Het pittoreske dorp Keri: traditionele tavernes en adembenemende zonsondergangen op Zakynthos

30 mei 2023
Het pittoreske dorp Keri: traditionele tavernes en adembenemende zonsondergangen op Zakynthos

Het Griekse eiland Zakynthos, ook bekend als Zante of Zacinto, is een waar paradijs voor toeristen die op zoek zijn naar zon, zee, prachtige stranden en een rijke cultuur. Een van de verborgen juweeltjes van dit eiland is het charmante dorp Keri, gelegen in het zuidwesten van Zakynthos. In dit blogbericht ontdek je waarom dit dorp een bezoek waard is, met zijn traditionele tavernes en het indrukwekkende uitzicht op de zonsondergang.

De charme van Keri: een perfecte mix van natuur en cultuur

Keri is een klein dorp dat bestaat uit twee delen: Keri Beach (Limanaki) en het traditionele bergdorp Keri (Ano Keri). Beide delen bieden een unieke sfeer en zijn omgeven door een prachtig landschap.

Het dorp Keri Beach, gelegen aan de kust, is een idyllische plek met een pittoreske haven, traditionele vissersboten en kristalhelder water. De met olijfbomen bedekte heuvels en het rustige strand maken het een uitstekende keuze voor een ontspannen dagje uit.

Ano Keri, aan de andere kant, is een traditioneel bergdorp dat een prachtig uitzicht biedt op zowel de zee als de bergen. De smalle straatjes, stenen huizen en gezellige sfeer maken het een perfecte plek om de authentieke Griekse cultuur te ervaren.

Traditionele tavernes: proef de lokale smaken van Zakynthos

Een bezoek aan Keri is niet compleet zonder te genieten van een heerlijke maaltijd in een van de traditionele tavernes van het dorp. Deze lokale eetgelegenheden bieden een breed scala aan authentieke Griekse gerechten en lokale specialiteiten, bereid met verse ingrediënten en een flinke dosis liefde.

Enkele van de meest populaire gerechten die je in de tavernes van Keri kunt vinden, zijn onder andere:

Naast de smaakvolle gerechten, kun je in de tavernes van Keri ook genieten van lokale wijnen en sterke dranken zoals ouzo en tsipouro. Vergeet niet om je maaltijd af te sluiten met een heerlijk huisgemaakt dessert, zoals de zoete baklava of de romige rizogalo (rijstpudding).

Adembenemende zonsondergangen: een onvergetelijk schouwspel

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Keri is ongetwijfeld het bewonderen van de prachtige zonsondergangen die het dorp te bieden heeft. De locatie van Keri, met uitzicht op de Ionische Zee en omgeven door heuvels en kliffen, zorgt voor een spectaculair schouwspel wanneer de zon langzaam achter de horizon verdwijnt.

Er zijn verschillende uitkijkpunten in en rond Keri waar je kunt genieten van dit adembenemende natuurfenomeen. Een populaire plek is het Keri Lighthouse, gelegen op een klif aan de rand van het dorp. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht over de zee, het nabijgelegen eiland Marathonisi en de omliggende kliffen.

Als je liever wat dichter bij het dorp wilt blijven, kun je ook terecht bij de vele cafés en tavernes met terrassen die uitkijken op de zee. Hier kun je genieten van een verfrissend drankje of een heerlijke maaltijd terwijl je de zon langzaam ziet ondergaan.

Activiteiten in en rond Keri

Naast het genieten van de traditionele tavernes en de prachtige zonsondergangen, zijn er nog veel meer dingen te doen en te ontdekken in en rond Keri. Enkele van de populairste activiteiten zijn:

Het dorp Keri op Zakynthos is een ideale bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een authentieke Griekse ervaring, weg van de drukte van de grotere toeristische resorts. Met zijn traditionele tavernes, adembenemende zonsondergangen en een breed scala aan activiteiten om van te genieten, biedt Keri voor elk wat wils. Plan je volgende vakantie naar dit charmante dorp en ontdek zelf de vele schatten die het te bieden heeft.