De Beste Plekken om te Snorkelen op Zakynthos

16 mei 2023
De Beste Plekken om te Snorkelen op Zakynthos

Zakynthos, ook bekend als Zante of Zacinto, is een prachtig Grieks eiland dat bekend staat om zijn kristalheldere water, adembenemende kustlijn en levendige onderwaterwereld. Het eiland is een waar paradijs voor snorkelliefhebbers die vanuit alle hoeken van de wereld komen om de kleurrijke zeedieren, koraalriffen en mysterieuze grotten te verkennen. In dit blog item nemen we je mee langs de beste plekken om te snorkelen op Zakynthos, zodat je een onvergetelijke ervaring kunt beleven!


1. Navagio (Shipwreck) Beach

Navagio Beach, ook wel bekend als Shipwreck Beach, is een van de meest iconische en gefotografeerde plekken op Zakynthos. Het kristalheldere water en het beroemde scheepswrak dat op het witte zandstrand ligt, maken dit een uitstekende plek voor snorkelen. Het water is hier relatief ondiep, waardoor je gemakkelijk de kleurrijke vissen en het scheepswrak kunt zien en verkennen. Houd er wel rekening mee dat je alleen per boot bij Navagio Beach kunt komen en dat het er tijdens het hoogseizoen druk kan zijn.


2. Blue Caves

De Blue Caves zijn een must-visit plek op Zakynthos voor snorkelaars. Deze magische grotten, gelegen aan de noordkust van het eiland, staan bekend om hun prachtige blauwe kleur die ontstaat door de reflectie van het zonlicht op het heldere water. Je kunt hier met een boot naartoe varen en vervolgens snorkelen in en rond de grotten. Naast de verbazingwekkende blauwe kleur van het water, kun je hier ook diverse soorten vissen, sponzen en koralen bewonderen.


3. Marathonisi (Turtle) Island

Marathonisi, beter bekend als Turtle Island, is een klein onbewoond eiland voor de kust van Zakynthos. Het eiland dankt zijn naam aan de vele onechte karetschildpadden die hier komen om hun eieren te leggen. Snorkelen rondom Turtle Island is een geweldige ervaring, want je hebt hier een goede kans om deze beschermde zeeschildpadden in hun natuurlijke omgeving te zien. Het water rondom het eiland is ondiep en helder, waardoor je ook een grote verscheidenheid aan vissen en andere zeedieren kunt tegenkomen.


4. Keri Caves

De Keri Caves, gelegen aan de zuidwestkust van Zakynthos, zijn een andere populaire snorkelbestemming op het eiland. Deze indrukwekkende grotten en rotsformaties bieden een unieke snorkelervaring, waarbij je door smalle doorgangen en onder overhangende rotsen kunt zwemmen. Het water bij de Keri Caves is kristalhelder en biedt uitstekende zichtbaarheid, waardoor je de diverse onderwaterwereld goed kunt verkennen. Naast kleurrijke vissen, kun je hier ook zeeanemonen, zeesterren en verschillende soorten koralen tegenkomen.


5. Xigia Beach

Xigia Beach is een klein, afgelegen strand aan de noordoostkust van Zakynthos, dat bekend staat om zijn zwavelbronnen en helende eigenschappen. Het water bij Xigia Beach bevat een hoge concentratie aan mineralen, wat zorgt voor een unieke snorkelervaring. Het water is hier ondiep en de zeebodem is bedekt met rotsen en kleine koralen, waardoor het een geweldige plek is om te snorkelen en de diverse zeedieren te observeren.


6. Porto Zoro

Porto Zoro, gelegen aan de oostkust van het eiland, is een prachtig zandstrand omringd door indrukwekkende rotsformaties. Dit rustige en relatief onbekende strand is een ideale plek om te snorkelen, vooral voor beginners. Het water is hier ondiep en kalm, en het zeeleven is overvloedig. Je kunt hier onder andere papegaaivissen, zeebaarzen en verschillende soorten koralen tegenkomen.


7. Banana Beach

Banana Beach, gelegen aan de zuidoostkust van Zakynthos, is een langgerekt zandstrand met helder, ondiep water en een levendige onderwaterwereld. Dit strand is ideaal voor gezinnen en snorkelaars van alle niveaus. Je kunt hier een grote verscheidenheid aan vissen en andere zeedieren tegenkomen, zoals zeesterren, inktvissen en zee-egels. Het water is hier kalm en helder, waardoor je uitstekend zicht hebt op de onderwaterwereld.


Zakynthos heeft zonder twijfel enkele van de beste snorkellocaties in Griekenland en misschien zelfs in heel Europa. De prachtige stranden, het heldere water en de rijke onderwaterwereld maken dit eiland tot een waar paradijs voor snorkelliefhebbers. Of je nu een ervaren snorkelaar bent of nog nooit eerder gesnorkeld hebt, Zakynthos heeft voor iedereen wat te bieden. Dus pak je snorkeluitrusting en ontdek de wonderen van de onderwaterwereld op dit adembenemende Griekse eiland!