Een fotogeniek eiland

25 maart 2023
Een fotogeniek eiland

Zakynthos, ook wel bekend als Zante of Zacinto, is een betoverend Grieks eiland gelegen in de Ionische Zee. Dit eiland, met zijn prachtige stranden, kristalheldere water en adembenemende landschappen, is de perfecte plek voor zowel ontspanning als avontuur. In deze blogpost zullen we de mooiste plekjes van Zakynthos verkennen, die elk hun eigen unieke charme hebben. Dus pak je camera en maak je klaar om dit fotogenieke eiland te ontdekken!

Het beroemde scheepswrakstrand

Het beroemdste en meest gefotografeerde strand van Zakynthos is zonder twijfel het scheepswrakstrand, ook wel bekend als Navagio Beach. Dit strand dankt zijn naam aan het imposante scheepswrak dat hier in 1980 is aangespoeld. Omgeven door torenhoge kalksteenkliffen en met helderblauw water, is dit strand de perfecte plek om je camera tevoorschijn te halen en enkele adembenemende foto's te maken.

Om op dit strand te komen, moet je een boottocht maken vanuit het dorp Porto Vromi of vanuit de haven van Zakynthos-Stad. Zorg ervoor dat je voldoende tijd plant om het strand te verkennen, want het is zeker een bezoek waard. Vergeet niet om ook foto's te maken van het prachtige uitzicht op het strand vanaf het uitkijkpunt gelegen aan de top van de kliffen.

De Blauwe Grotten

De Blauwe Grotten zijn een andere populaire attractie op Zakynthos en zijn absoluut een bezoek waard. Deze indrukwekkende grotten zijn alleen per boot bereikbaar en liggen langs de kust van het eiland, in de buurt van het dorp Agios Nikolaos. De grotten danken hun naam aan de ongelooflijke blauwe kleur van het water, dat wordt veroorzaakt door de weerkaatsing van het zonlicht op de witte zandbodem.

Een boottocht naar de Blauwe Grotten is een onvergetelijke ervaring, waarbij je de kans krijgt om door de grotten te varen en van dichtbij de prachtige kleuren van het water te bewonderen. Zorg ervoor dat je je camera bij de hand hebt om enkele spectaculaire foto's te maken van dit natuurwonder.

Bochali: het panoramische dorp

Een bezoek aan Zakynthos is niet compleet zonder een uitstapje naar Bochali, een schilderachtig dorp gelegen op een heuvel, met een adembenemend uitzicht op Zakynthos-Stad en de omliggende baai. Het dorp staat bekend om zijn charmante architectuur, smalle straatjes en gezellige taverna's, waar je kunt genieten van traditionele Griekse gerechten en lokale wijn.

Het hoogtepunt van Bochali is het panoramische uitzicht vanaf het kasteel van Zakynthos, dat zich op de top van de heuvel bevindt. Vanaf hier kun je prachtige foto's maken van het landschap en de zonsondergang, die het hele gebied in een gouden gloed hult.

Gerakas: het beschermde schildpaddenstrand

Gerakas is een prachtig zandstrand gelegen aan de zuidoostkust van Zakynthos en is een beschermd gebied voor de bedreigde Caretta Caretta zeeschildpadden, die hier elk jaar hun eieren komen leggen. Dit strand, met zijn ongerepte schoonheid en rustige sfeer, is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.

Hoewel je misschien geen foto's kunt maken van de zeeschildpadden zelf, biedt het strand tal van andere fotogenieke mogelijkheden, zoals de prachtige zandduinen en de azuurblauwe zee. Respecteer tijdens je bezoek aan Gerakas de regels die zijn opgesteld om de schildpadden te beschermen, zoals het niet gebruiken van flitsfotografie en het vermijden van bepaalde gebieden waar de eieren zijn begraven.

Keri: het traditionele vissersdorp

Keri is een prachtig traditioneel vissersdorp gelegen aan de zuidwestkust van Zakynthos. Het dorp is de perfecte plek om te genieten van een rustige dag aan zee en om de lokale cultuur en tradities te ontdekken. De oude stenen huizen, de smalle straatjes en de charmante haven maken Keri tot een zeer fotogeniek dorp.

Naast het verkennen van het dorp, kun je ook een boottocht maken naar de nabijgelegen Keri-grotten, die zeker de moeite waard zijn om te fotograferen. Bovendien biedt het dorp een prachtig uitzicht op het eiland Marathonisi, dat ook wel bekend staat als het "schildpaddeneiland" vanwege zijn unieke vorm.

Zakynthos is een fotogeniek eiland dat elk jaar bezoekers van over de hele wereld trekt. Met zijn prachtige stranden, indrukwekkende natuurlijke wonderen en charmante dorpen, biedt het eiland tal van mogelijkheden om prachtige foto's te maken en onvergetelijke herinneringen te creëren. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of een combinatie van beide, Zakynthos zal je zeker niet teleurstellen.