Ontdek de beste zeilplekken op Zakynthos

12 oktober 2023
Ontdek de beste zeilplekken op Zakynthos

Zakynthos is een prachtig Grieks eiland dat bekend staat om zijn kristalheldere wateren en prachtige stranden. Voor zeilliefhebbers is Zakynthos een ideale bestemming vanwege de vele mooie plekken om te zeilen. In deze blog post ontdek je de beste zeilplekken op Zakynthos.

Navagio Bay

Navagio Bay, ook wel bekend als Shipwreck Beach, is een van de meest iconische stranden van Zakynthos. Dit strand is alleen bereikbaar per boot en is beroemd om zijn witte zand en turquoise wateren. Het is een geweldige plek om te zeilen vanwege de beschutte baai en de prachtige uitzichten op de kliffen. Je kunt hier ankeren en genieten van een verfrissende duik of een wandeling maken naar het scheepswrak dat het strand zijn naam heeft gegeven.

Keri Caves

De Keri Caves zijn een ander hoogtepunt van Zakynthos. Deze grotten zijn gelegen aan de westkust van het eiland en zijn alleen toegankelijk per boot. Het heldere water en de fascinerende rotsformaties maken dit een geweldige plek om te zwemmen en te snorkelen. Voor zeilliefhebbers is de Keri Caves een geweldige plek om te ankeren en te genieten van het uitzicht op de grotten.

Marathonisi Island

Marathonisi Island is een klein eilandje voor de kust van Zakynthos en wordt vaak omschreven als de schildpadvormige parel van de Ionische Zee. Het eiland is omringd door kristalhelder water en biedt een prachtig uitzicht op de kustlijn van Zakynthos. Het is een geweldige plek om te ankeren en te genieten van het uitzicht op het eiland. Het is ook een geweldige plek om te zwemmen en te snorkelen, vooral als je geluk hebt kun je hier zeeschildpadden zien.

Gerakas Beach

Gerakas Beach is een van de mooiste stranden van Zakynthos en is gelegen aan de zuidkust van het eiland. Dit strand is beroemd om zijn gouden zand en de beschermde nestplaatsen voor zeeschildpadden. Het is een geweldige plek om te zeilen vanwege de rustige wateren en het prachtige uitzicht op de kliffen. Je kunt hier ankeren en genieten van een verfrissende duik voordat je verder gaat naar je volgende bestemming.

Porto Limnionas

Porto Limnionas is een afgelegen baai aan de westkust van Zakynthos en biedt een prachtig uitzicht op de Ionische Zee. Het is een geweldige plek om te ankeren en te genieten van de rustige omgeving. Het heldere water en de interessante rotsformaties maken dit ook een geweldige plek om te snorkelen en te zwemmen.

Blue Caves

De Blue Caves zijn een reeks grotten aan de noordkust van Zakynthos die hun naam danken aan de prachtige blauwe kleur van het water. Het is een geweldige plek om te zeilen vanwege de beschutte baai en het heldere water. Je kunt hier ankeren en genieten van het uitzicht op de grotten voordat je verder gaat op je zeiltocht.

Agios Nikolaos Port

Agios Nikolaos Port is een van de belangrijkste jachthavens van Zakynthos en is gelegen aan de noordoostkust van het eiland. Het is een geweldige plek om te zeilen vanwege de beschutte haven en de vele voorzieningen die beschikbaar zijn, zoals restaurants en winkels. Je kunt hier ook je boot aanleggen en genieten van een wandeling door het charmante havenstadje.

Turtle Island

Turtle Island, ook bekend als Marathonisi Island, is het thuis van de Caretta Caretta zeeschildpadden. Het is een geweldige plek om te ankeren en te genieten van het uitzicht op het eiland. Het heldere water en de beschutte baai maken dit ook een geweldige plek om te zwemmen en te snorkelen.

Zakynthos stad

Zakynthos stad is de hoofdstad van het eiland en is gelegen aan de oostkust. Het is een geweldige plek om te ankeren en te genieten van een wandeling door de charmante straatjes en pleinen. Je kunt hier ook genieten van de vele restaurants en winkels die beschikbaar zijn.

Conclusie

Zakynthos is een prachtige bestemming voor zeilliefhebbers vanwege de vele mooie plekken om te zeilen. Of je nu op zoek bent naar een afgelegen baai of een bruisende jachthaven, Zakynthos heeft voor elk wat wils. Ontdek de prachtige kustlijn van Zakynthos en geniet van het zeilen in de Ionische Zee.