De leukste activiteiten op Zakynthos

2 februari 2023
De leukste activiteiten op Zakynthos

Zakynthos, ook wel bekend als Zante of Zacinto, is een prachtig Grieks eiland dat bekend staat om zijn adembenemende landschappen, kristalheldere wateren en levendige cultuur. Dit eiland is de perfecte bestemming voor zowel ontspanning als avontuur. In deze blog post bespreken we de leukste activiteiten die je kunt ondernemen tijdens je vakantie op Zakynthos.

1. Verken het beroemde scheepswrakstrand (Navagio Beach)

Navagio Beach, ook wel bekend als het scheepswrakstrand, is zonder twijfel een van de meest iconische bezienswaardigheden van Zakynthos. Het strand dankt zijn naam aan het scheepswrak dat hier in 1980 is aangespoeld. Omgeven door torenhoge kliffen en turquoise wateren, is dit strand alleen per boot bereikbaar. Er zijn verschillende boottochten beschikbaar vanuit verschillende delen van het eiland. Zorg ervoor dat je een bezoek aan Navagio Beach niet mist tijdens je verblijf op Zakynthos!

2. Maak een boottocht rond het eiland

Een boottocht rond het eiland is een geweldige manier om de verborgen schoonheden van Zakynthos te ontdekken. Er zijn verschillende soorten boottochten beschikbaar, variërend van kleine privé-excursies tot grotere groepstours. Tijdens een boottocht krijg je de kans om afgelegen stranden, indrukwekkende zeegrotten en het beroemde Marathonisi (schildpaddeneiland) te bezoeken.

3. Ontdek de Blauwe Grotten

De Blauwe Grotten zijn een reeks natuurlijke grotten gelegen aan de noordkust van Zakynthos. Ze staan bekend om hun prachtige blauwe wateren die worden veroorzaakt door het weerkaatsen van het zonlicht op de witte rotsen. De Blauwe Grotten zijn per boot bereikbaar en er zijn verschillende touraanbieders die dagelijkse excursies aanbieden. Een bezoek aan de Blauwe Grotten is een unieke ervaring die je niet mag missen.

4. Ga snorkelen of duiken

De kristalheldere wateren rond Zakynthos zijn ideaal voor snorkelen en duiken. Er zijn verschillende duikscholen op het eiland die cursussen en excursies aanbieden voor zowel beginners als gevorderde duikers. Tijdens het duiken of snorkelen kun je een verscheidenheid aan zeeleven tegenkomen, zoals kleurrijke vissen, octopussen en zelfs zeeschildpadden.

5. Bezoek het Zante Water Village

Het Zante Water Village, gelegen in Sarakinado, is een leuk waterpark voor het hele gezin. Het park beschikt over verschillende waterglijbanen, zwembaden en ontspanningsgebieden. Dit is een geweldige plek om een dag door te brengen met het gezin en te genieten van de zon en het water.

6. Wandel door het Kalamaki National Marine Park

Het Kalamaki National Marine Park is opgericht om de Caretta Caretta zeeschildpadden te beschermen. Het park strekt zich uit over een groot deel van de zuidkust van Zakynthos en omvat prachtige stranden en ongerepte natuur. Er zijn verschillende wandelpaden in het park, waar je kunt genieten van een rustige wandeling terwijl je de lokale flora en fauna bewondert.

7. Verken de traditionele dorpen van Zakynthos

Zakynthos heeft verschillende traditionele dorpen die je kunt bezoeken om een authentieke Griekse ervaring op te doen. Enkele van de meest pittoreske dorpen zijn Keri, Agalas en Exo Chora. Wandel door de smalle straatjes, bezoek lokale winkeltjes en geniet van een heerlijke Griekse maaltijd in een traditionele taverna.

8. Bezoek de Byzantijnse kerken en kloosters

Zakynthos heeft een rijke geschiedenis en er zijn verschillende Byzantijnse kerken en kloosters te vinden op het eiland. Een bezoek aan deze historische plaatsen biedt je niet alleen een kijkje in het verleden, maar ook prachtige architectuur en kunstwerken. Enkele van de meest opmerkelijke kerken zijn de Agios Dionysios kerk in Zakynthos-stad en het klooster van Panagia Anafonitria.

9. Proef de lokale wijn bij een wijngaard

De regio Zakynthos staat bekend om zijn uitstekende wijnen. Bezoek een lokale wijngaard en proef de heerlijke lokale wijnen, zoals de Verdea en de Goustolidi. Veel wijngaarden bieden rondleidingen en proeverijen aan, waardoor je meer te weten komt over het wijnproductieproces en de unieke kenmerken van de wijnen uit Zakynthos.

10. Geniet van het bruisende nachtleven

Zakynthos staat ook bekend om zijn levendige nachtleven. Er zijn tal van bars, clubs en restaurants waar je kunt genieten van een gezellige avond uit. Vooral de badplaats Laganas staat bekend om zijn bruisende nachtleven en is de perfecte plek om te dansen tot in de vroege uurtjes.

Zakynthos heeft voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur, cultuur of lekker eten, dit prachtige Griekse eiland zal je zeker niet teleurstellen.