Een week op Zakynthos: wat te doen?

11 januari 2023
Een week op Zakynthos: wat te doen?

Zakynthos, ook bekend als Zante of Zacinto, is een prachtig Grieks eiland gelegen in de Ionische Zee. Het eiland staat bekend om zijn adembenemende stranden, kristalheldere water en levendige nachtleven. Als je een week op Zakynthos doorbrengt, zul je ontdekken dat het eiland veel meer te bieden heeft dan enkel zon, zee en strand. In dit blog delen we een aantal must-visit plekken en activiteiten die je tijdens je verblijf op Zakynthos kunt ondernemen.

Dag 1: Aankomst en verkenning van Zakynthos-Stad

Afhankelijk van je aankomsttijd kun je de eerste dag gebruiken om Zakynthos-Stad, de hoofdstad van het eiland, te verkennen. Zakynthos-Stad biedt een mix van traditionele architectuur en moderne voorzieningen, waardoor het de perfecte plek is om je vakantie te beginnen.

Begin je dag met een bezoek aan het Byzantijns Museum, waar je een verzameling iconen en andere religieuze kunstwerken kunt bewonderen. Vervolgens kun je een wandeling maken langs de Solomos Square, het centrale plein van de stad, waar je veel cafés en restaurants vindt om te genieten van een heerlijke Griekse maaltijd.

Na de lunch kun je een bezoek brengen aan de Agios Dionysios kerk, de grootste kerk van het eiland, gewijd aan de beschermheilige van Zakynthos. Sluit je dag af met een wandeling langs de haven en geniet van de zonsondergang bij een van de vele bars en restaurants.

Dag 2: Een bezoek aan het beroemde Scheepswrakstrand (Navagio Beach)

Het beroemde Scheepswrakstrand, ook wel bekend als Navagio Beach, is een must-visit tijdens je verblijf op Zakynthos. Dit strand is alleen per boot bereikbaar en wordt gekenmerkt door het roestige scheepswrak dat op het witte zand ligt.

Om het Scheepswrakstrand te bezoeken, kun je een boottocht boeken vanuit de haven van Zakynthos-Stad. Deze tochten duren meestal een halve dag en nemen je mee langs de prachtige kustlijn van het eiland. Naast het Scheepswrakstrand, zul je ook de kans krijgen om enkele van de vele grotten en baaien te verkennen die Zakynthos rijk is.

Dag 3: Ontdek de Blauwe Grotten en het dorpje Volimes

De Blauwe Grotten zijn een andere populaire attractie op Zakynthos. Deze natuurlijke formaties zijn te vinden aan de noordkust van het eiland en zijn alleen per boot bereikbaar. De grotten danken hun naam aan het helderblauwe water dat op een unieke manier wordt gereflecteerd op de grotwanden.

Je kunt een boottocht boeken die je naar de Blauwe Grotten brengt en je de kans geeft om in het kristalheldere water te zwemmen. Na je bezoek aan de grotten kun je het traditionele dorpje Volimes verkennen, waar je handgemaakte producten en lokale lekkernijen kunt kopen.

Dag 4: Ontspannen op de stranden van Gerakas en Laganas

Zakynthos staat bekend om zijn prachtige stranden, en tijdens je verblijf zul je zeker willen genieten van wat zon en zee. Breng een bezoek aan Gerakas Beach, een beschermd strand waar de bedreigde Caretta-caretta zeeschildpadden hun eieren leggen. Dit strand staat bekend om zijn rustige sfeer en heldere water.

In de middag kun je een bezoek brengen aan Laganas Beach, een levendig strand met veel bars, restaurants en watersportmogelijkheden. Laganas is de perfecte plek om te genieten van een verfrissende cocktail en te kijken naar de zonsondergang.

Dag 5: Bezoek het dorp Keri en het Keri Lighthouse

Begin je dag met een bezoek aan het dorp Keri, gelegen aan de zuidwestkust van Zakynthos. Dit traditionele dorp biedt een prachtig uitzicht op de omliggende olijfgaarden en de Ionische Zee. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de Keri Lighthouse, een historische vuurtoren die een panoramisch uitzicht biedt over de kustlijn.

In de middag kun je een boottocht maken naar het nabijgelegen eiland Marathonisi, ook wel bekend als Schildpaddeneiland. Dit eiland is een beschermd gebied en biedt de mogelijkheid om te snorkelen en te zwemmen in het kristalheldere water.

Dag 6: Verken het Vasilikos schiereiland

Het Vasilikos schiereiland ligt aan de zuidoostkust van Zakynthos en is een gebied van ongerepte natuur en prachtige stranden. Breng een bezoek aan Banana Beach en Agios Nikolaos Beach om te genieten van de zon en de zee, of probeer een van de vele watersportmogelijkheden.

In de avond kun je een bezoek brengen aan St. Nicholas Village, een charmant dorpje met traditionele architectuur en een aantal uitstekende tavernes waar je kunt genieten van lokale specialiteiten.

Dag 7: Laatste dag op Zakynthos

Op je laatste dag op Zakynthos kun je de tijd nemen om souvenirs te kopen en nog een keer te genieten van de Griekse keuken. Maak een wandeling door Zakynthos-Stad en bezoek de lokale markt voor handgemaakte producten en lokale lekkernijen.

Sluit je week op Zakynthos af met een laatste zonsondergang aan de haven, voordat je je klaarmaakt voor de terugreis naar huis.

Er is zoveel te zien en te doen op Zakynthos dat je waarschijnlijk het gevoel hebt dat je nog veel meer had willen ontdekken. Na een week op dit prachtige eiland zul je ongetwijfeld met mooie herinneringen en verhalen naar huis terugkeren.