Kamperen op Zakynthos: de beste plekken om te verblijven

12 september 2023
Kamperen op Zakynthos: de beste plekken om te verblijven

Als je op zoek bent naar een avontuurlijke vakantie en houdt van kamperen, dan is Zakynthos de perfecte bestemming voor jou! Dit Griekse eiland biedt een geweldige mix van natuurlijke schoonheid, prachtige stranden en historische bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Om je te helpen bij het plannen van je kampeeravontuur, hebben we de beste plekken om te kamperen op Zakynthos op een rijtje gezet.

1. Kampi Beach Camping

Kampi Beach Camping is een populaire plek voor kampeerliefhebbers en ligt aan de westkust van Zakynthos. Deze camping biedt een prachtig uitzicht op de Ionische Zee en de zonsondergangen zijn hier adembenemend. Naast kampeermogelijkheden biedt Kampi Beach Camping ook enkele stacaravans en bungalows. De camping is goed onderhouden, met schone faciliteiten en een restaurant dat heerlijke lokale gerechten serveert.

2. Porto Zoro Camping

Porto Zoro Camping ligt aan de oostkust van Zakynthos, in de buurt van de stad Vasilikos. Deze camping ligt op slechts een steenworp afstand van het prachtige Porto Zoro-strand, dat bekend staat om zijn kristalheldere water en zachte zand. De camping biedt ruime kampeerplaatsen, evenals enkele bungalows en appartementen. Er is een restaurant en een bar op de camping, evenals een zwembad en een speeltuin voor kinderen.

3. Gerakas Camping

Gerakas Camping ligt in het zuidoosten van Zakynthos, in de buurt van het beroemde Gerakas-strand. Dit strand is een belangrijke broedplaats voor de Caretta-Caretta schildpad en bezoekers moeten zich houden aan de regels om deze dieren te beschermen. Gerakas Camping biedt kampeerplaatsen, evenals enkele stacaravans en bungalows. Er is ook een restaurant en een bar op de camping, evenals een zwembad en een speeltuin.

4. Ionion Beach Camping

Ionion Beach Camping ligt aan de westkust van Zakynthos, in de buurt van het dorpje Kampi. Deze camping biedt directe toegang tot het strand en heeft ruime kampeerplaatsen, evenals enkele stacaravans en bungalows. De camping heeft een restaurant en een bar, evenals een zwembad en een speeltuin voor kinderen. De faciliteiten zijn schoon en goed onderhouden.

5. Alykes Camping

Alykes Camping ligt in het noordoosten van Zakynthos, in de buurt van het dorpje Alykes. Deze camping biedt kampeerplaatsen, evenals enkele stacaravans en bungalows. Het is gelegen in een rustige omgeving, omringd door olijfbomen en op slechts een korte loopafstand van het strand. De camping heeft een restaurant en een bar, evenals een zwembad en een speeltuin voor kinderen.

6. Paradise Camping

Paradise Camping is gelegen aan de westkust van Zakynthos, in de buurt van het dorpje Agios Sostis. De camping ligt op slechts een steenworp afstand van het strand en biedt kampeerplaatsen, evenals enkele stacaravans en bungalows. De faciliteiten zijn schoon en goed onderhouden en er is een restaurant en een bar op de camping.

Tips voor kamperen op Zakynthos

Kamperen op Zakynthos is een geweldige manier om te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland en de Griekse cultuur te ervaren. Of je nu op zoek bent naar een rustige vakantie, of juist een avontuurlijke vakantie vol activiteiten, Zakynthos heeft voor ieder wat wils. Zorg ervoor dat je een van de hierboven genoemde campings bezoekt om optimaal te genieten van je campingervaring op dit prachtige eiland.