Fietsen op Zakynthos: Ontdek de verborgen schatten van dit Griekse eiland

23 april 2024
Fietsen op Zakynthos: Ontdek de verborgen schatten van dit Griekse eiland

Ben je op zoek naar een unieke manier om het prachtige eiland Zakynthos te verkennen? Waarom zou je dan niet kiezen voor een ontspannen fietstocht? Zakynthos biedt een adembenemend landschap en tal van fietsvriendelijke routes die je de kans geven om de verborgen schatten van dit Griekse eiland te ontdekken. In deze blogpost delen we enkele van de beste plekken om te fietsen op Zakynthos.

1. Keri Peninsula: Een tocht langs de kustlijn

Een van de meest pittoreske plekken op Zakynthos is de Keri Peninsula. Met zijn prachtige kustlijn, kristalhelder water en charmante dorpjes is dit een perfecte plek om te fietsen. Begin je tocht in het dorp Keri en volg de kronkelende weg langs de kust. Onderweg kom je langs adembenemende uitzichten en kleine tavernes waar je kunt genieten van traditionele Griekse gerechten. Vergeet niet om af en toe af te stappen om te genieten van de rustige stranden en het azuurblauwe water.

2. Zakynthos-Stad: Ontdek de charme van de hoofdstad

Een bezoek aan Zakynthos is niet compleet zonder een fietstocht door de charmante straatjes van de hoofdstad. Zakynthos-Stad biedt een mix van Venetiaanse en Byzantijnse architectuur en heeft een levendige sfeer. Fiets langs de haven, verken de smalle steegjes en bewonder de imposante kerk van Agios Dionysios. Vergeet niet om een pauze te nemen op een van de vele terrassen en te genieten van een verfrissend drankje terwijl je de lokale bevolking voorbij ziet gaan.

3. Vassilikos: Een natuurlijk paradijs

Voor natuurliefhebbers is Vassilikos een must-visit plek op Zakynthos. Dit gebied staat bekend om zijn ongerepte stranden, groene landschappen en schilderachtige dorpjes. Huur een fiets en verken de prachtige natuurlijke omgeving. Fiets door olijfgaarden, langs wijngaarden en geniet van het adembenemende uitzicht op de Ionische Zee. Breng ook zeker een bezoek aan het beroemde strand van Gerakas, waar je misschien wel schildpadden kunt spotten!

4. Alykes en Alykanas: Een tocht door het groene binnenland

Als je op zoek bent naar een wat rustigere fietstocht, dan zijn Alykes en Alykanas de perfecte plekken voor jou. Deze twee charmante dorpen liggen in het groene binnenland van Zakynthos en bieden prachtige fietsroutes. Fiets door de uitgestrekte olijfgaarden en geniet van de rust en stilte van het platteland. Onderweg kom je langs traditionele Griekse tavernes waar je kunt genieten van lokale specialiteiten zoals souvlaki en moussaka.

5. Shipwreck Beach: Een avontuurlijke fietstocht

Voor de avonturiers onder ons is een fietstocht naar Shipwreck Beach een absolute aanrader. Deze beroemde strandlocatie is alleen toegankelijk via de zee of via een ruige bergweg. Huur een mountainbike en rijd over de smalle paden die je naar het adembenemende uitzicht op het scheepswrak brengen. Het is een uitdagende tocht, maar de beloning is meer dan de moeite waard. Vergeet niet om je camera mee te nemen om dit spectaculaire landschap vast te leggen.

Of je nu een ervaren fietser bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen manier om het eiland te verkennen, Zakynthos heeft voor elk wat wils. Met zijn prachtige landschap, charmante dorpen en adembenemende stranden is dit Griekse eiland een ideale bestemming voor fietsliefhebbers. Dus stap op je fiets, geniet van de frisse lucht en ontdek de verborgen schatten van Zakynthos op twee wielen!