Ontdek de opwindende watersporten van Alykes op Zakynthos

24 juli 2023
Ontdek de opwindende watersporten van Alykes op Zakynthos

Zakynthos, gelegen in de Ionische Zee, is een van de meest populaire bestemmingen in Griekenland voor gezinnen die op zoek zijn naar zon, zee en avontuur. Het dorp Alykes, gelegen aan de noordoostkust van het eiland, biedt tal van watersportactiviteiten die geschikt zijn voor alle leeftijden en vaardigheidsniveaus. Of je nu op zoek bent naar een adrenalinekick of gewoon wilt genieten van het warme water en het prachtige uitzicht op de zee, Alykes heeft voor ieder wat wils. In deze blogpost gaan we dieper in op de watersportactiviteiten die Alykes te bieden heeft.

1. Jetskiën

Een van de meest populaire watersporten in Alykes is jetskiën. Het is een geweldige manier om de zee te verkennen en tegelijkertijd een adrenalinekick te krijgen. Jetskiën is een activiteit die geschikt is voor de meeste mensen en vereist geen speciale vaardigheden of training. Je kunt kiezen tussen een geleide tour of het huren van een jetski en zelf op pad gaan. Het is belangrijk om de veiligheidsinstructies te volgen voordat je begint met jetskiën.

2. Paragliden

Paragliden is een andere spannende watersport die je in Alykes kunt beoefenen. Terwijl je hoog boven de zee zweeft, kun je genieten van het prachtige uitzicht op de kustlijn van Zakynthos. Paragliden is een geweldige manier om de omgeving vanuit een ander perspectief te bekijken. Het is ook een activiteit die geschikt is voor de meeste mensen, hoewel het wel enige moed vereist om van grote hoogte te springen.

3. Snorkelen

Als je op zoek bent naar een rustiger alternatief voor de adrenalinekick van jetskiën of paragliden, dan is snorkelen misschien wel iets voor jou. Alykes heeft kristalhelder water, waardoor het een geweldige plek is om te snorkelen. Er zijn tal van koraalriffen en kleurrijke vissen te zien. Sommige bedrijven bieden snorkeltours aan, waarbij je naar de beste plekken wordt geleid en meer te weten komt over de onderwaterwereld van Zakynthos.

4. Duiken

Als snorkelen niet genoeg is en je wat dieper wilt gaan, dan is duiken een andere optie. Het is een geweldige manier om de verborgen pareltjes van de zee te ontdekken. Alykes heeft verschillende duikscholen die cursussen aanbieden voor beginners en gevorderde duikers. Je kunt een gecertificeerde duiker worden of gewoon een introductieduik nemen om te zien of het iets voor jou is.

5. Waterskiën en wakeboarden

Waterskiën en wakeboarden zijn twee andere spannende watersporten die je in Alykes kunt beoefenen. Het zijn activiteiten die enige vaardigheid en oefening vereisen, maar als je eenmaal de techniek onder de knie hebt, kun je genieten van de sensatie van het snijden door het water. Sommige bedrijven bieden lessen aan voor beginners, dus je hoeft geen ervaring te hebben om te beginnen.

6. Kajakken en kanoën

Als je op zoek bent naar een rustige en ontspannen manier om de zee te verkennen, dan zijn kajakken en kanoën goede opties. Je kunt genieten van het prachtige uitzicht op de kustlijn terwijl je op je eigen tempo door het water peddelt. Kajakken en kanoën zijn activiteiten die geschikt zijn voor alle leeftijden en vaardigheidsniveaus.

7. Bananenboot

Als je op zoek bent naar een leuke activiteit om samen met vrienden of familie te doen, dan is een ritje op een bananenboot iets voor jou. Het is een activiteit die geschikt is voor alle leeftijden en vereist geen vaardigheden of training. Tijdens een ritje op een bananenboot word je achter een snelle boot voortgetrokken terwijl je op een opblaasbare banaan zit.

Alykes is een geweldige bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar avontuurlijke watersportactiviteiten. Er is voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar een adrenalinekick of gewoon wilt genieten van het warme water en het prachtige uitzicht op de zee. Jetskiën, paragliden, snorkelen, duiken, waterskiën en wakeboarden, kajakken en kanoën en een ritje op een bananenboot zijn slechts enkele van de activiteiten die je kunt beoefenen in Alykes. Of je nu een ervaren watersporter bent of nog nooit eerder een watersport hebt geprobeerd, er is iets voor iedereen. Dus waar wacht je nog op? Kom naar Alykes en ontdek de opwindende watersporten van Zakynthos!