Ontdek de Grotten van Keri en de Blue Caves op het Griekse Eiland Zakynthos

25 mei 2023
Ontdek de Grotten van Keri en de Blue Caves op het Griekse Eiland Zakynthos

Het Griekse eiland Zakynthos, ook bekend als Zante of Zacinto, is een populaire vakantiebestemming en staat bekend om zijn adembenemende landschappen, kristalheldere wateren en indrukwekkende kustlijn. Twee van de meest bekende en fascinerende bezienswaardigheden op het eiland zijn de Grotten van Keri en de Blue Caves. Beide grottencomplexen zijn toegankelijk via boottochten en bieden een unieke en prachtige ervaring van de natuurlijke wonderen van Zakynthos. In deze blog post nemen we je mee op een ontdekkingsreis naar deze bijzondere plekken en geven we je alle informatie die je nodig hebt voor een onvergetelijk bezoek.

De Grotten van Keri

De Grotten van Keri zijn gelegen aan de zuidwestelijke kust van Zakynthos, in de buurt van het schilderachtige dorpje Keri. Deze grotten staan bekend om hun spectaculaire natuurlijke formaties, die zijn ontstaan door de erosie van het kalksteen door de golven van de Ionische Zee. Een bezoek aan de Grotten van Keri is een unieke ervaring, waarbij je zowel de schoonheid van de onderwaterwereld als de indrukwekkende rotsformaties kunt bewonderen.

Hoe kom je er?

Om de Grotten van Keri te bereiken, kun je een boottocht boeken vanuit de haven van het dorp Keri of vanuit het nabijgelegen dorp Agios Sostis. Er zijn verschillende aanbieders van boottochten, dus het is de moeite waard om rond te kijken en te vergelijken welke optie het beste bij jouw wensen en budget past. De meeste tochten duren ongeveer 2 tot 3 uur en stoppen ook bij andere bezienswaardigheden langs de kust, zoals de Marathia Kaap en de beroemde uitkijkpost op het schildpadeiland Marathonisi.

Wat kun je verwachten tijdens je bezoek?

Tijdens je boottocht zul je versteld staan van de natuurlijke schoonheid van de Grotten van Keri. De zonnestralen die door het heldere water schijnen, creëren een magisch kleurenspel op de rotsen en het onderwaterleven. Je krijgt de kans om te zwemmen in het verfrissende water, te snorkelen en de grotten van dichtbij te verkennen. Vergeet niet om je camera mee te nemen om deze onvergetelijke ervaring vast te leggen!

De Blue Caves

De Blue Caves, gelegen aan de noordoostelijke kust van Zakynthos, zijn een andere populaire attractie op het eiland. Ze danken hun naam aan het bijzondere blauwe licht dat wordt gecreëerd wanneer zonlicht reflecteert op het heldere water en de witte kalkstenen grotwanden. Dit fenomeen zorgt voor een betoverende aanblik en heeft de Blue Caves tot een van de meest gefotografeerde plekken op Zakynthos gemaakt.

Hoe kom je er?

Om de Blue Caves te bezoeken, zijn er verschillende opties. Je kunt een boottocht boeken vanuit de haven van Agios Nikolaos, gelegen aan de noordoostelijke kust van het eiland. Hier vertrekken dagelijks boten naar de grotten, en de tocht duurt ongeveer 1 tot 2 uur. Er zijn ook langere excursies beschikbaar die vertrekken vanuit de stad Zakynthos, Laganas, of andere populaire toeristische locaties op het eiland. Deze tochten combineren meestal een bezoek aan de Blue Caves met andere hoogtepunten van Zakynthos, zoals het beroemde scheepswrak (Navagio) strand.

Wat kun je verwachten tijdens je bezoek?

Bij aankomst bij de Blue Caves zul je meteen begrijpen waarom ze zo populair zijn. Het heldere water, de witte rotsen en het intrigerende blauwe licht zorgen voor een betoverend schouwspel. Veel boottochten geven je de kans om te zwemmen en te snorkelen in het kristalheldere water, en sommige boten zijn zelfs uitgerust met glazen bodems zodat je het onderwaterleven en de grotformaties van dichtbij kunt bekijken zonder nat te worden.

Praktische tips voor je bezoek

Een bezoek aan de Grotten van Keri en de Blue Caves is een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen tijdens je vakantie op het Griekse eiland Zakynthos. Deze natuurlijke wonderen bieden een unieke kans om de prachtige kustlijn en het rijke onderwaterleven van het eiland te verkennen. Dus waar wacht je nog op? Boek je boottocht en ontdek zelf de schoonheid van deze betoverende grotten!