De mooiste uitzichten op Zakynthos

13 februari 2023
De mooiste uitzichten op Zakynthos

Zakynthos, ook wel bekend als Zante of Zacinto, is een prachtig Grieks eiland gelegen in de Ionische Zee. Het staat bekend om zijn adembenemende landschappen, kristalheldere wateren en pittoreske dorpjes. In dit blogartikel nemen we je mee op een tour langs de mooiste uitzichten op Zakynthos, zodat je kunt genieten van de natuurlijke schoonheid van dit idyllische eiland.

Navagio Beach (Shipwreck Beach)

Een van de meest iconische uitzichten op Zakynthos is zonder twijfel Navagio Beach, beter bekend als Shipwreck Beach. Dit afgelegen strand is enkel per boot bereikbaar en wordt omringd door torenhoge kalkstenen kliffen. Op het strand vind je de oude resten van een scheepswrak, dat in de jaren '80 is aangespoeld en nu een populaire toeristische attractie is. Het uitzichtpunt boven het strand biedt een spectaculair uitzicht op het strand en het helderblauwe water. Dit is zonder twijfel een van de mooiste plekken op het eiland.

Bochali

Bochali is een charmant dorpje gelegen op een heuvel met uitzicht op de hoofdstad van Zakynthos, Zakynthos-stad. Vanaf dit hoger gelegen dorp heb je een panoramisch uitzicht op de stad, de haven en de Ionische Zee. Geniet van een wandeling door de smalle straatjes van Bochali en stop bij een van de vele terrasjes om te genieten van een verfrissend drankje terwijl je het adembenemende uitzicht op je in laat werken.

Keri Lighthouse

Het Keri Lighthouse, gelegen op het zuidelijkste puntje van Zakynthos, biedt een prachtig uitzicht op de Ionische Zee en de omliggende kliffen. Dit is de perfecte plek om te genieten van een zonsondergang, met de zon die langzaam achter de horizon zakt en de hemel in prachtige kleuren hult. Het gebied rond het Keri Lighthouse staat ook bekend om zijn zeldzame flora en fauna, dus houd je ogen open voor bijzondere planten en dieren tijdens je bezoek.

Porto Limnionas

Porto Limnionas is een prachtige baai aan de westkust van Zakynthos, omringd door indrukwekkende rotsformaties en kristalhelder water. Het is een populaire plek om te zwemmen, snorkelen of gewoon te ontspannen op de rotsen terwijl je geniet van het uitzicht op de baai. Er is ook een klein café waar je kunt genieten van een verfrissend drankje of een lichte snack.

Xigia Beach

Xigia Beach is een uniek strand in het noordoosten van Zakynthos, bekend om zijn geneeskrachtige zwavelbronnen en prachtige uitzichten. Het water in dit gebied is rijk aan mineralen en wordt verondersteld heilzame eigenschappen te hebben. Het strand is omgeven door hoge kliffen, waardoor je een spectaculair uitzicht krijgt op het turkooisblauwe water en de omliggende natuur. Een bezoek aan Xigia Beach is zowel ontspannend als verkwikkend, en zeker een aanrader tijdens je verblijf op Zakynthos.

Kampi

Kampi is een klein dorpje gelegen op een klif aan de westkust van Zakynthos, en biedt een panoramisch uitzicht op zee en de omliggende heuvels. Het is een geweldige plek om te genieten van een zonsondergang, met de zon die langzaam achter de horizon zakt en de hemel in prachtige kleuren hult. Er zijn een aantal restaurants en cafés in de omgeving waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd of een verfrissend drankje terwijl je geniet van het uitzicht.

Skopos Hill

Skopos Hill is een uitloper van de berg Vrachionas die uitkijkt over de baai van Laganas en het dorp Kalamaki. Er zijn een aantal wandelpaden die je naar de top van de heuvel leiden, waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht op het eiland en de omliggende zee. Het is een geweldige plek voor een picknick of om gewoon te ontspannen en te genieten van de rust en het uitzicht.

Porto Vromi

Porto Vromi is een schilderachtige baai aan de westkust van Zakynthos, omringd door rotsachtige kliffen en helderblauw water. Het is een populaire plek om te zwemmen en te snorkelen, en er zijn boottochten beschikbaar die je meenemen langs de kustlijn om de nabijgelegen grotten en stranden te verkennen. Het uitzicht vanaf de kliffen boven Porto Vromi is absoluut adembenemend en zeker een bezoek waard.

Blue Caves

De Blue Caves zijn een reeks zeegrotten aan de noordkust van Zakynthos, bekend om hun helderblauwe water en indrukwekkende rotsformaties. Je kunt een boottocht maken om de grotten van dichtbij te bekijken en te genieten van het prachtige uitzicht op zee. De zon schijnt op het heldere water en creëert een betoverend blauw licht dat de grotten doet oplichten, waardoor ze een magische uitstraling krijgen.

Het eiland Zakynthos heeft zoveel prachtige uitzichten en landschappen te bieden, waardoor het de perfecte bestemming is voor natuurliefhebbers en fotografie-enthousiastelingen. Of je nu op zoek bent naar de perfecte zonsondergang, een uniek strand of een panoramisch uitzicht vanaf een bergtop, Zakynthos heeft het allemaal. Vergeet niet om je camera mee te nemen om al deze adembenemende momenten vast te leggen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van dit prachtige eiland.