Ontdek de beste surfspots op Zakynthos

2 september 2023
Ontdek de beste surfspots op Zakynthos

Als je op zoek bent naar de beste surfspots in Griekenland, dan ben je op Zakynthos aan het juiste adres. Het eiland is omgeven door kristalhelder water en biedt een aantal van de beste golven in de regio. Of je nu een beginner of een gevorderde surfer bent, er is voor ieder wat wils. In deze blogpost zullen we de beste surfspots op Zakynthos ontdekken, zodat je je volgende surfavontuur kunt plannen.

Navagio Beach

Navagio Beach, ook bekend als Shipwreck Beach, is een van de meest iconische stranden van Zakynthos. Het strand is alleen bereikbaar per boot en biedt perfecte golven voor surfers. Het water is diep en helder, wat de perfecte omstandigheden creëert voor surfers die op zoek zijn naar uitdagende golven. Dit is een van de populairste surfspots in Zakynthos, dus het kan druk worden tijdens het hoogseizoen.

Gerakas Beach

Gerakas Beach is een van de beste surfspots voor beginners. Het strand heeft ondiep water en rustige golven, ideaal voor surfers die hun vaardigheden willen verbeteren. Dit strand is ook een broedplaats voor de Caretta Caretta-schildpad, dus het is belangrijk om de regels te volgen en de schildpadden met respect te behandelen.

Porto Zoro Beach

Porto Zoro Beach is een van de meest schilderachtige surfspots op Zakynthos. Het strand is omgeven door witte kliffen en kristalhelder water. De golven zijn hier perfect voor surfers van gemiddeld niveau. Het strand heeft ook een schaduwrijke omgeving, wat een perfecte plek is om te ontspannen na een lange surfsessie.

Laganas Bay

Laganas Bay is een van de meest populaire surfspots op Zakynthos. Het strand heeft een ondiepe kustlijn en lange golven, waardoor het perfect is voor surfers van alle niveaus. Dit strand kan echter druk worden tijdens het hoogseizoen, dus het is belangrijk om vroeg te arriveren om een ​​goede plek te vinden.

Kalamaki Beach

Kalamaki Beach is een van de beste surfspots voor beginners en gevorderden. Het strand heeft ondiep water en zachte golven, perfect voor beginners die hun vaardigheden willen verbeteren. Voor gevorderde surfers biedt Kalamaki Beach lange golven, waardoor het een uitdagende surfspot is.

Banana Beach

Banana Beach is een van de meest afgelegen surfspots op Zakynthos. Het strand biedt perfecte golven voor surfers van gemiddeld niveau en heeft een prachtig landschap. Het strand is omgeven door groene heuvels en heeft kristalhelder water, wat het perfect maakt voor een ontspannende surfsessie.

Agios Sostis Beach

Agios Sostis Beach is een van de beste surfspots voor gevorderde surfers. Het strand heeft diepe wateren en lange golven, waardoor het een uitdagende surfspot is. Dit strand kan echter gevaarlijk zijn voor beginners vanwege de sterke stroming.

Tips voor het surfen op Zakynthos

Zakynthos biedt enkele van de beste surfspots in Griekenland, geschikt voor surfers van alle niveaus. Van de iconische Navagio Beach tot de afgelegen Banana Beach, er is voor elk wat wils. Vergeet niet om altijd de juiste uitrusting te dragen, het milieu te respecteren en de regels te volgen om veilig en verantwoord te surfen. Plan je volgende surfavontuur naar Zakynthos en ontdek deze prachtige surfspots zelf!