Ontdek de beste plekken om te vissen op Zakynthos

2 oktober 2023
Ontdek de beste plekken om te vissen op Zakynthos

Als je van vissen houdt, dan is Zakynthos de perfecte bestemming voor jou. Dit Griekse eiland staat bekend om zijn kristalheldere wateren en diversiteit aan vissoorten. Er zijn tal van plekken op het eiland waar je kunt vissen en in deze blogpost delen we de beste plekken om jouw hengel uit te werpen.

1. Keri Lake

Een van de populairste plekken om te vissen op Zakynthos is Keri Lake. Dit is een rustige baai aan de zuidkant van het eiland en het is de thuisbasis van vele vissoorten, zoals zeebaars, brasem en makreel. Je kunt hier vanaf de kust vissen of een boot huren om verder de baai op te gaan. De beste tijd om hier te vissen is vroeg in de ochtend of laat in de middag.

2. Agios Sostis

Als je op zoek bent naar een plek waar je zowel vanaf de kust als vanaf een boot kunt vissen, dan moet je naar Agios Sostis gaan. Dit kleine dorpje ligt aan de noordkant van het eiland en heeft een prachtig strand waar je gemakkelijk jouw hengel kunt uitwerpen. Je vindt hier voornamelijk zeebaars en brasem, maar ook octopussen en inktvissen.

3. Porto Roxa

Porto Roxa is een kleine baai aan de westkust van Zakynthos en het is een uitstekende plek om te vissen. Hier vind je vooral zeebaars, maar ook inktvis en octopussen. Je kunt hier vanaf de kust vissen, maar ook een boot huren om verder de baai op te gaan. Vergeet niet om vroeg in de ochtend of laat in de middag te gaan, want dan zijn de vissen het meest actief.

4. Limnionas

Limnionas is een rustige baai aan de noordkant van het eiland en het is de thuisbasis van vele vissoorten, zoals brasem, zeebaars en makreel. Hier kun je vanaf de kust vissen of een boot huren om verder de baai op te gaan. De beste tijd om hier te vissen is vroeg in de ochtend of laat in de middag.

5. Vassilikos

Vassilikos is een klein dorpje aan de zuidoostkust van Zakynthos en het is een geweldige plek om te vissen. Hier vind je vooral zeebaars en brasem, maar ook octopussen en inktvissen. Je kunt hier vanaf de kust vissen of een boot huren om verder de baai op te gaan. De beste tijd om hier te vissen is vroeg in de ochtend of laat in de middag.

Tips voor het vissen op Zakynthos

Nu je weet waar je moet zijn om te vissen op Zakynthos, zijn hier nog een paar tips om het meeste uit jouw viservaring te halen:

Zakynthos is een geweldige bestemming voor liefhebbers van vissen. Met zoveel verschillende plekken om te vissen, is er voor elk wat wils. Of je nu vanaf de kust wilt vissen of verder de baai op wilt gaan met een boot, Zakynthos biedt tal van mogelijkheden. Vergeet niet om de juiste apparatuur en aas mee te nemen en om te vissen op de aangewezen plekken. Met deze tips in gedachten, kun je genieten van een onvergetelijke viservaring op dit prachtige eiland.