Keri Lighthouse: Een adembenemende bestemming

18 maart 2023
Keri Lighthouse: Een adembenemende bestemming

Zakynthos, ook wel bekend als Zante of Zacinto, is één van de meest populaire Griekse eilanden. Dit prachtige eiland staat bekend om zijn kristalheldere water, bruisende nachtleven en indrukwekkende landschappen. Eén van de meest opvallende bezienswaardigheden op Zakynthos is ongetwijfeld de Keri Lighthouse, een bestemming die je niet mag missen tijdens je verblijf op het eiland.

Geschiedenis van de Keri Lighthouse

De Keri Lighthouse, in het Grieks 'Faros Keri' genoemd, werd gebouwd in 1925 en is gelegen op het meest zuidelijke puntje van het eiland, op de kaap van Marathia. Het is een historisch monument dat oorspronkelijk diende om vissers en zeelieden te helpen bij het navigeren door de uitdagende wateren rond Zakynthos. Door de jaren heen heeft de vuurtoren zijn functie als navigatiehulp verloren, maar zijn charme en aantrekkingskracht zijn zeker gebleven.

Waarom je de Keri Lighthouse moet bezoeken

Er zijn talloze redenen waarom een bezoek aan de Keri Lighthouse een must is tijdens je reis naar Zakynthos. Hier zijn enkele hoogtepunten die je zeker zullen overtuigen om deze bijzondere plek te verkennen:

Adembenemende uitzichten

Het belangrijkste kenmerk van de Keri Lighthouse is zonder twijfel het adembenemende uitzicht. Gelegen op een klif van ongeveer 200 meter hoog biedt de vuurtoren een panoramisch uitzicht over de Ionische Zee en de nabijgelegen eilanden. Op heldere dagen kun je zelfs de contouren van het vasteland van Griekenland zien.

Bovendien is de Keri Lighthouse de ideale plek om de zonsondergang te bewonderen. De zon lijkt langzaam in de zee te zakken, waardoor de hemel gevuld wordt met gouden en roze tinten. Dit is een onvergetelijk schouwspel dat je zeker niet wilt missen.

Natuurlijke schoonheid

De omgeving rond de Keri Lighthouse is een oase van rust en natuurlijke schoonheid. Je kunt er genieten van de weelderige groene vegetatie, geurige pijnbomen en kleurrijke bloemen die het landschap sieren. Dit is een geweldige plek voor natuurliefhebbers en fotografen die op zoek zijn naar inspiratie.

Wandelmogelijkheden

Als je van wandelen houdt, is de Keri Lighthouse een perfecte bestemming. Er zijn verschillende wandelpaden in de omgeving die je door de ongerepte natuur leiden en je de kans geven om de lokale flora en fauna te ontdekken. Een populaire wandelroute is het pad dat langs de kliffen loopt en je naar de vuurtoren leidt. Dit pad biedt prachtige uitzichten en is geschikt voor wandelaars van alle niveaus.

Nabijgelegen stranden en grotten

In de buurt van de Keri Lighthouse vind je enkele van de mooiste stranden en grotten van Zakynthos. Marathias Beach en Keri Beach zijn allebei prachtige zandstranden waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van het kristalheldere water. Ook zijn er verschillende grotten in de omgeving, zoals de Keri Caves, die je met een boottocht kunt verkennen.

Lokale gastronomie

Na je bezoek aan de Keri Lighthouse kun je genieten van heerlijke Griekse gerechten in de lokale tavernes en restaurants. Probeer traditionele specialiteiten zoals souvlaki, moussaka en verse zeevruchten, vergezeld van een glas lokale wijn. Dit is een geweldige manier om je dag af te sluiten en je onder te dompelen in de Griekse cultuur.

Hoe kom je bij de Keri Lighthouse

De Keri Lighthouse is gemakkelijk te bereiken vanuit de belangrijkste toeristische gebieden van Zakynthos. Je kunt een auto of scooter huren en de goed onderhouden wegen volgen die je naar het zuidelijke deel van het eiland leiden. Er is gratis parkeergelegenheid bij de vuurtoren, en vanaf daar is het slechts een korte wandeling naar de klif waar de vuurtoren staat.

Als alternatief kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer of deelnemen aan georganiseerde excursies die je naar de Keri Lighthouse brengen.

De Keri Lighthouse is ongetwijfeld een van de meest pittoreske en betoverende bezienswaardigheden op het Griekse eiland Zakynthos. De combinatie van adembenemende uitzichten, natuurlijke schoonheid en historische charme maken dit een must-see bestemming voor iedereen die het eiland bezoekt. Mis deze unieke ervaring niet en zorg ervoor dat je de Keri Lighthouse opneemt in je reisplannen tijdens je verblijf op Zakynthos.