De beste stranden van Zakynthos

3 januari 2023
De beste stranden van Zakynthos

Zakynthos, ook wel bekend als Zante of Zacinto, is een prachtig Grieks eiland in de Ionische Zee. Met zijn azuurblauwe water, gouden zandstranden en adembenemende landschappen is het een perfecte bestemming voor een ontspannen strandvakantie. In dit artikel zullen we je meenemen op een reis langs de beste stranden van Zakynthos, zodat je optimaal kunt genieten van je tijd op dit paradijselijke eiland.

1. Navagio Beach (Shipwreck Beach)

Navagio Beach, beter bekend als Shipwreck Beach, is ongetwijfeld één van de meest beroemde en gefotografeerde stranden ter wereld. Dit iconische strand is alleen per boot bereikbaar en wordt omringd door torenhoge kliffen. Het witte zandstrand en het kristalheldere water vormen een prachtig contrast met het roestige scheepswrak dat in 1980 op het strand is aangespoeld.

Hoe kom je er?

Om Navagio Beach te bereiken, moet je een boottocht boeken vanuit de haven van Zakynthos-Stad, Agios Nikolaos of Porto Vromi. De tocht duurt ongeveer 30 minuten tot een uur, afhankelijk van de vertrekhaven.

2. Laganas Beach

Laganas Beach is het langste en drukste strand van Zakynthos en is vooral populair onder jongeren. Dit 9 kilometer lange zandstrand biedt talloze watersportmogelijkheden, zoals parasailen, jetskiën en bananenboot varen. Bovendien vind je in Laganas tal van bars, restaurants en clubs voor een levendig nachtleven.

Hoe kom je er?

Laganas Beach ligt op ongeveer 10 minuten rijden van de luchthaven van Zakynthos en is gemakkelijk bereikbaar met de auto, scooter of fiets. Er zijn ook lokale bussen vanuit Zakynthos-Stad en andere delen van het eiland.

3. Gerakas Beach

Gerakas Beach, gelegen aan de zuidoostkust van Zakynthos, is een beschermd zandstrand dat bekend staat om zijn Caretta Caretta schildpadden. Deze bedreigde diersoort komt hier aan land om eieren te leggen, waardoor het strand van mei tot oktober onder toezicht staat van natuurbeschermers. Het rustige en ongerepte strand is ideaal voor gezinnen en mensen die op zoek zijn naar een rustige dag aan zee.

Hoe kom je er?

Gerakas Beach is met de auto, scooter of fiets te bereiken via een kronkelende weg door olijfgaarden en dennenbossen. Er is een parkeerplaats op loopafstand van het strand.

4. Xigia Beach

Xigia Beach, gelegen aan de noordoostkust van Zakynthos, is een klein kiezelstrand met een unieke eigenschap: het water is rijk aan zwavel en collageen, waardoor het een natuurlijke spa is. De geur van zwavel kan in het begin even wennen zijn, maar de helende eigenschappen van het water zijn het zeker waard. Dit strand is perfect voor een ontspannende dag en om je huid en lichaam te verwennen.

Hoe kom je er?

Xigia Beach is met de auto, scooter of fiets te bereiken via een schilderachtige kustweg. Er is een kleine parkeerplaats bij het strand.

5. Porto Limnionas

Hoewel Porto Limnionas geen zandstrand is, verdient deze prachtige baai zeker een plek op deze lijst. Het kristalheldere water en de indrukwekkende rotsformaties maken het tot een ideale plek om te snorkelen en te zwemmen. Er zijn zonnebedden en parasols beschikbaar, evenals een charmante taverne met een adembenemend uitzicht op de baai.

Hoe kom je er?

Porto Limnionas is met de auto, scooter of fiets te bereiken via een schilderachtige bergweg. Er is een parkeerplaats bij de baai.

6. Alykes Beach

Alykes Beach, gelegen aan de noordoostkust van Zakynthos, is een breed zandstrand dat populair is bij gezinnen en watersportliefhebbers. Het ondiepe water maakt het ideaal voor kinderen om te zwemmen, terwijl de verschillende watersportactiviteiten, zoals waterskiën en windsurfen, genoeg vermaak bieden voor volwassenen.

Hoe kom je er?

Alykes Beach is met de auto, scooter of fiets te bereiken, en er zijn lokale bussen vanuit Zakynthos-Stad en andere delen van het eiland.

7. Banana Beach

Banana Beach, gelegen aan de zuidoostkust van Zakynthos, is een lang en breed zandstrand met helderblauw water. Het strand biedt een scala aan voorzieningen, zoals ligbedden, parasols, beachvolleybal en een waterpark voor kinderen. De gezellige strandbars en tavernes zorgen voor een ontspannen sfeer.

Hoe kom je er?

Banana Beach is met de auto, scooter of fiets te bereiken en er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving.

Dit zijn slechts enkele van de vele prachtige stranden die Zakynthos te bieden heeft. Elk strand heeft zijn eigen unieke charme en sfeer, waardoor je altijd wel een strand zult vinden dat aan jouw wensen voldoet. Pak je zwemkleding en zonnebrandcrème en geniet van de betoverende schoonheid van de stranden van Zakynthos!