Het betoverende Cameo Island

20 februari 2023
Het betoverende Cameo Island

Cameo Island: een verborgen parel

Cameo Island is een klein, privé eiland gelegen in de baai van Laganas, aan de zuidkust van Zakynthos. Het is verbonden met het vasteland door een houten brug en wordt omringd door turquoise wateren en weelderige groene heuvels. Hoewel het eiland vrij klein is, heeft het een unieke en betoverende sfeer die je nergens anders op Zakynthos zult vinden.

Geschiedenis en mythologie

Volgens de lokale overlevering werd het eiland ooit bewoond door de oude Griekse godin Artemis, de godin van de jacht, het wild en de maan. Er wordt gezegd dat zij het eiland gebruikte als haar persoonlijke jachtgebied en dat ze zelfs een tempel voor haar aanbidding had. Hoewel er tegenwoordig geen sporen van deze tempel meer te vinden zijn, voegt het verhaal een vleugje mysterie en romantiek toe aan de charme van het eiland.

De houten brug en het strand

Om Cameo Island te bereiken, moet je eerst de houten brug oversteken die het eiland verbindt met het vasteland. Deze schilderachtige brug is een populaire fotolocatie en biedt een prachtig uitzicht op de baai van Laganas. Na het betalen van een kleine entreeprijs, kun je het eiland betreden en genieten van de prachtige natuur en rustige sfeer.

Het belangrijkste strand van Cameo Island is een smalle strook zand en kiezels, omgeven door indrukwekkende rotsformaties en kristalhelder water. Het strand is ideaal om te zonnebaden, zwemmen of snorkelen en biedt een idyllische setting voor een ontspannen dagje uit. Er zijn ligbedden en parasols beschikbaar voor verhuur, en het strand wordt nooit te druk, waardoor het een perfecte plek is om te ontspannen en tot rust te komen.

Het strandbar en het nachtleven

Naast het strand vind je de beroemde Cameo Island Beach Bar, een stijlvolle en ontspannen bar waar je kunt genieten van verfrissende drankjes, heerlijke cocktails en smakelijke snacks. De bar organiseert regelmatig feesten en evenementen, waaronder live muziek, DJ-sets en traditionele Griekse dansvoorstellingen. Tijdens de zomermaanden is het eiland vooral populair bij jongeren en feestgangers die op zoek zijn naar een unieke en exclusieve feestlocatie.

Trouwlocatie en fotoshoots

Cameo Island is ook een populaire trouwlocatie en wordt vaak gekozen door stellen die op zoek zijn naar een schilderachtige en romantische setting voor hun grote dag. Het eiland biedt een prachtig uitzicht op de baai van Laganas en de omliggende heuvels, en de weelderige groene omgeving en het sprankelende water vormen een perfecte achtergrond voor onvergetelijke huwelijksfoto's.

Andere bezienswaardigheden in de buurt van Cameo Island

Cameo Island is slechts één van de vele prachtige bezienswaardigheden die Zakynthos te bieden heeft. Als je het eiland bezoekt, zijn er enkele andere attracties in de omgeving die je niet mag missen:

Marathonisi (Schildpaddeneiland)

Dit kleine, onbewoonde eiland staat bekend om zijn prachtige stranden en de beschermde zeeschildpadden die er komen nestelen. Je kunt het eiland bezoeken met een boottocht en genieten van snorkelen, zwemmen of gewoon ontspannen op het strand.

Keri Caves

De Keri Caves zijn een reeks van natuurlijke grotten en rotsformaties aan de zuidwestkust van Zakynthos. Je kunt de grotten verkennen met een boottocht en genieten van de indrukwekkende kliffen en het kristalheldere water.

Navagio Beach (Shipwreck Beach)

Dit beroemde strand, ook wel bekend als Smugglers Cove, is alleen bereikbaar per boot en beschikt over een indrukwekkend scheepswrak dat in de jaren '80 aan de grond liep. Het strand is omgeven door torenhoge kliffen en biedt een unieke en onvergetelijke ervaring.

Cameo Island is zonder twijfel een van de meest betoverende en unieke bestemmingen op Zakynthos. Het eiland biedt een idyllische setting voor een ontspannen dagje uit of een onvergetelijk feest, en de fascinerende geschiedenis en mythologie voegen een extra vleugje magie toe aan de ervaring. Dus als je Zakynthos bezoekt, zorg er dan voor dat je een bezoek aan Cameo Island in je reisschema opneemt - je zult er geen spijt van krijgen!