Ontdek de magie van Zakynthos: Een reis door de rijke flora en fauna van het eiland

23 augustus 2023
Ontdek de magie van Zakynthos: Een reis door de rijke flora en fauna van het eiland

Zakynthos, een van de Ionische eilanden in Griekenland, staat bekend om zijn prachtige stranden en kristalheldere wateren. Maar dit eiland heeft nog veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Het eiland heeft een rijke flora en fauna, met vele zeldzame planten en dieren, waaronder de Caretta Caretta schildpad. In deze blog nemen we je mee op een reis door de magische wereld van Zakynthos.

De Caretta Caretta schildpad

De Caretta Caretta schildpad is een zeeschildpad die alleen in de Middellandse Zee voorkomt. Het is een met uitsterven bedreigde diersoort en Zakynthos is een van de belangrijkste broedplaatsen van deze schildpad. Elk jaar komen duizenden schildpadden naar de stranden van Zakynthos om eieren te leggen.

Als je op Zakynthos bent, kun je een bezoek brengen aan het Marine Park. Dit park is opgericht om de schildpadden te beschermen en te behouden. In het park kun je meer leren over de schildpadden en hun leefomgeving. Ook kun je een boottocht maken om de schildpadden in het wild te zien. Het is belangrijk om de regels van het park te volgen en de schildpadden met respect te behandelen.

De flora van Zakynthos

Zakynthos heeft een rijke flora met vele zeldzame planten. Een van de meest opvallende planten op het eiland is de zeelelie. Deze plant groeit alleen op de rotsachtige kustlijn van Zakynthos en is een beschermde diersoort. De bloemen van de zeelelie zijn roze en paars van kleur en hebben een unieke vorm.

Een andere plant die je op Zakynthos kunt vinden is de Griekse aardbei. Deze aardbeisoort groeit alleen op de Ionische eilanden en heeft een heerlijke zoete smaak. Je kunt de aardbeien vers kopen op de lokale markten en proeven van de unieke smaak.

De fauna van Zakynthos

Naast de Caretta Caretta schildpad heeft Zakynthos nog veel meer te bieden op het gebied van fauna. Het eiland heeft vele zeldzame vogelsoorten, waaronder de Eleonora's valk en de Mediterrane meeuw. Ook kun je op het eiland de Kotschy's gecko vinden, een zeldzame hagedis die alleen op Zakynthos en enkele nabijgelegen eilanden leeft.

Als je van snorkelen houdt, kun je op Zakynthos genieten van de vele vissoorten die in de wateren rondom het eiland leven. Je kunt bijvoorbeeld de zee-engel zien, een bijzondere vis met vleugels die lijken op die van een engel.

Tips voor een duurzaam bezoek aan Zakynthos

Als je Zakynthos bezoekt, is het belangrijk om rekening te houden met de natuur en de dieren op het eiland. Hieronder vind je enkele tips voor een duurzaam bezoek:

Zakynthos is een magisch eiland met een rijke flora en fauna. Het eiland heeft vele zeldzame planten en dieren, waaronder de Caretta Caretta schildpad. Als je Zakynthos bezoekt, kun je genieten van de prachtige natuur en tegelijkertijd bijdragen aan het behoud van deze natuur. Door duurzame keuzes te maken, kun je bijdragen aan het behoud van dit prachtige eiland voor toekomstige generaties.