De Ultieme Gids voor Bodyboarden op Zakynthos: Ontdek de Beste Plekken om te Surfen

11 november 2023
De Ultieme Gids voor Bodyboarden op Zakynthos: Ontdek de Beste Plekken om te Surfen

Als je van watersporten houdt, is Zakynthos een ideale bestemming om te bodyboarden. Het eiland ligt in de Ionische Zee en heeft enkele van de beste surfplekken in Griekenland. Of je nu een ervaren bodyboarder bent of een beginner, Zakynthos heeft voor elk wat wils. In deze gids zullen we de beste plekken om te bodyboarden op Zakynthos verkennen.

1. Navagio Beach

Navagio Beach, ook wel bekend als Shipwreck Beach, is een van de beroemdste stranden van Zakynthos. Het is beroemd om zijn kristalheldere water en het wrak van een schip dat in 1980 op het strand is gestrand. Het strand is alleen bereikbaar per boot, maar het is de moeite waard om te bezoeken. Het water is hier ondiep en er zijn kleine golven die perfect zijn voor bodyboarden.

2. Porto Limnionas

Porto Limnionas is een afgelegen baai aan de westkust van Zakynthos. Het is een rustige en schilderachtige plek die perfect is om te bodyboarden. Het water is hier kalm en helderblauw en er zijn kliffen waar je vanaf kunt springen. Het is ook een geweldige plek om te snorkelen en te zwemmen.

3. Gerakas Beach

Gerakas Beach is een prachtig strand aan de zuidkust van Zakynthos. Het is een beschermd gebied vanwege de aanwezigheid van de Caretta Caretta schildpadden die hier nestelen. Het water is hier kalm en ondiep, waardoor het een ideale plek is om te bodyboarden. Het strand is ook populair om te zonnebaden en te zwemmen.

4. Keri Beach

Keri Beach is een ander populair strand in het zuiden van Zakynthos. Het is een lang zandstrand met helder water en kleine golven. Het is een geweldige plek om te bodyboarden en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland. Er zijn ook faciliteiten zoals restaurants en bars in de buurt, dus je kunt hier de hele dag blijven.

5. Vassilikos Beach

Vassilikos Beach is een van de mooiste stranden van Zakynthos. Het ligt aan de oostkust van het eiland en biedt een prachtig uitzicht op de Ionische Zee. Het water is hier kalm en er zijn kleine golven die perfect zijn voor bodyboarden. Het is ook een geweldige plek om te zwemmen en te zonnebaden.

Tips voor het Bodyboarden op Zakynthos

Nu je de beste plekken om te bodyboarden op Zakynthos kent, zijn hier enkele tips om je ervaring onvergetelijk te maken:

  1. Draag altijd een wetsuit om warm te blijven en bescherming te bieden tegen schaafwonden en kwallenbeten.

  2. Zorg ervoor dat je een bodyboard hebt dat past bij je niveau en vaardigheden.

  3. Houd rekening met de getijden en de weersomstandigheden voordat je gaat bodyboarden.

  4. Vraag altijd aan de lokale bevolking waar de beste plekken zijn om te bodyboarden en volg de lokale regels en voorschriften.

  5. Respecteer het milieu en ruim je afval op.

Als je op zoek bent naar de beste plekken om te bodyboarden in Griekenland, dan is Zakynthos een must-visit bestemming. Met zijn kristalheldere water, mooie stranden en kleine golven, biedt Zakynthos een unieke bodyboard-ervaring voor iedereen. Of je nu een beginner bent of een ervaren surfer, er is altijd een perfecte plek om te bodyboarden op Zakynthos!