De Beste Restaurants op Zakynthos: Een Culinaire Reis

21 maart 2023
De Beste Restaurants op Zakynthos: Een Culinaire Reis

Zakynthos, ook bekend als Zante of Zacinto, is een prachtig Grieks eiland in de Ionische Zee, beroemd om zijn kristalheldere water, indrukwekkende kustlijn en levendige nachtleven. Naast de natuurlijke schoonheid en het bruisende toerisme, staat Zakynthos ook bekend om zijn heerlijke lokale keuken en een breed scala aan eetgelegenheden. In dit blogbericht nemen we je mee op een culinaire reis door enkele van de beste restaurants op Zakynthos waar je de authentieke Griekse smaken kunt ervaren.

1. The Family Restaurant: Authentieke Griekse Keuken

The Family is een gezellig familiebedrijf restaurant gelegen in het dorpje Kalamaki. Dit restaurant staat bekend om zijn authentieke Griekse gerechten en warme gastvrijheid. Op het menu van The Family vind je een verscheidenheid aan traditionele Griekse gerechten zoals moussaka, souvlaki, en stifado. Probeer zeker de met feta gevulde paprika's en de huisgemaakte tzatziki. Als je op zoek bent naar een vriendelijke en ontspannen omgeving om te genieten van de lokale keuken, dan is The Family zeker een bezoek waard.

2. Vardiola Taverna: Genieten met Uitzicht op Zee

Vardiola Taverna is prachtig gelegen op een klif met uitzicht op de Ionische Zee. Dit schilderachtige restaurant in het dorp Vasilikos biedt een panoramisch uitzicht op de omliggende kustlijn en een uitgebreid menu van traditionele Griekse gerechten. Probeer hier zeker de verse vis en zeevruchten, zoals de gegrilde octopus en de visschotel voor twee. Vergeet ook niet te genieten van de lokale wijnen en ouzo, terwijl je geniet van de zonsondergang boven de zee.

3. Micro Acropoli: Smaakvolle Mezze en Livemuziek

Micro Acropoli is een populaire keuze onder toeristen en locals in het hart van Zakynthos-stad. Dit restaurant staat bekend om zijn smaakvolle mezze en levendige sfeer. Op het menu staan verschillende kleine gerechten, zoals dolmadakia, gebakken feta en gegrilde sardines. Micro Acropoli biedt ook regelmatig livemuziek, waardoor je kunt genieten van traditionele Griekse muziek terwijl je dineert. Dit is de perfecte plek om te genieten van een avondje uit met vrienden of familie.

4. Ampelostrates: Een Landelijk Eetparadijs

Ampelostrates is een prachtig landelijk restaurant gelegen te midden van olijfgaarden en wijngaarden in het bergdorp Lagopodo. Dit restaurant biedt een unieke eetervaring waarbij je kunt genieten van traditionele Griekse gerechten, bereid met lokale ingrediënten, terwijl je uitkijkt over het adembenemende landschap. Probeer hier zeker de specialiteit van het huis, de kleftiko, een gerecht van langzaam gegaard lamsvlees met aardappelen en kruiden. Er is ook een wijnproeverij beschikbaar in de aangrenzende wijnkelder, waar je lokale wijnen kunt proeven en meer te weten kunt komen over het wijnproductieproces.

5. Alkyonis Taverna: Verse Vis en Zeevruchten

Alkyonis Taverna is een visrestaurant aan het water in de badplaats Laganas. Dit restaurant staat bekend om zijn uitstekende selectie van verse vis en zeevruchten, rechtstreeks afkomstig van lokale vissers. Probeer hier zeker de gegrilde zeebaars en de gefrituurde garnalen, geserveerd met een verfrissende Griekse salade en knapperig brood. Alkyonis Taverna is de perfecte plek om te genieten van een heerlijke maaltijd terwijl je uitkijkt over de glinsterende Ionische Zee.

6. Romios Restaurant: Traditionele Griekse Gerechten en Vegetarische Opties

Romios Restaurant bevindt zich in het dorp Argassi en is geliefd om zijn traditionele Griekse gerechten en uitgebreide vegetarische menu. De vriendelijke eigenaren en het gastvrije personeel zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt in dit gezellige restaurant. Probeer hier zeker de gevulde wijnbladeren en de vegetarische moussaka, een heerlijke optie voor zowel vegetariërs als liefhebbers van Griekse gerechten.

7. Nobelos Seaside Lodge: Fine Dining aan de Kust

Nobelos Seaside Lodge is een luxe restaurant aan de noordkust van Zakynthos, in de buurt van het beroemde scheepswrakstrand. Dit restaurant biedt een verfijnd menu van moderne Griekse gerechten, bereid met lokale ingrediënten en een creatieve twist. Geniet van gerechten zoals langzaam gegaard varkensvlees met honing en tijm, of zeebaars met venkel en sinaasappel. De schilderachtige locatie aan zee en de elegante ambiance maken dit de perfecte plek voor een romantisch etentje of een speciale gelegenheid.

Of je nu op zoek bent naar authentieke Griekse gerechten, verse vis en zeevruchten, of een verfijnde culinaire ervaring, Zakynthos heeft het allemaal te bieden. Deze selectie van de beste restaurants op het eiland zal je zeker helpen om de rijke en gevarieerde smaken van de Griekse keuken te ontdekken en een onvergetelijke culinaire reis te beleven. Eet smakelijk (of zoals de Grieken zeggen: "Kali orexi")!