De betoverende kustlijn van Zakynthos

28 februari 2023
De betoverende kustlijn van Zakynthos

Zakynthos, ook bekend als Zante of Zacinto, is een van de meest charmante en pittoreske eilanden in Griekenland. Het eiland is beroemd om zijn idyllische stranden, kristalheldere wateren en adembenemende kustlijn die zich uitstrekt over meer dan 120 kilometer. In dit blogartikel nemen we je mee op een reis langs de kustlijn van Zakynthos, en ontdekken we enkele van de mooiste stranden en baaien die dit eiland te bieden heeft.

Het noorden: wild en ongerept

De noordkust van Zakynthos wordt gekenmerkt door zijn ruige en ongerepte landschap, waar torenhoge kliffen en weelderige groene heuvels afwisselen met afgelegen baaien en gouden zandstranden.

Navagio Beach (Shipwreck Beach)

Een van de meest iconische stranden van Zakynthos, en misschien wel van heel Griekenland, is Navagio Beach, ook wel bekend als Shipwreck Beach. Dit afgelegen strand, dat alleen per boot bereikbaar is, dankt zijn naam aan het scheepswrak dat in 1980 op het strand is aangespoeld. Het witte zand, het heldere turquoise water en het imposante scheepswrak zorgen samen voor een adembenemend schouwspel dat je niet mag missen tijdens je bezoek aan het eiland.

Xigia Beach

Xigia Beach, gelegen aan de noordoostkust van Zakynthos, is een klein kiezelstrand omgeven door steile kliffen. Het strand staat bekend om zijn zwavelbronnen, die een unieke geur verspreiden en het water een melkachtige kleur geven. Volgens de lokale bevolking hebben de zwavelbronnen geneeskrachtige eigenschappen en kunnen ze helpen bij het verlichten van spier- en gewrichtspijn.

Het oosten: zandstranden en charmante dorpjes

De oostkust van Zakynthos biedt lange zandstranden en tal van charmante dorpjes, waar je kunt genieten van de authentieke Griekse gastvrijheid.

Alykes Beach

Alykes Beach, gelegen in het noordoosten van het eiland, is een populair zandstrand dat bekend staat om zijn ondiepe wateren en rustige sfeer. Het strand is ideaal voor gezinnen met jonge kinderen en biedt tal van watersportactiviteiten, zoals kanoën, waterfietsen en jetskiën.

Tsilivi Beach

Tsilivi Beach is een levendig en populair strand in het oosten van Zakynthos, met kristalhelder water en gouden zand. Het strand is goed georganiseerd en biedt ligstoelen, parasols en verschillende watersportmogelijkheden, zoals waterskiën, parasailen en windsurfen. In de nabijgelegen badplaats Tsilivi vind je tal van bars, restaurants en winkels.

Het zuiden: schilderachtige baaien en ondiepe wateren

De zuidkust van Zakynthos is beroemd om zijn schilderachtige baaien, ondiepe wateren en met dennenbomen omzoomde stranden.

Laganas Beach

Laganas Beach is het langste en drukste strand van Zakynthos, gelegen in het zuiden van het eiland. Het strand maakt deel uit van het National Marine Park of Zakynthos, een beschermd gebied dat is opgericht om de bedreigde onechte karetschildpad (Caretta caretta) te beschermen. Hoewel het strand levendig en druk kan zijn, is het een geweldige plek om te zonnebaden, zwemmen en watersporten.

Keri Beach

Keri Beach, gelegen in het zuidwesten van Zakynthos, is een rustig kiezelstrand omringd door olijfbomen en steile kliffen. Het strand is ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar een rustige en ontspannen omgeving, ver weg van de drukte van de meer populaire stranden. In de buurt van het strand vind je het pittoreske dorpje Keri, waar je kunt genieten van een heerlijke Griekse maaltijd in een van de lokale tavernes.

Het westen: spectaculaire kliffen en kristalheldere wateren

De westkust van Zakynthos staat bekend om zijn spectaculaire kliffen en kristalheldere wateren, die enkele van de meest adembenemende uitzichten op het eiland bieden.

Porto Limnionas

Porto Limnionas, gelegen aan de westkust van Zakynthos, is een prachtige baai met helderblauw water en indrukwekkende rotsformaties. Hoewel er geen echt zandstrand is, zijn er verschillende plekken waar je kunt zonnebaden op de rotsen of een verfrissende duik kunt nemen in het kristalheldere water.

Porto Roxa

Porto Roxa is een kleine, schilderachtige baai aan de westkust van Zakynthos, omgeven door indrukwekkende rotsformaties en helder turquoise water. Het is een ideale plek om te snorkelen, zonnebaden en genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland.

De kustlijn van Zakynthos is een waar paradijs voor strandliefhebbers en natuurliefhebbers, met zijn talrijke adembenemende baaien, idyllische stranden en kristalheldere wateren. Of je nu op zoek bent naar levendige stranden met tal van activiteiten en voorzieningen, of naar rustige en afgelegen baaien om te ontspannen en tot rust te komen, Zakynthos heeft het allemaal. Plan vandaag nog je reis naar dit prachtige Griekse eiland en ontdek zelf de betoverende kustlijn van Zakynthos.