Ontdek de Top Supplekken op Zakynthos: Een Avontuur op het Water

10 juni 2024
Ontdek de Top Supplekken op Zakynthos: Een Avontuur op het Water

Zakynthos, een schitterend juweel in de Ionische Zee, is een bestemming die natuurliefhebbers en avonturiers blijft betoveren met zijn adembenemende landschappen, kristalhelder water en gastvrije cultuur. Naast de beroemde scheepswrakken, verborgen grotten en levendige stranden, biedt dit Griekse eiland een unieke kans voor waterliefhebbers: Stand Up Paddleboarding (SUP). Of je nu een beginner bent die de sport wil uitproberen of een ervaren peddelaar op zoek naar nieuwe uitdagingen, Zakynthos heeft voor elk wat wils. In deze blog delen we de beste plekken om te suppen op Zakynthos, zodat je jouw eigen avontuur op het water kunt beginnen.

De Betoverende Blauwe Grotten

De Blauwe Grotten van Zakynthos staan bekend om hun magische blauwe wateren, die schitteren door de reflectie van het zonlicht. Het peddelen door deze natuurlijke wonderen biedt een onvergetelijke ervaring. Het rustige water rond de grotten is perfect voor beginners, terwijl de meer ervaren suppers de grotten kunnen verkennen en genieten van de unieke uitzichten onder de kliffen.

Het Iconische Navagio Strand

Hoewel toegang tot het strand zelf beperkt is tot boten, biedt de omgeving van Navagio, of het Scheepswrakstrand, fantastische mogelijkheden voor suppers. Het heldere blauwe water en het indrukwekkende uitzicht op het scheepswrak uit 1980 maken dit tot een must-see locatie. Zorg ervoor dat je een camera meeneemt om deze adembenemende scènes vast te leggen.

De Rustige Baai van Porto Limnionas

Voor degenen die op zoek zijn naar een rustiger avontuur, is Porto Limnionas de perfecte plek. Deze afgelegen baai biedt kristalhelder water dat ideaal is voor suppen. Je kunt genieten van het peddelen rond de vredige wateren en de rijke zeebodem verkennen, die zichtbaar is vanaf je paddleboard.

Gerakas Strand: Een Paradijs Voor Natuurliefhebbers

Gerakas is niet alleen een van de mooiste stranden van Zakynthos, maar ook een beschermd zeegebied waar de bedreigde Caretta-caretta zeeschildpadden hun eieren leggen. SUP op Gerakas biedt een unieke kans om de schoonheid van dit ongerepte strand te bewonderen, terwijl je ook respect toont voor de natuurlijke habitat.

Suppen bij Zonsondergang in Keri Caves

Voor een echt magische ervaring, overweeg om te gaan suppen bij zonsondergang rond Keri Caves. Het zachte licht van de ondergaande zon verlicht de rotsformaties en het water in warme kleuren, waardoor een onvergetelijk uitzicht ontstaat. Dit is de perfecte manier om je dag af te sluiten en te genieten van de rustige schoonheid van Zakynthos.

Tips voor Suppen op Zakynthos

Voordat je op je SUP-avontuur vertrekt, zijn hier enkele tips om ervoor te zorgen dat je ervaring zo veilig en plezierig mogelijk is:

Het suppen op Zakynthos biedt een unieke manier om de natuurlijke schoonheid van het eiland te verkennen. Van de rustige wateren bij Porto Limnionas tot de adembenemende uitzichten bij Navagio Strand, er is een plek voor elke soort avonturier. Dus waarom pak je je paddleboard niet en ontdek je de verborgen schatten van Zakynthos vanaf het water? Het avontuur van je leven wacht op je!