De mooiste plekjes van Zakynthos: een paradijs op aarde!

25 februari 2023
De mooiste plekjes van Zakynthos: een paradijs op aarde!

Zakynthos, ook wel bekend als Zante of Zacinto, is een prachtig eiland in de Ionische Zee en een waar paradijs voor vakantiegangers. Van adembenemende stranden tot pittoreske dorpjes en indrukwekkende natuurlijke attracties, Zakynthos heeft het allemaal. In dit blogartikel nemen we je mee langs de mooiste plekjes van dit betoverende eiland en geven we je tips om het beste uit je bezoek aan Zakynthos te halen.

1. Navagio Beach (Shipwreck Beach)

Navagio Beach, beter bekend als Shipwreck Beach, is misschien wel het meest gefotografeerde en beroemdste strand van heel Griekenland. Dit strand is alleen per boot bereikbaar en ligt verscholen tussen hoge kliffen. Het helderblauwe water en het witte zandstrand vormen een adembenemend contrast met de roestige resten van het scheepswrak dat hier in 1980 aanspoelde. Een bezoek aan Navagio Beach mag zeker niet ontbreken op je lijstje met mooiste plekjes van Zakynthos.

2. Xigia Beach

Xigia Beach is een uniek strand op Zakynthos, dankzij de aanwezigheid van zwavel en collageen in het water. Deze natuurlijke elementen geven het water niet alleen een bijzondere geur, maar zorgen ook voor een heilzame werking op de huid en gewrichten. Het strand ligt tussen hoge rotsen en wordt omringd door weelderige vegetatie, wat zorgt voor een schilderachtige omgeving.

3. De Blauwe Grotten

De Blauwe Grotten, gelegen aan de noordkust van Zakynthos, zijn een indrukwekkend natuurwonder. Deze grotten zijn alleen per boot bereikbaar en bieden een fascinerend schouwspel van licht en kleur. Het heldere, blauwe water weerkaatst op de witte grotwanden, wat zorgt voor een magisch effect. Tijdens een boottocht naar de Blauwe Grotten kun je ook zwemmen en snorkelen in het kristalheldere water.

4. Keri Lighthouse en Sunset View

De vuurtoren van Keri, gelegen op het meest zuidwestelijke puntje van Zakynthos, is een ideale plek om te genieten van een spectaculaire zonsondergang. Vanaf de kliffen bij de vuurtoren heb je een panoramisch uitzicht over de Ionische Zee en de omliggende eilanden. Neem een picknickmand mee en geniet van een romantische avond terwijl je de zon in de zee ziet zakken.

5. Bochali Viewpoint en kasteel

Bochali is een charmant dorpje, gelegen op een heuvel boven Zakynthos-stad. Vanaf het Bochali Viewpoint heb je een adembenemend uitzicht over de stad, de haven en de zee. Bezoek ook zeker het Venetiaanse kasteel dat zich in de buurt bevindt. Dit historische fort werd in de 15e eeuw gebouwd en biedt een interessante blik op het verleden van Zakynthos.

6. Cameo Island

Cameo Island is een klein, privé-eiland dat met een houten brug verbonden is met het vasteland van Zakynthos. Omgeven door helderblauw water en groene heuvels is dit een werkelijk idyllische locatie. Het eiland beschikt over een prachtig strand en een strandbar waar je kunt genieten van verfrissende drankjes en snacks. Cameo Island is een unieke plek voor een ontspannen dagje uit.

7. Zante-stad

Zakynthos-stad, ook wel Zante-stad genoemd, is de hoofdstad van het eiland en een must-visit tijdens je vakantie. De stad heeft een levendige sfeer en herbergt een aantal interessante bezienswaardigheden, zoals de Agios Dionysios-kerk en het Byzantijnse museum. Slenter door de smalle steegjes, ontdek de charmante pleintjes en geniet van een kopje koffie of een heerlijke Griekse maaltijd in een van de vele cafés en tavernes.

8. Agios Sostis

Agios Sostis is een klein vissersdorpje aan de zuidkust van Zakynthos. Dit dorpje heeft zijn traditionele charme weten te behouden en staat bekend om zijn schilderachtige houten brug die naar het nabijgelegen Cameo Island leidt. Wandel langs de promenade, geniet van verse vis in een lokale taverne en bewonder de prachtige zonsondergang over de Ionische Zee.

9. Gerakas Beach

Gerakas Beach is een prachtig zandstrand gelegen aan de zuidoostkust van Zakynthos. Dit strand is een beschermd gebied en een belangrijke broedplaats voor de bedreigde onechte karetschildpad. Tijdens je bezoek aan Gerakas Beach kun je zonnebaden, zwemmen en snorkelen, maar zorg er wel voor dat je de schildpadden en hun nesten respecteert en met rust laat.

10. Kampi: Cross of Freedom Monument

Kampi, gelegen aan de westkust van Zakynthos, is een klein dorpje met een indrukwekkend monument: het Cross of Freedom. Dit kruis, gelegen op de top van een klif, is opgericht ter nagedachtenis aan de Griekse burgers die tijdens de Tweede Wereldoorlog omkwamen. Vanaf het monument heb je een adembenemend uitzicht over de zee en de omliggende heuvels, vooral tijdens zonsondergang.

Zakynthos is een eiland vol prachtige plekjes en indrukwekkende bezienswaardigheden. Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning, avontuur of cultuur, op Zakynthos vind je het allemaal. Geniet van de schoonheid van dit Griekse paradijs en ontdek zelf waarom dit eiland zo geliefd is bij vakantiegangers van over de hele wereld.