De Mooiste Zonsondergangen op Zakynthos

10 april 2023
De Mooiste Zonsondergangen op Zakynthos

Zakynthos, ook wel bekend als Zante of Zacinto, is een prachtig Grieks eiland in de Ionische Zee en staat bekend om zijn adembenemende zonsondergangen. Het eiland is gezegend met een overvloed aan natuurlijke schoonheid, van gouden zandstranden tot kristalhelder water en charmante dorpjes. Maar het meest spectaculaire schouwspel is zonder twijfel de zonsondergang, die elke avond de hemel in een explosie van kleuren verandert. In dit artikel ontdek je de beste plekken op Zakynthos om dit magische fenomeen te ervaren.

Keri Lighthouse

Keri Lighthouse, gelegen op het meest zuidelijke punt van het eiland, biedt misschien wel het beste uitzicht op de zonsondergang op Zakynthos. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht over de Ionische Zee en de omliggende eilanden. Het is een idyllische plek om te ontspannen en te genieten van de prachtige kleuren die de hemel vullen terwijl de zon langzaam in de horizon verdwijnt. Neem een picknickmand en een deken mee en maak er een romantisch avondje uit in de natuur.

Cameo Island

Cameo Island, gelegen in de baai van Laganas, is een klein eilandje dat verbonden is met het vasteland van Zakynthos door een houten brug. Dit charmante eiland is de perfecte plek om te genieten van een zonsondergang met een uniek uitzicht. Je kunt hier zelfs een drankje nemen in de strandbar terwijl je toekijkt hoe de zon langzaam achter de horizon zakt, en de lucht verandert in een schitterend palet van roze, oranje en paarse tinten.

Agalas

Agalas is een pittoresk dorpje in het westen van Zakynthos, gelegen op een heuvel met adembenemende uitzichten op de omliggende omgeving. Het dorp staat bekend om zijn traditionele architectuur, smalle straatjes en de vele bloemen die de huizen sieren. Vanaf het centrale plein van Agalas heb je een panoramisch uitzicht over de Ionische Zee en kun je genieten van een spectaculaire zonsondergang. Neem plaats op een van de bankjes of dineer in een van de lokale tavernes om dit onvergetelijke schouwspel te aanschouwen.

Porto Limnionas

Porto Limnionas is een van de meest spectaculaire en ongerepte plekken op Zakynthos. Gelegen aan de westkust van het eiland, biedt deze baai een uniek uitzicht op de zonsondergang. Porto Limnionas staat bekend om zijn kristalheldere water dat in verschillende tinten blauw en groen schittert. Neem plaats op de rotsen rondom de baai en geniet van de rust en schoonheid van de natuur terwijl de zon achter de horizon verdwijnt.

Skinari

Skinari ligt in het noorden van Zakynthos en is een uitstekende plek om de zonsondergang te bekijken. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op de beroemde Blue Caves en de vuurtoren van Skinari. Deze pittoreske plek is perfect voor een avondwandeling langs de kliffen, waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de zonsondergang en het omliggende landschap. Vergeet niet om je camera mee te nemen om enkele prachtige foto's vast te leggen van dit onvergetelijke moment.

St. Nikolaos Beach

St. Nikolaos Beach is een prachtig zandstrand in het zuiden van Zakynthos, vlakbij Vassilikos. Het strand staat bekend om zijn kalme, ondiepe wateren en is een ideale plek voor gezinnen met kinderen. St. Nikolaos Beach is ook een uitstekende locatie om te genieten van een zonsondergang, met uitzicht op de Ionische Zee en de omliggende bergen. Neem plaats op het zachte zand en geniet van een ontspannen avond terwijl je toekijkt hoe de zon langzaam achter de horizon verdwijnt.

Bochali

Bochali is een historisch dorp gelegen op een heuvel, net boven Zakynthos-stad. Dit charmante dorp biedt een prachtig uitzicht op de stad, de haven en de Ionische Zee. Bezoek Bochali in de avond om te genieten van een adembenemende zonsondergang en ontdek de Venetiaanse architectuur en smalle straatjes van het dorp. Er zijn verschillende uitkijkpunten en terrasjes waar je kunt genieten van een drankje terwijl je de zon achter de horizon ziet verdwijnen.

Zakynthos is een eiland vol natuurlijke schoonheid en adembenemende uitzichten, maar de zonsondergangen zijn ongetwijfeld enkele van de meest spectaculaire momenten die je tijdens je verblijf kunt ervaren. Deze locaties bieden de beste mogelijkheid om dit fenomeen te aanschouwen en zullen je een onvergetelijke herinnering aan je reis geven. Mis de kans niet om de prachtige zonsondergangen op Zakynthos te bewonderen.