Nikolaos is ook het vertrekpunt voor boottochten naar het beroemde Blue Caves en het nabijgelegen eilandje Marathonisi, ook wel bekend als Turtle Island vanwege zijn vorm. Een bezoek aan Agios Nikolaos biedt een mix van ontspanning, cultuur en natuurlijke schoonheid.

Zakynthos biedt enkele van de mooiste stranden ter wereld, waar je kunt genieten van een onvergetelijke zwemervaring. Of je nu ontspanning zoekt, avontuurlijke watersporten wilt proberen of de natuur wilt ontdekken, Zakynthos heeft voor elk wat wils. Van het prachtige Navagio Beach tot het rustige Gerakas Beach en het levendige Banana Beach, er is een strand voor elke stemming en smaak. Dus pak je zwemkleding in en ga op ontdekkingsreis naar deze paradijselijke stranden op Zakynthos!