Gezinsvakantie op Zakynthos

17 oktober 2023
Gezinsvakantie op Zakynthos

Zakynthos is een prachtig Grieks eiland dat steeds populairder wordt bij gezinnen. Gelegen in de Ionische Zee, biedt het eiland een unieke mix van prachtige stranden, heerlijk eten en drinken en een ontspannen sfeer. Of je nu op zoek bent naar avontuur of gewoon wilt ontspannen, Zakynthos heeft voor elk wat wils.

Waarom Zakynthos de perfecte bestemming is voor gezinnen

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming voor het hele gezin, dan is Zakynthos een uitstekende keuze. Het eiland heeft een breed scala aan activiteiten en bezienswaardigheden die zowel kinderen als volwassenen zullen vermaken. Van avontuurlijke watersporten tot rustige stranden en van schildpadden tot grotten, er is voor elk wat wils.

De beste stranden voor gezinnen op Zakynthos

Een van de grootste attracties van Zakynthos zijn de prachtige stranden. Het eiland heeft een aantal van de mooiste stranden van Griekenland, elk met zijn eigen unieke sfeer en stijl. Voor gezinnen zijn er echter een paar stranden die erbovenuit springen.

Een van de meest populaire stranden is Navagio Beach, ook wel bekend als Shipwreck Beach. Dit prachtige strand heeft kristalhelder water en een spectaculaire omgeving. Het is de perfecte plek om te zwemmen, zonnen en te genieten van het uitzicht. Het strand is echter moeilijk bereikbaar en kan erg druk zijn, dus het is het beste om vroeg te komen.

Een ander strand dat populair is bij gezinnen is Porto Zoro Beach. Dit strand heeft een kalme zee en is perfect voor gezinnen met jonge kinderen. Het heeft ook een aantal restaurants en bars in de buurt, waardoor het gemakkelijk is om een dagje op het strand door te brengen.

Andere stranden die geschikt zijn voor gezinnen zijn Banana Beach, Gerakas Beach en Laganas Beach.

Activiteiten voor gezinnen op Zakynthos

Naast de stranden zijn er nog veel meer activiteiten te beleven op Zakynthos. Een van de meest populaire activiteiten is het spotten van de Caretta Caretta schildpadden. Deze bedreigde diersoort is te vinden in de wateren rondom het eiland en er zijn verschillende boottochten die je kunt maken om ze te zien.

Een andere populaire activiteit is het verkennen van de grotten van Zakynthos. Een van de meest indrukwekkende grotten is de Blauwe Grot, die alleen per boot bereikbaar is. Het is een geweldige ervaring om de prachtige blauwe wateren en het indrukwekkende grottenstelsel te zien.

Voor gezinnen die van avontuur houden, zijn er veel watersporten te beoefenen op het eiland. Van kajakken en paddleboarden tot parasailen en jetskiƫn, er is voor elk wat wils.

Waar te verblijven op Zakynthos

Er zijn veel verschillende accommodatiemogelijkheden op Zakynthos, afhankelijk van je budget en voorkeuren. Voor gezinnen zijn er tal van resorts en hotels die geschikt zijn voor kinderen. Veel van deze accommodaties hebben zwembaden, kinderclubs en tal van activiteiten om de kinderen bezig te houden.

Als je echter op zoek bent naar iets meer rust en privacy, dan zijn er ook tal van villa's en appartementen te huur. Deze bieden meer ruimte en privacy, en zijn ideaal voor gezinnen die liever hun eigen maaltijden bereiden en hun eigen planning willen maken.

Het eten en drinken op Zakynthos

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Zakynthos is het heerlijke eten en drinken. Het eiland heeft een rijke culinaire traditie, met veel lokale specialiteiten en verse ingrediƫnten. Enkele van de meest populaire gerechten zijn moussaka, souvlaki en tzatziki.

Naast het eten is er ook een breed scala aan lokale drankjes om van te genieten. Zo is er de lokale wijn, die geproduceerd wordt op het eiland en een heerlijke smaak heeft. Ook is er de lokale likeur, genaamd mandolato, die gemaakt wordt van amandelen en honing.

Conclusie

Zakynthos is een prachtig eiland dat perfect is voor gezinnen. Met zijn prachtige stranden, activiteiten en bezienswaardigheden, is er voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar avontuur of gewoon wilt ontspannen, Zakynthos heeft het allemaal. Bovendien biedt het eiland heerlijk eten en drinken en een ontspannen sfeer. Het is een bestemming die je niet mag missen.