Ontdek de beste plekken om te windsurfen op Zakynthos

22 oktober 2023
Ontdek de beste plekken om te windsurfen op Zakynthos

Als je op zoek bent naar een adrenalinekick, dan is windsurfen op Zakynthos de perfecte activiteit voor jou. Dit Griekse eiland biedt enkele van de beste spots om te windsurfen in de Middellandse Zee. Of je nu een beginner of een ervaren windsurfer bent, Zakynthos heeft voor elk niveau wat te bieden. In deze blog ontdek je de beste plekken om te windsurfen op Zakynthos.

1. Porto Limnionas

Porto Limnionas is een prachtige baai in het westen van Zakynthos. Met zijn kristalheldere water en rotsachtige kustlijn is het een van de meest pittoreske plekken op het eiland. Maar het is niet alleen mooi om naar te kijken - Porto Limnionas is ook een geweldige plek om te windsurfen. De baai is meestal beschermd tegen de wind, wat het een ideale locatie maakt voor beginners.

2. Vassilikos

Vassilikos ligt in het zuidoosten van Zakynthos en is een populaire bestemming voor watersporters. Met zijn lange zandstranden en heldere water is het een geweldige plek om te windsurfen. De wind kan hier soms behoorlijk sterk zijn, dus het is een ideale locatie voor meer ervaren windsurfers. De golven zijn hier vaak hoog en rollen in lange lijnen naar het strand.

3. Banana Beach

Banana Beach is een van de bekendste stranden op Zakynthos en is een geweldige plek voor watersporten, waaronder windsurfen. Het strand heeft een langgerekte kustlijn en helder water, wat het een ideale plek maakt om te windsurfen. De wind is hier meestal matig, wat het een goede locatie maakt voor zowel beginnende als ervaren windsurfers.

4. Agios Nikolaos

Agios Nikolaos ligt in het noordoosten van Zakynthos en is een populaire bestemming voor windsurfers. De baai heeft een lange kustlijn en is meestal beschermd tegen de wind, wat het een ideale plek maakt voor beginners. Maar als de wind aantrekt, kunnen ook meer ervaren windsurfers hier hun hart ophalen. Het water is hier vaak kalm en het landschap is adembenemend mooi.

5. Gerakas

Gerakas ligt in het zuiden van Zakynthos en is een van de beste plekken om te windsurfen op het eiland. Het strand is breed en lang en het water is helder en ondiep. De wind is hier meestal matig tot sterk, wat het een ideale locatie maakt voor ervaren windsurfers. Het uitzicht op de kustlijn vanaf het strand is spectaculair.

Tips voor windsurfen op Zakynthos

Zakynthos is een geweldige bestemming voor windsurfers van alle niveaus. Met zijn prachtige stranden en heldere water biedt het eiland enkele van de beste plekken om te windsurfen in de Middellandse Zee. Of je nu een beginner bent of een ervaren windsurfer, er is altijd een geschikte locatie voor jou. Dus waar wacht je nog op? Pak je windsurfboard en ga naar Zakynthos voor een onvergetelijke ervaring!