De Beste Wandelroutes op Zakynthos

9 mei 2023
De Beste Wandelroutes op Zakynthos

Zakynthos, ook wel bekend als Zante of Zacinto, is een prachtig Grieks eiland gelegen in de Ionische Zee. Het eiland is beroemd om zijn kristalheldere water, adembenemende stranden en natuurlijke schoonheid. Hoewel veel bezoekers genieten van de zon en stranden, heeft Zakynthos ook een aantal geweldige wandelroutes die je niet mag missen. Wandelen op Zakynthos is de perfecte manier om de schoonheid van het eiland te verkennen en meer te weten te komen over de lokale cultuur en geschiedenis. In dit artikel stellen we de beste wandelroutes op Zakynthos voor, geschikt voor zowel beginnende als ervaren wandelaars.

1. Anafonitria Klooster en Navagio Uitzichtpunt

Deze wandelroute begint bij het historische Anafonitria Klooster, dat dateert uit de 15e eeuw. Het klooster is beroemd omdat de beschermheilige van het eiland, Sint Dionysios, hier zijn laatste jaren doorbracht. Vanaf het klooster volg je een pad door olijfgaarden en dennenbossen naar het Navagio Uitzichtpunt. Dit uitkijkpunt biedt een spectaculair uitzicht op het wereldberoemde Navagio-strand, ook wel bekend als Shipwreck Beach. Deze wandeling is ongeveer 3 kilometer lang en duurt ongeveer 1,5 uur.

2. Keri Lighthouse en Marathias

De wandelroute naar Keri Lighthouse en Marathias is een van de meest pittoreske op Zakynthos. Je begint in het dorp Keri, gelegen op een heuvel met uitzicht op de Ionische Zee. Van daaruit volg je een pad dat je door olijfbomen en pijnbomen leidt, met een adembenemend uitzicht op de zee en de omliggende eilanden. Eenmaal aangekomen bij Keri Lighthouse, geniet je van een panoramisch uitzicht op de kliffen en de zee. De route gaat verder naar het kleine dorpje Marathias, waar je kunt genieten van een verfrissend drankje in een lokale taverne. Deze wandeling is ongeveer 6,5 kilometer lang en duurt ongeveer 2,5 uur.

3. Bochali en de Venetiaanse Burcht

Deze wandeling neemt je mee naar het historische deel van Zakynthos-stad, genaamd Bochali. Beginnend bij Solomos-plein, volg je de geplaveide straten omhoog naar de wijk Bochali. Hier vind je prachtige oude herenhuizen en een adembenemend uitzicht op de stad en de haven. Een bezoek aan de Venetiaanse Burcht, gebouwd in de 15e eeuw, is een must tijdens deze wandeling. Dit indrukwekkende fort was ooit het administratieve en defensieve centrum van het eiland. De wandeling is ongeveer 3,5 kilometer lang en duurt ongeveer 1,5 uur.

4. Vrachionas Berg en het dorp Exo Chora

De Vrachionas Berg is het hoogste punt van Zakynthos en biedt een spectaculair uitzicht op het eiland en de omliggende zee. Deze wandelroute begint in het dorp Agios Leon en leidt je omhoog naar de top van de berg. Onderweg passeer je traditionele dorpjes, oude kerken en weelderige, groene landschappen. Eenmaal op de top, geniet je van een adembenemend panorama van Zakynthos. De afdaling brengt je naar het pittoreske dorp Exo Chora, waar je kunt genieten van een welverdiende rust in een lokale taverne. Deze wandeling is ongeveer 8 kilometer lang en duurt ongeveer 4 uur.

5. Skopos Berg en Agios Nikolaos Panorama

Deze uitdagende wandeling neemt je mee naar de top van Skopos Berg, gelegen in het zuidoostelijke deel van Zakynthos. Beginnend in het dorp Argassi, volg je een pad door olijfbomen en dennenbossen, terwijl je geniet van een prachtig uitzicht op de zee. Eenmaal op de top, bezoek je het klooster van Panagia Skopiotissa, dat dateert uit de 15e eeuw. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de baai van Agios Nikolaos en het omliggende landschap. Deze wandeling is ongeveer 6 kilometer lang en duurt ongeveer 3 uur.

Zakynthos is een Grieks eiland met veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. De beste manier om de natuurlijke schoonheid en rijke geschiedenis van het eiland te ontdekken, is door te wandelen. Deze vijf wandelroutes nemen je mee naar enkele van de meest spectaculaire plekken op Zakynthos, en zijn geschikt voor zowel beginnende als ervaren wandelaars. Trek je wandelschoenen aan en ontdek de verborgen schatten van dit prachtige eiland.